zondag 12 juli 2020
4 minuten leestijd (740 woorden)

Coen Brouwers is na avontuur in Lienden weer terug bij Gemert: 'Weet niet of er andere opties waren, wou alleen naar Gemert'

coenbrouwers Coen Brouwers in zijn vorige periode bij Gemert (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Een half jaar geleden vertrok Gemert-speler Coen Brouwers op het laatste moment ineens naar FC Lienden. Gemert was 'niet blij' want dit gebeurde vlak voor de overschrijvingsdeadline. Brouwers trok echter zijn plan en ging toch. In de winterstop keerde de middenvelder uit Lieshout echter weer terug: "Ik had de beslissing al genomen voor de financiële problemen die er in Lienden ontstonden, die had ik niet zien aankomen om eerlijk te zijn."

Door: Willy Rooyakkers

FC Lienden, eens een troetelbeer van zowel de Gelderse als landelijke media vanwege de toenmalige aanwezigheid van Hans Kraay jr, bekende in december dat men door het terugtrekken van diverse sponsoren in zwaar weer terecht was gekomen. De club leek zelfs per direct het 1e elftal terug te trekken uit de tweede divisie maar intussen maakt men toch weer het seizoen af. Dit moet dan wél gebeuren met een sterk uitgeklede selectie want alle spelers kregen een transfervrije status en konden dus gaan en staan waar ze wilden. Brouwers: "Ik denk dat er vijf tot tien alsnog zijn gebleven. We hadden echter een hele grote selectie toen we aan het jaar begonnen. Zelf had ik al eerder besloten dat ik terug wilde naar Gemert. Dat ik de laatste drie wedstrijden voor de winterstop weer in de basis stond veranderde daar niets meer aan. Bij Lienden wist men dat ook en daar werkten ze sowieso ook al aan mee." 

Lies

Aanvankelijk beviel het Coen Brouwers ‘best wel’ in het kleine dorp in de Betuwe. Het gehucht dat al jarenlang door onder meer de plaatselijke supermarkt van een flinke financiële injectie werd voorzien en daardoor een karrevracht aan spelers wist binnen te halen. Zeker in de eerste periode dat Kraay er trainer was glorieerde de vereniging op ongekende wijze. Brouwers: "In de voorbereiding speelde ik eigenlijk alles dus dat betekende een goede start. Toen de KNVB Beker van start ging begon ik ook in de basis. Daarna kwam ik er echter naast te staan. Tegelijkertijd had ik ook een liesblessure opgelopen. Ik voelde de lies al wat in de voorbereiding maar als je speelt bij je nieuwe club wil je niet meteen opgeven. Uiteindelijk werd het echter steeds erger, kon niet normaal meer trainen." De verdedigende middenvelder moest minimaal een maand alle trainingen aan zich voorbij laten gaan. "Dan zijn al die kilometers rijden natuurlijk ineens erg zwaar. Er wordt dan ook minder naar je omgekeken uiteraard, zeker omdat we zo'n grote groep hadden." Met trainer Hans van der Haar had hij niet een bijzondere relatie. "Nou nee, maar dat gold voor meerdere spelers." 

Gemert

Ondertussen werd de inmiddels 22-jarige Brouwers wel weer wat fitter maar bleef hij ook contact houden met zijn oude club. "Ik ging er weleens kijken en veel spelers zijn vrienden geworden. Uiteindelijk wist ik dat teruggaan naar Gemert het beste was en gelukkig is het zover kunnen komen. Of ik andere opties had? Nee, maar ik heb daar ook totaal niet naar gekeken of voor opengestaan. Ik wilde terug naar Gemert." De aanpassing bleek vervolgens geen aanpassing te zijn, hij was immers maar een half jaartje weggeweest. "Er zijn een paar nieuwe spelers maar de meesten ken ik nog. De trainer is ook nieuw maar alles bij elkaar ging het heel soepel." Is het niveau anders dan bij Lienden? "De tweede divisie is zeker beter omdat ze echt allemaal daar wel een balletje kunnen trappen. Het spel gaat ook sneller en iedereen is fysiek top in orde." Afgelopen zondag maakte Brouwers zijn rentree in de hoofdklasse. De Molenbroekers wonnen meteen met 0-6 bij De Meern. "Dat was natuurlijk mooi maar je moet eerlijk zijn en zeggen dat De Meern niet veel voorstelt. Daar moet je gewoon makkelijk van winnen als je bovenin mee wil doen." 

Luuk

Trainer Reinald Boeren zette Brouwers meteen op zijn vertrouwde plek van verdedigende middenvelder. "Ja, dat was fijn en dat is natuurlijk mijn plek. Of ik nog achterin wil spelen? Nou liever niet maar als het moet voor het team dan moet het. Ik hoop dat we met Gemert kampioen kunnen worden maar dan mogen we niet teveel onnodige steken laten vallen. Ik denk dat er een stuk of vier kanshebbers zijn en het zou mooi zijn als het ons zou lukken." Oh ja: zijn jongere broer Luuk doet het ondertussen erg goed bij de koploper van de eerste divisie: FC Den Bosch. "Ja, dat is erg leuk. Hij speelt in de basis en dat komt goed uit want dan kan ik hem vaak op televisie zien spelen." KNVB wil zelfs op plastic bijveldjes spelen als er...
Vrij complete lijst van trainerswisselingen in het...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)