3 minuten leestijd (635 woorden)

Bertran Kreekels: "Een zorgeloze positie verwerven op de ranglijst is ons doel met O.S.S.'20"

bertrankrekelsoss20 Bertran Krekels (eigen foto)

OSS| O.S.S.'20 is momenteel de best presterende amateurclub in de regio Oost Brabant. En dat is knap want de bewoners van De Rusheuvel hebben deze status gestaag moeten opbouwen. Vorig jaar werd trainer Bertran Kreekels in zijn eerste jaar in Oss kampioen van de Hoofdklasse B en momenteel zet de progressie zich gestaag voort want zijn team draait inmiddels lekker mee op het hogere niveau. Tijd voor een geanimeerd gesprek met de verbaal sterke Helmonder.

Door: Willy Rooyakkers

Bertran Kreekels nam ruim een jaar geleden de sportieve inboedel over van Maarten van Vugt die behoorlijk succesvol aan het bouwen was geweest. Geen gemakkelijke opgave derhalve maar uiteindelijk werd de nieuwe trainer met zijn team op imponerende wijze kampioen. Kreekels: "We verloren pas een wedstrijd nadat we al kampioen waren." Hoewel er dus al wat 'stond' durfde Krekels het toch aan om wat andere accenten te zetten. "Ik wilde toch hoger op het veld de druk gaan zetten, dan kies je voor een wat andere speelwijze. Dat is uiteindelijk goed uitgepakt, het werd een geweldig seizoen."

Derde Divisie

Hoewel de Ossenaren dus promoveerden probeert de technische baas geen concessies te doen aan zijn visie. "Alleen zie je nu dat je weleens sneller teruggedrongen wordt. Je begint dan 'hoog' maar de tegenstanders zijn natuurlijk sterker en effectiever. Ze kunnen bijvoorbeeld ook weleens de lange bal hanteren op een sterke spits als we ze onder druk willen zetten. We maakten dat recent nog bij OFC mee bijvoorbeeld." Alles bij elkaar gaat het echter toch niet zo verkeerd met O.S.S.'20 tot nu toe. Met zeventien uit tien kun je immers 'thuiskomen'. Krekels: "Wat opvalt is dat we tegen de betere teams beter presteren terwijl als we tegen clubs moeten die wat minder 'zouden' moeten zijn af en toe veel moeite hebben. Dat zegt natuurlijk veel over het niveau ook van deze klasse. Alle teams zijn namelijk fit, trainen drie keer in de week, en hebben structureel een goede organisatie staan. Daar loop je nooit zomaar makkelijk overheen."

Breedte

Het is een verschil met vorig jaar. "Ja, in de hoofdklasse lopen toch elftallen die echt wat minder zijn. We hebben dit jaar ook bewust in de breedte van de selectie een investering gedaan. Over een heel jaar derde divisie heb je meer dan zestien spelers nodig die goed inzetbaar zijn." Dat levert natuurlijk wel teleurgestelde gezichten op soms? "Ja, uiteraard maar dat hoort erbij. Dat is ook aan mij om daar mee om te gaan." De vraag is nu of O.S.S.'20 nog verder kan doorstoten in deze klasse. "We staan nu min of meer op de plek waar we willen staan. We hebben namelijk van tevoren als doelstelling gesteld dat we 'een zorgeloze plek willen innemen' op dit niveau. Maar uiteraard gaan we kijken hoe we vanuit die positie nog meer kunnen bereiken." 

UNA

Zondag gaat de reis naar Zeelst waar SV UNA wacht. "UNA is natuurlijk al jarenlang uitstekend bezig met een structureel goed beleid. Ze hebben de ambitie om in de tweede divisie actief te zijn maar zijn er net 'uitgegaan' vorig jaar. Er wacht ons zondag dus een mooie uitdaging." UNA 'woont' in Zeelst (dorpje bij Veldhoven) maar is in feite de 'beste' amateurclub 'van Eindhoven'. Krekels: "Dat zou je zo kunnen zeggen inderdaad. Dat doen ze enorm goed." 

Toekomst

Tegenwoordig moeten trainers al erg vroeg met de club in overleg over het volgende jaar. Stel dat Bertran Kreekels nu al gaat bijtekenen dan zou dat inhouden dat hij dat doet op 40% verstreken tijd van die totale drie jaar. "Ik snap wat je bedoelt. Het wordt steeds vroeger tegenwoordig, te vroeg in mijn ogen. Ik denk dat wij in december gaan praten maar er zijn er ook die dat reeds vroeger doen. In het verleden stonden deze gesprekken in februari/maart op de rol." 

Gemert kan zondag in derby op Parkzicht de eerste ...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 1: In het uitvak va...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)