zaterdag 07 december 2019
4 minuten leestijd (704 woorden)
Aanbevolen 

Brent Blummel, exponent van opkrabbelend RKSV Schijndel: "Ik was al enorm gewend aan veel verliezen."

brentblummel1 Brent Blummel (eigen foto)

SCHIJNDEL| Wat waren de afgelopen seizoenen een hel voor de getrouwen van het altijd zo trotse voetbalbolwerk RKSV Schijndel aan het Zuideinderpark in de gelijknamige plaats. De club kende hoge pieken qua prestaties van het eerste elftal (top amateurvoetbal) maar dat team zakte als een pudding in elkaar toen de geldkranen vanuit ondernemer Hans Brus en consorten werden toegedraaid. De jeugd moest vervolgens de gaten opvullen en Brent Blummel maakte daar deel van uit. In de praktijk betekende dat een aantal jonge gasten met een geel shirt wekelijks als zieltogend kanonnenvoer dienden. Nu de kruitdampen van de ineenstorting aan het optrekken zijn is de 19-jarige aanvallende middenvelder één van de architecten van de volop bezig zijnde wederopbouw. Blummel, ondanks zijn jonge leeftijd al liefst vier jaar bij de eerste selectie: "In mijn tweede seizoen zat ik echt in een dip. Na de degradatie uit de eerste klasse verloren we ook in de tweede klasse weer alles. Gelukkig kwam ik daar weer uit, ik was al enorm gewend om veel te verliezen.”

Door: Willy Rooyakkers

Het was nog onder trainer Frank Brands dat de jongere broer van FC Den Bosch-speler Sven Blummel zijn debuut maakte. "Ik vond het wel knap dat Frank dit aandurfde om mij erin te zetten. Je moet het toch maar doen als trainer zijnde. Later kreeg ik Hans Lathouwers die vooral enorm rustig was. Nu is Henry van Alebeek mijn trainer. In het begin keek hij vooral naar onze defensieve organisatie maar nu spelen we enorm aanvallend en dat is heerlijk voor een speler zoals ik. Van iedere trainer leer je wel iets." 

Stijf rechts

Natuurlijk is zijn oudere broer een beetje een voorbeeld voor Brent die overigens nog een tweelingbroer heeft die eveneens voetbalt. "Ja, Björn speelt ook in Schijndel 1 maar heeft veel te kampen gehad met blessures. Ja, mijn vader John heeft ook altijd gevoetbald. Of hij goed was? Hij zegt zelf van wel haha. Ik weet dat niet want heb het nooit gezien. Volgens mij kon hij op een gegeven moment naar RKC maar ging dat niet door vanwege een heupblessure. Hij kwam niet door de medische keuring en moest stoppen met voetballen." Hoe omschrijft Blummel junior zich als voetballer?  "Ik heb altijd op nummer tien gespeeld en dat is nu niet anders. In de jeugd scoorde ik gemiddeld veertig tot vijftig goals per jaar. Dit seizoen heb ik er zeven gemaakt, plus een stuk of vijf in de beker, maar de laatste weken heb ik eruit gelegen vanwege een enkelblessure. Ik hoorde iets 'krakken' maar er was niets te zien aan de enkel. Erop steunen lukte echter de eerste periode niet maar nu is dat weer beter. Hopelijk kan ik zondag weer spelen tegen Ulysses." In tegenstelling tot zijn broer Sven is Brent rechtsbenig. "Ik ben zelfs stijf rechts. Voor de rest is Sven wat technischer dan ik en heeft hij een hogere snelheid van handelen. Maar we hebben ook overeenkomsten denk ik."

Net erin gebleven

Na al die jaren van kommer en kwel kwam het keerpunt eigenlijk pas in de lente van 2018. Na wederom een dramatisch seizoen leken de geel-blauwen zelfs naar de vierde klasse te degraderen maar in de nacompetitie sloeg het ineens om. "We wonnen drie wedstrijden achter elkaar en bleven erin. Dit seizoen gaat het ineens een stuk beter al heeft dat mede ook te maken met het feit dat we in een andere klasse zitten. Het is nog steeds de derde klasse maar vorig jaar kregen we voetballend betere teams tegen. Nu is het meer op fysiek gericht. We staan nu op de tweede plek en hopen ons te plaatsen voor de nacompetitie. We staan er inmiddels ook goed voor in de periodestand. Er volgen echter nog duels tegen Olympia'18 en FC Schadewijk. We hebben echter best veel talent binnen onze jonge ploeg. Ook dit seizoen zijn er weer leuke spelers vanuit de jeugd bijgekomen." 

Ambities

Natuurlijk gaat Brent vaak naar zijn broer kijken in De Vliert. "Ja, zeker weten. Laatst was ik er nog toen hij scoorde met een schitterende omhaal. Of ik ook naar Den Bosch wil? Ik heb weleens een proefwedstrijd gespeeld waarin ik vier keer scoorde maar ik vond het toen beter om me op Schijndel te focussen en goed mijn opleiding af te maken. Of ik ambities heb? Natuurlijk, maar we zien wel hoe het loopt."
Exclusieve column: de kijk van Jaap Knasterhuis jr...
Justin Houwers, de onverwachte oplossing links ach...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 07 december 2019

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)