dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (584 woorden)
Aanbevolen 

Fancommentaar oefenpotje UDI'19 - Blauw Geel'38: "Ik vond Tom Dekkers bij ons heer en meester."

robot De nieuwe grasrobot van Parkzicht

UDEN| We zijn komend seizoen op deze plek iets nieuws van plan. We laten af en toe supporters de wedstrijden becommentariëren, dat is misschien weleens een leuke afwisseling ten opzichte van al die gortdroge verslagen die er normaal links en rechts verschijnen. Afgelopen zaterdag stond er op Sportpark Parkzicht in Uden een oefenpotje tussen het residerende UDI'19 en op visite komende Blauw Geel'38 op de rol. De Veghelaren wonnen met 2-3. 

De Parkzichters meldden afgelopen week trouwens een noviteit betreffende het amateurvoetbal in Oost Brabant: het gras wordt tegenwoordig gemaaid met een heuse robot. "Dit kost mankracht, uren. Daarnaast zijn de lijnen nu allemaal kaarsrecht." Waarvan acte. In ieder geval hoefde het apparaat niet in actie te komen om het duel van zaterdag beter te laten verlopen want er werd op één van de twee voorradige kunstgrasvelden geacteerd. Uiteindelijk won Blauw Geel met 2-3, een eindstand die al halverwege was bereikt. Namens de gasten scoorden Jeroen van Schoonhoven (rebound nadat keeper Michiel Merks in eerste instantie zijn strafschop had gestopt), Zain Moghal en Sjaak Egmond. Tussendoor maakten de gastheren via Sam Wassenberg (kopbal na voorzet Wietse van Lankveld) en verdediger Willem Tieben (eveneens met het hoofd) twee keer gelijk.

Blauw Geel-fan Freek Laurijssen

Om ons plannetje een beetje kracht bij te zetten vroegen we de kleurrijke Blauw Geel-fan Freek Laurijssen om zijn licht te laten schijnen over het oefenpotje. "Mwah, in de eerste helft was er nog sprake van een leuke pot. Blauw Geel koesterde zeker een klein overwichtje maar UDI kon regelmatig gevaarlijk worden in de counter. Daarnaast ook met dode spelmomenten." Twitterfenomeen Freek was van mening dat zijn club na de pauze het heft nog meer nadrukkelijk in handen nam. "Na de pauze was Blauw Geel echt superieur. Ik vond bij Blauw Geel vooral Tom Dekkers heer en meester, hij is overgekomen van Geldrop." De Veghelaren zagen in de zomer een half dozijn spelers vertrekken maar haalden ook een soortgelijk aantal aan versterkingen terug. Men was aardig actief wat dat betreft achter de schermen. Laurijssen vindt het lastig om te stellen of dat de derde divisionist er sterker op is geworden. "Ben benieuwd. We zijn nog niet op volle sterkte geweest dus kan er nog niet zo heel veel over zeggen. Ik denk wel dat we in de breedte op hetzelfde niveau blijven. Mijn eerste indruk is dat we aanvallend sterker zijn geworden maar dat we door het vertrek van keeper Brahim Zaari misschien op dat vlak nu wat minder kwaliteit hebben." Onder de indruk van tegenstander UDI'19 was de Veghelse supporter allerminst. "Nee, ze zijn niet heel sterk. Ze werden vooral gevaarlijk in de omschakeling en dat speelden ze dan vervolgens heel slecht uit." Freek vindt dat je gerust mag stellen dat Blauw Geel de dominante ploeg was. "Ja."

Sam Wassenberg

Om toch nog wat tegenwicht te bieden aan de review van Freek, mede ook omdat de meest kritische fan Edje de Rooy nog van een vakantie geniet op Kos, namen we contact op met UDI'19-spits Sam Wassenberg. Hij was niet ontevreden. "Vond dat we verrassend goed voor de dag kwamen. In de eerste helft was er sprake van een open wedstrijd maar ik denk dat wij de meeste kansen kregen. Na de pauze hadden we vaker de bal maar creëerden we bijna niets meer, in het begin van de wedstrijd hadden we het overigens wel vrij moeilijk. Na de pauze heb je ook te maken met wissels en vermoeidheid, dat speelt ook mee. Al met al ben ik positief over zaterdag, het zag er al een stuk beter uit dan tegen Gemert." John Laponder: ‘Nooit wennen aan vakantietripjes t...
Incompleet Gemert walst in Odiliapeel over zwalken...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)