woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (552 woorden)

Gemert kan zondag in derby op Parkzicht de eerste periode opeisen

willemdendekker Willem Den Dekker speelde zondag met een 'Hannibal Lecter' Mask. De Erpenaar was meteen weer belangrijk (foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT/UDEN| De wedstrijden tussen Gemert en UDI'19 stonden in het verleden altijd garant voor 1500 meter verderop geparkeerde auto's en spectaculair voetbal van het hoogste amateurniveau. Tegenwoordig is de kans groot dat de mensen zondag in Uden het voertuig recht voor de deur kunnen plaatsen. 

Toch staat er wel degelijk iets op het spel want de bezoekers uit Gemert kunnen namelijk bij winst eventueel de eerste periode voor zich opeisen. Mocht Papendorp namelijk zondag weer niet aan de start verschijnen dan zou dat voor de tweede keer op rij zijn. In dat geval wordt de ploeg pas maandag uit de competitie genomen, zo liet de bond deze week weten. De club die zondag de eerste periode wint zal deze titel behouden. De tweede periode zal dan gaan over wedstrijd 16 t/m 30 en de derde periode gaat naar de ploeg die het hoogste op de ranglijst staat zonder een periode te hebben gewonnen. Het gekke is dus dat wedstrijd 11 t/m 15 niet meetellen voor een periode.

Gemert

Gemert staat momenteel in punten gelijk met Unitas maar heeft een doelsaldo dat drie tellen beter is. Omdat Gemert meer goals heeft gemaakt houdt dat in dat Unitas bij een 1-0 winst van Gemert al met 0-5 bij Groene Ster moet winnen om de periode alsnog te winnen. Dit lijkt bijkans onmogelijk. Maar goed, Gemert heeft zeker ook nog niet bij UDI'19 gewonnen. Het is en blijft een derby natuurlijk en zoals het cliché luidt: "Een wedstrijd op zich." Onzin-jargon natuurlijk want ook tussen twee ploegen uit dezelfde regio is kwaliteit uiteraard bepalend. Gemert is ook dit seizoen weer uitstekend gestart en lijkt dan ook de beste papieren te hebben om zondag de drie punten te pakken.  Afgelopen zondag versloegen de Molenbroekers SV Meerssen met 5-2. Opvallend was de verschijning van middenvelder Willem Den Dekker die met een soort van 'Hannibal Lecter'-mask aan de start verscheen. Het hinderde de Erpenaar niet want met assists en als maker van de beslissende 4-2 was hij meteen weer erg belangrijk. 

UDI'19

Ondertussen is UDI'19 ook dit jaar weer een dankbaar onderwerp voor vele trainers, voetballers en volgers die de hoofdklasse volgen. Zowat iedereen die je spreekt zet grote vraagtekens bij het gevoerde beleid aldaar. Of in ieder geval achter de sportieve verwachtingen die men tegelijkertijd heeft bij de gevoerde strategie. Men sprak eerder uit bij het 100-jarig bestaan (2019) in de derde divisie te willen acteren. Eufemistisch gezegd is dat een vreemde uitspraak gezien het beleid. Ook de nieuwe trainer Stefan Hoogsteder heeft hier nu mee te maken en moet roeien met de bekende riemen die hij heeft. Dat wil overigens niet zeggen dat UDI'19 niet op een goede dag iedereen kan verslaan in deze klasse. Daarvoor loopt er weer net teveel individuele kwaliteit rond op Parkzicht. De diepte van de selectie is echter een heel ander verhaal en sommige plekken binnen het team zijn gewoon structureel zwaar onderbezet. De Parkzichters zullen zondag echter 'moeten'. Een nieuwe nederlaag tegen aartsrivaal Gemert zal er namelijk niet alleen mentaal hard inhakken bij het sterk uitgedunde groepje getrouwen: ook qua ranglijst wordt het dan wel erg magertjes voor een club met zoveel uitstraling en middelen. 

UDI'19 - Gemert. Zondag 14.00 uur. 

Sterspeler Roald van Hout heeft nog niet zijn betaald voetbal vorm gevonden in Uden. Hier mist hij een strafschop tegen IFC (afgelopen zondag) Foto: udi19.nl
Iedereen hield onvoorwaardelijk van Romario…...
Bertran Krekels: "Een zorgeloze positie verwerven ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)