donderdag 04 juni 2020
5 minuten leestijd (1090 woorden)

Edwin Huibers speelde zijn beste wedstrijd na geboorte zoontje Luca: "Ik kon niets fout doen."

huibers1 Edwin Huibers (rechts) in actie (eigen foto aangeleverd)

VEGHEL/BERGHEM| Je hoort vaak de open deur 'vader worden doet iets met je'. Voor Edwin Huibers gold dat schijnbaar wel want de voetballer van Blauw Geel'38 speelde een paar dagen nadat de kleine Luca het levenslicht zag de beste wedstrijd uit zijn loopbaan. Huibers: "Het was de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie, als centrale verdediger. Ik weet niet wat ik had maar ik kon werkelijk niets fout doen. Het was werkelijk ongelooflijk. Honderd procent wat ik deed ging goed. De jongens dolden mij er ook over, ze vroegen of ik niet elke week vader wilde worden haha."

Door: Willy Rooyakkers

Edwin Huibers (26) is een 'household' naam voor een beetje watcher binnen het Midden- en Oost-Brabantse amateurvoetbal. Hij is geboren en getogen in Berghem maar verhuisde al vanaf de 'e-tjes' naar de opleiding van FC Den Bosch. "Ik speelde bij Berghem in de E2 omdat mijn vader en broertje ook bij de E1 betrokken waren. Ik scoorde dat jaar in de E2 alleen al in de competitie 78 keer waardoor FC Den Bosch me oppikte. Daar bleef ik een jaar of vijf maar toen viel ik af. Alsnog werd het toen TOP Oss, die ook al eerder belangstelling hadden, maar helaas een paar seizoenen later scheurde ik de kruisbanden van een knie. Net op dat moment fuseerde de jeugdopleiding met die van NEC, die schifting overleefde ik op dat moment niet."

Rode draad Niels van Casteren

Huibers ging terug naar zijn cluppie Berghem Sport. 'Ik was daar aan het 'optrainen' en ging weer in de jeugd meevoetballen. Aan het einde van die juniorentijd werd ik al overgeheveld naar het eerste elftal. Anderhalf jaar speelde ik in het eerste voordat DESO me oppikte, die speelden in de tweede klasse toen wat toch iets hoger was." Het was aan de achterkant van De Rusheuvel dat hij voor het eerst met Niels van Casteren te maken kreeg als zijn trainer. Inmiddels zijn we een jaar of zeven verder en Van Casteren is daarvan bij twee verschillende clubs, verdeelt over drie periodes, vijf seizoenen zijn trainer geweest. En nog steeds is dus, momenteel bij Blauw Geel'38. "Ja, Niels had altijd vertrouwen in mij en heeft ook een bepaalde opvatting van voetbal die bij mij past. Hij wil altijd voetballen en dat ligt me wel." Bij de ambitieuze Ossenaren acteerde Huibers veelal als centrale verdediger. 

O.S.S.'20

Hij werd gevraagd om aan de voorkant van De Rusheuvel te komen ballen. Bij O.S.S.'20 dus. Huibers speelde er twee seizoenen en kijkt daar met gemengde gevoelens op terug. "Er werd anders gevoetbald en zelf kwam ik vaak als rechtsachter te spelen. Nu kan ik daar wel spelen, dat doe ik bij Blauw Geel ook vaak, maar in dat systeem kwam ik vaak alleen te staan op die positie en daar voelde ik me niet happy bij. Toch had ik het op zich niet slecht naar mijn zin hoor maar sportief gezien zat ik niet altijd lekker in mijn vel. Aan het einde van het jaar vroeg DESO me weer en ik zag het wel zitten om terug te gaan. Dat namen ze me niet in dank af bij O.S.S.'20 maar ik kan alleen maar zeggen dat ik het open heb gespeeld." Uiteindelijk mocht Edwin Huibers zelfs niet meer meedoen in de promotiewedstrijd aan het einde van het jaar. "Dat vond ik wel ontzettend jammer inderdaad." 

DESO/Blauw Geel'38

Door allerlei externe oorzaken, bij een beetje insider wel bekend, werd zijn tweede periode bij DESO ook niet echt een feestelijke tijd. Anderhalf jaar geleden meldde derde divisionist Blauw Geel'38 zich ineens bij de man uit Berghem. "Natuurlijk had Niels wel tegen Blauw Geel gezegd eens met mij te gaan praten maar de beslissing lag natuurlijk bij hun zelf en uiteraard ook bij mij. Na een goed gesprek kwamen we eruit en tekende ik in Veghel. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad want zit nu bij een prima club. Het is een grote vereniging maar ook een hele sociale waar een grote vaste groep altijd wel rondhangt. Dat geeft na verloop van tijd een vertrouwd gevoel. Blauw Geel selecteert ook altijd voetballers door niet alleen naar grote namen te kijken maar ook te analyseren of de aansluiting met de bestaande groep makkelijk gemaakt kan worden. Ik denk dat we daarom ook zo goed presteren hier." 

Bij de betere teams

Edwin Huibers is eigenlijk een ideale speler voor een trainer want hij kan op vele posities uit de voeten. Eigenlijk kan hij op het middenveld en achterin overal wel spelen. "Zelfs op tien heb ik weleens gespeeld. Aan de ene kant is dat fijn dat je overal kunt spelen maar het kan ook beetje tegen je werken natuurlijk. Clubs kijken toch vaak naar mensen die veel doelpunten maken als ze iets willen zoeken. En hebben daar ook meer voor over. Maar ik speel hier alles en ik zit in een ploeg die altijd zelf wil voetballen. Dat ligt mij goed, dat is fijn om daar onderdeel van te zijn. Maar ik wist ook dat met Niels van Casteren als trainer dit het geval zou zijn, ik ken zijn opvattingen." Edwin Huibers is onder de indruk van het niveau in de derde divisie in het algemeen maar vindt wel dat de Veghelaren bij de betere teams horen. "Nou ja, voetballend zijn wij zeker bij de besten te rekenen. We staan wel niet zo hoog maar dat komt ook omdat we duels hebben verloren waarin we voor 80% de bal hadden. Ik noem in dat kader bijvoorbeeld JVC Cuijk (4-1) en Dongen (1-0). Dat zijn van die wedstrijden dat je de bal voorin niet in het doel krijgt en achterin te makkelijk incasseert. De laatste weken zijn we stabieler. We staan goed en maken het ook voorin af, hierdoor schoven we op naar boven. Ik denk dat we zeker bij de bovenste tien moeten eindigen in ieder geval."

'Twijfel altijd'

Edwin Huibers is een jongen die zijn toekomst niet echt uitstippelt. Hij heeft het enorm naar zijn zin in Veghel maar of hij gaat blijven? Daar kan hij nog niet echt een zinnig antwoord op geven. "Ik ben een type dat elk jaar wel twijfelt, dat is nu niet anders. We moeten nog zien hoe het loopt en natuurlijk ook wat Blauw Geel wil. Willen ze me graag houden? Je weet het nooit natuurlijk. De thuissituatie speelt ook mee uiteraard." Ondanks het feit dat er enkele spelers bij de Veghelaren zijn vertrokken is het niveau van de selectie volgens de speler niet echt minder geworden. "Nee, denk het niet. Als ik de trainingen zie dan gaat het keihard tegen elkaar op als we bijvoorbeeld 'basis tegen wissels' spelen." 


Sander Vereijken is een heerlijke pingelaar: "Ik w...
De eerste divisie is verre van tweederangs......

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 04 juni 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)