maandag 13 juli 2020
3 minuten leestijd (666 woorden)

Dennis Dekkers mag bouwen bij Best Vooruit: "Mijn contract werd verlengd toen we voorlaatste stonden"

dennisdekkers Dennis Dekkers (eigen foto)

BEST| In het verleden sprak ik Dennis Dekkers bijna wekelijks. Zeker toen de bij OJC Rosmalen groot geworden trainer bij Gemert actief was ontstonden er op zeer regelmatige basis leuke gesprekken. Vanaf dit seizoen is Dekkers actief bij eerste klasser Best Vooruit en omdat het inmiddels bijna april is werd het hoog tijd om hem weer eens met een belletje te vereren. Hij blijkt het goed naar zijn zin te hebben in Best. Dekkers: "Het is lekker werken hier. Het werken op een iets lager niveau heeft voor- en nadelen. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn dat er geen rumoer is rondom spelers als na de winterstop weer de contracten moeten worden herzien. Bij Best werken ze allemaal met eigen jongens, dat is lekker overzichtelijk. En ze krijgen allemaal hetzelfde: een eventuele premie."

Door: Willy Rooyakkers

Om te beginnen vragen we even naar de huidige staat van zijn ploeg. Dekkers: "De laatste tijd gaat het steeds beter. We haalden zeventien uit acht dus dat is niet verkeerd. Ik heb een hele jonge ploeg onder mijn hoede, heel veel jongens zijn rond de 20. Je weet dat dit gepaard gaat met wat instabiliteit maar er zit duidelijk verbetering in. Soms spelen we fases fantastisch en dan ineens gebeuren er zaken waarvan je denkt: hoe is het mogelijk? Maar dat is inherent aan de leeftijd." Gelukkig lopen er in Best ook een aantal positief ingestelde routiniers rond. "Ja, ik heb ook een paar dertigers in de selectie. Gelukkig zijn die bereid om de jeugd straks 'af te zetten' als een kant en klare speler voor het eerste elftal. Er zijn de laatste jaren veel spelers hier gestopt die in de middengroep zaten qua leeftijd. Dat heeft ook ermee te maken dat we het met eigen spelers moeten doen. Ze gaan dan aan hun maatschappelijke kansen denken en dat is ook logisch natuurlijk." Ondanks de wat scheve leeftijdsopbouw gaat het toch allemaal zonder problemen. "Ja, dat gaat zelfs erg goed. De jeugd toont heel veel respect voor de  ouderen en andersom is er echt bereidheid om te helpen en te coachen. Mooi om te zien."

Oude bekenden

Afgelopen zondag kwam Dekkers tegen Woezik met Bert Ruijsch en Wim van der Horst nog wat oude bekenden uit het 073-circuit tegen. "Ja, dat is altijd leuk. Wij wisten te winnen maar dat was wellicht een beetje geflatteerd. Daarom niet minder leuk natuurlijk. In deze klasse steekt Juliana Malden er ver bovenuit. Zij hebben een team dat ook in de subtop van de hoofdklasse moeiteloos kan meedraaien." Ook Gemert en OJC Rosmalen volgt de in Waspik wonende Dekkers nog steeds. "Ja, dat zijn mijn oude clubs he. Gemert heeft zondag goede zaken gedaan, mooi om te zien. Ik denk dat ze voorin echt beresterk zijn dit jaar, dat is een groot wapen. Het zou mooi zijn als ze dit vol kunnen houden. OJC heeft de middelen niet meer om 'broodvoetballers' te halen en zal dus ook terug moeten naar de eigen basis. Daar zijn ze nu mee bezig, het verleden heeft uitgewezen dat dit vaak goed kan uitpakken. Ze hebben bijvoorbeeld een ontzettende getalenteerde 017 momenteel." 

Toekomst

Dennis Dekkers (46) is heerlijk aan het werk, en voelt ook het vertrouwen vanuit de club. "Ik hoef nu maar een half uurtje te rijden, dat is voor mij een grote vooruitgang. Bij Gemert hoefde ik niet weg maar de afstand werd me teveel, zeker in combinatie met mijn werk. In Best verlengden ze mijn contract toen we voorlaatste stonden dus dat zegt wel iets, er is stabiliteit. Ik denk dat we als team stappen aan het maken zijn, Best zal niet op de deur van de hoofdklasse gaan kloppen binnen afzienbare tijd maar wie weet waar we over twee jaar staan. Er zit heel veel rek in en dat is het belangrijkste. Wat ik zelf nog wil? Ik zit hier voorlopig goed, in de toekomst zou het misschien leuk zijn nog een keer bijvoorbeeld een hoofdklasser te trainen maar dat is voor latere zorg."16-jarige Erpenaar Joep Munsters maakt zijn debuut...
Rinke Pennings neemt afscheid van UDI'19 : "Het be...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)