zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (539 woorden)

Teun van Grunsven (19) heerst achterin bij O.S.S.'20 : "Doe gewoon mijn ding."

vangrunsven2

OSS| O.S.S.'20 heeft momenteel een erg opvallend centraal duo achterin staan. Zowel Teun van Grunsven als Joep Engelen zijn namelijk nog maar 19 jaar oud. Van Grunsven: "Ik ben net 19 geworden inderdaad. Of ik de Matthijs de Ligt van O.S.S.'20 ben? Haha. Zover wil ik niet gaan." We spraken deze keer af met Van Grunsven, de Ossenaar maakt namelijk een bliksemcarrière door. Vorig jaar speelde hij nog bij Margriet, in de derde klasse.

Het is niet zo dat de ontwikkeling van Teun van Grunsven compleet uit de lucht komt vallen want de 1,94 meter lange verdediger speelde al in de jeugd bij NEC/FC Oss (locatie Oss) en FC Den Bosch. "Ja, klopt. Ik ben begonnen bij Margriet en daarna belandde ik in de jeugdopleiding van NEC. Later werd dat FC Den Bosch. Toen ik een jaar of 15 was hield ik het voor gezien in Den Bosch. Op dat moment vond ik het niet meer zo leuk, wilde liever terug naar Margriet." Het duurde niet lang voordat de trainer van de geel-zwarten de verdediger een kans gaf in het vaandelteam. Teun van Grunsven was nog maar 16 jaar toen hij debuteerde op De Amstelhoef. "Ja, dat ging vrij snel. Ik heb een mooie tijd gehad, alleen vorig jaar was ik helaas vaak geblesseerd. Eerst aan mijn enkel, later speelde de hamstring op."

Mike Eveleens

Toch meldde zich daar ineens O.S.S.'20. "Mike Eveleens vroeg me of ik interesse had. Tot nu toe gaat het best redelijk." Dat is een understatement want de jonge rechtspoot staat er al weken vast in. "De eerste wedstrijd tegen OJC Rosmalen viel ik in en daarna bleef ik, mede door blessures, er gewoon instaan. Of het apart is dat ik samen met Engelen (linkspoot -red) zo'n jong centrum vorm? Weet ik niet. Ik sta daar niet echt bij stil. Ik doe gewoon mijn ding." Wat zijn in zijn ogen zijn sterkste punten? "Ik kan aardig koppen en sta verdedigend mijn mannetje. Natuurlijk kan ik nog aardig wat leren maar dat is normaal."   


Ontlading

Onlangs scoorde Van Grunsven zelfs. "Wat een ontlading was dat zeg. Ik maakte de belangrijke 2-3 bij OFC, toen kwam er heel wat los bij mij. Ik moet zeggen dat we een heel hecht team hebben. We spelen op een hoog niveau en dan hoor je vaak dat het niet zo gezellig is. Daar is hier geen sprake van. Het is echt een vriendengroep ook." Naast het voetballen zit Teun van Grunsven nog op school. "Ik doe op het Koning Willem I de studie 'sport en beweging'. Uiteindelijk hoop ik nog door te gaan naar een HBO-studie: fysio." En het voetballen? Nog ambities richting het profgebeuren? "Ambities zijn er altijd maar ik zie het wel. Ik hoop dat we met O.S.S.'20 een stabiele derde divisionist blijven. Dan moeten we echter ook tegen de 'kleintjes' beter gaan presteren. Dat moet ons doel zijn voor nu." Gelukkig is hij in ieder geval dit jaar wél fit, in tegenstelling tot vorig seizoen. "Ja, even afkloppen. Ik heb er ook veel voor gedaan door in de zomer door te trainen. En ook nu werk ik nog extra aan mijn fysiek. Hopelijk blijft ik verder gevrijwaard van blessures."

Teun van Grunsven doet het heel goed in zijn debuutseizoen bij O.S.S.'20
Sven Blummel is na lichte blessure weer inzetbaar ...
Kraker op Molenbroek zondag: 'Niet verliezen, ande...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)