woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (546 woorden)

Door situatie Papendorp ook periodestand Hoofdklasse B onzeker....

stand

ZEIST| In de Hoofdklasse B zijn momenteel negen duels afgewerkt in het kader van de eerste periode. Normaal gesproken valt aanstaande zondag de beslissing maar door de situatie rondom de Utrechtse club Papendorp heerst er ineens toch onduidelijkheid.

De Utrechters speelden namelijk afgelopen zondag niet bij de Meern vanwege een gebrek aan beschikbare spelers. Komend weekend komt IFC op bezoek (zegt het programma) maar als de Papendorpers dan weer niet kunnen aantreden dan zeggen de reglementen van de KNVB officieel dat het team dan uit de competitie wordt genomen. De situatie is nu dat het erg spannend is bovenin de eerste periode met daarbij de beste kansen voor Gemert en Unitas maar ook Halsteren, Baronie en Groene Ster zitten nog op het vinkentouw. Koploper Gemert won bijvoorbeeld met 0-13 bij Papendorp dus er hangt heel wat vanaf. Wordt vervolgd.

De Gemertenaren deden afgelopen weekend alvast goede zaken door thuis met 5-2 van SV Meerssen te winnen. Opvallend was de rentree van Willem den Dekker die met een masker zijn gebroken jukbeen beschermd zag en meteen weer een stempel drukte met assists en een goaltje. Thijs van Pol scoorde twee keer. Het was geen gemakkelijke wedstrijd met een Meerssen dat lang in de wedstrijd bleef. Pas vijf minuten voor tijd viel de beslissing toen Den Dekker 4-2 maakte.

UDI'19 zakt weg

In Ambacht (onder de rook van Rotterdam) ging UDI'19 wederom onderuit. Deze keer werd het 2-1 voor het lokale IFC dat in Danny Slingerland de grote uitblinker van de middag in huis had. De bezoekers kwamen op voorsprong via een kopbal van Raoul Oomen maar nadat diezelfde speler verzuimde 0-2 te maken sloegen de gastheren terug. Slingerland benutte een strafschop na zelf te zijn gevloerd: 1-1. Na de pauze slingerde (what's in a name?) diezelfde speler de 2-1 binnen vanuit een vrije trap. De gasten kregen daarna nog kansen zat, zeker toen Edison Warner rood kreeg (hij haalde Sam Wassenberg in doorgebroken positie onderuit)en er een numerieke overtal ontstond. De daarom toegekende strafschop was echter niet aan Roald van Hout besteedt en daarna lukte het ook niet om toe te slaan. UDI'19 zakt daardoor af naar een bedenkelijke plek op de ranglijst en is voorlopig bezig aan het slechtste seizoen sinds mensenheugenis.

Baronie wint

In Breda klopte Baronie op gelukkige wijze Alphense Boys met 1-0 door een late goal van Moustafa Mohammad. Hij scoorde op aangeven van invaller Mark Struik. Belangrijk was het moment vlak na rust toen de gasten een strafschop leken te krijgen vanwege hands van Jaimy Kamkam. Scheidsrechter Erkens wees naar de stip maar draaide zijn beslissing daarna terug. De bezoekers hadden recht op minimaal een punt maar Baronie sloeg dus toch toe in de slotfase. Belangrijk en gunstig voor Gemert was het gelijke spel tussen Halsteren en Groene Ster: 1-1. De thuisploeg kwam via routinier Robert Braber op 1-0 toen de ex-speler van RKC al snel raak kopte. De bezoekers sloegen echter terug na de pauze toen Cem Unal profiteerde van een misverstand bij de gastheren achterin: 1-1. Unitas domineerde tegen Minor de gehele wedstrijd maar moest wachten tot zeventien minuten voor tijd voordat de ban werd gebroken door Pascal den Delden: 1-0. Daarna ging het hard. Mounir El Ouazizi tekende snel daarna voor 2-0 waarna ex-OJC speler Armand Selmani de eindstand op 3-0 bepaalde. 

Voor overige standen en uitslagen: zie hierboven in menu (rode lijntjes).


TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 1: In het uitvak va...
Reinald Boeren werkt bij Gemert aan passie en tege...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)