dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (641 woorden)

Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers na stunt in beker tegen UDI'19: "Ze gingen meteen naar huis"

schadewijk Het kampioenselftal van FC Schadewijk van vorig seizoen

OSS| FC Schadewijk verraste donderdagavond vriend en vijand door op het eigen Neervelden het 'grote' UDI'19 uit het bekertoernooi te knikkeren. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 waarna de Ossenaren de strafschoppen beter namen. Trainer Gaby Kuijpers: "Ze waren niet blij bij UDI zo te merken. Zelden een elftal zo snel zien douchen en wegrijden, ze gingen meteen naar huis. Ze waren weer weg voor iedereen er 'errug' in had." Na de euforie daalde de realiteit echter weer snel in. "Door blessures heb ik maar een groep van 13 of 14 man. Misschien hadden we beter niet kunnen winnen van UDI'19, nu onderschatten ze ons niet meer."

FC Schadewijk heeft de laatste jaren een leuke selectie bij elkaar weten te schrapen. Kuijpers: "Dat is de verdienste van Giel van Orsouw. Je moet het maar op kunnen brengen om al die gesprekken met spelers voor, tijdens en ook na het seizoen te willen voeren. Petje af voor hem, ik ben daar 'ginne mens' voor." De club is echter in totaal vrij klein. "We hebben een oude accommodatie, heel gemoedelijk op zich maar het heeft ook zijn beperkingen. Zo moeten we op het hoofdveld trainen momenteel, het trainingsveld is onbespeelbaar. We hebben nog wel een ander veld maar daar is geen licht. Tot nu toe gaat dat nog wel maar in de winter ploeg je zo'n veld om als je erop traint en ik wil ons hoofdveld graag goed houden. Het is nu een perfecte grasmat en dat is belangrijk."

Blessures

Kuijpers heeft momenteel de pech dat twee belangrijke spelers geblesseerd zijn. "Jordy Hoeks brak al in de voorbereiding een enkel en onlangs liep ook Sven Danen tegen een zware blessure op. Ik heb nu echt nog maar 13 tot 14 spelers over, het kan nu niets meer lijden. Ons tweede elftal speelt namelijk op een veel en veel lager niveau." Ondertussen probeert de Osse trainer er de moed in te houden. "Ik doe het allemaal op mijn manier, zoals ik het altijd gedaan heb. Je kent me he Willy! Maar dat gaat goed. Schadewijk is een leuk gemoedelijk 'clubke' maar we proberen wel zo goed mogelijk te voetballen. Handhaving in de derde klasse is het streven maar we doen het best aardig. Misschien zit er zelfs meer in. Je kunt echter snappen dat we spelers als Hoeks en Danen enorm missen." 

Puinhoop in Oss

Al pratende gaat het al snel over het algehele amateurvoetbal in Oss. "Het is echt een puinhoop momenteel. Ik denk echt dat er veel teveel clubs zijn. Zoals ik het zie wordt er momenteel alleen bij Margriet goed met jeugd gewerkt. Spelers lopen jaarlijks van de ene naar de andere club, dat is niet goed natuurlijk. Er moet een betere structuur komen. Ja, Cito heeft ook een goede selectie. Ze hebben op papier een betere selectie dan wij." Gaby Kuijpers blijft altijd zichzelf en dat is mooi om te merken. "Natuurlijk. Dat is het makkelijkste toch?." De winst op UDI'19 was natuurlijk uiteraard toch een leuke opsteker. "Ik had verwacht dat we het zeer moeilijk zouden krijgen nadat ik zag dat ze Gemert hadden verslagen. Ze waren echter nogal tam hier. Ze maakten wel meteen 0-1 maar nadat Bilal El Ghezaoui gelijkmaakte waren ze het even kwijt. Bilal maakte hun hele defensie in de eerste helft knettergek. We leken te winnen maar uiteindelijk was het de ingevallen Tim Wolf die diep in de blessuretijd gelijkmaakte met een schot van buiten de zestien. Leuke speler die Wolf trouwens." Binnenkort moet Kuijpers alweer beslissen over volgend seizoen. "Dat gaat steeds sneller he. Ik werk momenteel in ploegendiensten dus het moet allemaal wel blijven passen. Het is fijn dat Schadewijk lekker dichtbij is. Ik hoor het wel wat ze willen en dan neem ik zelf ook een beslissing. Eerst nu weer over komende tegenstander Boekel Sport nadenken. Helaas zullen ze ons niet meer onderschatten haha."

Na lange revalidatie 'mag' Joost Habraken weer: "K...
Eus Marijnissen zit heerlijk in zijn vel bij FC De...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)