zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (507 woorden)

Cito-trainer Yavuz Demirci snakt naar rentree: "Na winterstop mag ik weer"

citologo

OSS| Yavuz Demirci is een even sympathieke als kleurrijke man. Emotioneel soms ook. Dat kwam de RKSV Cito-trainer, wel of niet terecht, op een lange schorsing te staan, uitgesproken door de KNVB. Hierdoor mag Demirci dit seizoen slechts op de tribune zitten en zijn spelers niet coachen. Demirci: "Dat is echt verschrikkelijk. Je weet ook niet of er rapporteurs aanwezig zijn dus ik ben erg voorzichtig. Gelukkig 'mag' ik na de winterstop eindelijk weer."

Door: Willy Rooyakkers

Ondertussen neemt zijn assistent Erkan Metin naast het veld de honneurs voor de op zijn lip bijtende Demirci waar. Vierde klasser Cito is momenteel bezig aan een moeizaam seizoen. Er worden, zeker gezien het uitstekende materiaal, te weinig punten binnen gehaald. Dat weet Yavuz Demirci als geen ander. Demirci: "Ons probleem is dat we ongelooflijk veel kansen missen. Het is gewoon niet meer normaal zoveel opgelegde kansen als wij om zeep helpen. Over, naast, tegen de keeper, te snel schieten, te laat schieten. You name it."  

Geflatteerd

Een en ander noopte Demirci om drastische maatregelen te nemen. "Ik heb onlangs Enis Genc en Mehmet Gurbuz op de bank gehouden ten faveure van jonge spelers. Je moet toch een keer wat doen als we zoveel kansen blijven missen. Die gasten komen ook telkens netjes trainen! Dat pakte tegen DVG goed uit maar zondag verloren we ineens weer met 5-1 van SCMH. Ongelooflijk maar waar. Ik zei nog vooraf dat we geen druk moesten zetten want zij hebben veel snelheid voorin. Tien minuten hielden we dat vol maar dan denken ze dat SMCH te pakken is en gaan dan toch weer te vol in de aanval met als gevolg dat we teveel ruimte weggeven. SCMH deed dat goed, ze profiteerden optimaal. Wij moeten echter slimmer zijn. We winnen met 1-0 van DVG dat voetballend veel sterker is dan SCMH.....dat is ons seizoen tot nu toe."

Zichzelf belonen

Toch blijft Yavuz Demirci als vanouds optimistisch. "Onze spelers moeten zichzelf gaan belonen, dan komt het vanzelf goed. Als er eenmaal een bal invliegt dan winnen we vaak met 5-0 of zoiets. Dat zag je tegen Vorstenbosch en Herpinia, maar als het tegenzit dan lukt het gewoon soms helemaal niet. Hopelijk komt straks de ommekeer en dan hoop ik dat we met deze selectie nog steeds een prijs kunnen pakken." Bij Cito lopen immers vele goede voetballers rond die in het verleden op een hoog niveau actief waren. Zo spelen onder meer Enis Genc, Murat Korkmaz, Mehmet Gurbuz en Serkan Ordu momenteel in het shirt van de Ossenaren. "Ordu loopt echt voor drie op het middenveld, die jongen werkt keihard." Mindaugas Kalonas is inmiddels weer vertrokken. "Hij speelt in de tweede divisie in de Verenigde Staten." Zo analyserend denkt Demirci precies te weten waar het aan ligt en tegelijk spreekt hij zijn vertrouwen uit. "Voorin missen we teveel kansen en in defensief opzicht missen we de mentaliteit van de echte verdediger. Bij ons staan achterin omgebouwde middenvelders en aanvallers. Desalniettemin vind ik dat we een prijs moeten halen met deze groep en ik heb daar nog steeds veel vertrouwen in."

Ralf Kemper kijkt uit naar kraker tegen Baronie: "...
Davy en Roland geven elkaar nu bij SC Helmondia ru...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)