zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (574 woorden)

Gemert kon bastion Baronie niet omver gooien....

gemertmolenbroek Het was goed toeven tijdens Gemert - Baronie

GEMERT| Bij Tismarvoetbal gaan we minder vaak wedstrijden bezoeken. Simpelweg omdat we de achterliggende verhalen interessanter vinden dan het klassieke wedstrijdverslag. Daarbij zijn deze meestal ook terug te vinden op de clubpagina's. Zo heeft Gemert een ontzettend leuke en actuele eigen website waar heel veel (en snel) is terug te vinden. Zondagmiddag speelden de Molenbroekers echter een topper tegen Baronie, we gingen toch even kijken.

Door: Willy Rooyakkers

Wat een prachtige dag was het he..... Al op de parkeerplaats zoemde het geroezemoes je tegemoet, al kwam dat mede ook omdat de kantine vol zat met lieden die PSV - Feyenoord verkozen boven een plek in de zon naast het hoofdveld. Al moet gezegd dat er bij Gemert relatief altijd veel mensen uit lagere teams daadwerkelijk de moeite nemen om het eerste team live te ondersteunen. Het bier lonkt, maar kan voor velen ook nog wel even wachten. Ondanks dat ook nog vele Gemert-fans seizoenkaarthouders zijn van PSV was het desalniettemin weer lekker druk naast het veld. Halverwege stonden de eigen favorieten met 0-1 achter door een goal van Jorik Mijnhijmer maar men had er nog alle vertrouwen in. "Een punt moet er zeker nog inzitten", merkte een oudere man op. Het kwam hem op hoon van omstanders te staan. "Wa??? Alleen winnen telt, niks een punt. Daar hebben we niets aan. D'rop en d'rover."

Lastig

Op het veld hadden de zwart-witten het echter lastig met het gedisciplineerd spelende Baronie. Gemert zette na de pauze wel even fel aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. Vooral spits Thijs van Pol buffelde echter dat het een lieve lust was en bezorgde de verdedigers van de gasten handenvol werk. Na een lage voorzet vanaf rechts zag hij zijn inzet in kansrijke positie geblokt en tevens ging hij vol overgave duels aan in - en rondom de zestien meter. Tot twee keer toe ging hij neer na een duel maar de scheidsrechter zag er niets in. De ene keer was het een echte schwalbe, de tweede keer was er iets meer aan de hand maar dat er geen strafschop werd gegeven was zeker te billijken. De scheidsrechter riep tegelijk soms wel wat irritatie op maar dit zag hij dus goed. 

Mijnhijmer

Aan de andere kant maakte Gemert een paar fouten in de opbouw en daar profiteerde Baronie bijna van. Het was doelman Bono Barten die met een weergaloze redding in eerste instantie de 0-1 vasthield. Als een mini Jan van Beveren tikte hij op grootse wijze een bal onder de lat weg. Even later zag hij er echter iets minder goed uit toen Mijnhijmer vanaf rechts met links inzette en Barten misschien deze kromme bal niet juist inschatte. Via de paal betekende dat 0-2. Wederom Jorik Mijnhijmer. Hij is het type aanvaller dat je weinig ziet maar na de wedstrijd staat hij wel steevast op het wedstrijdformulier bij de doelpuntenmakers. Een grote kwaliteit die hij nu al jaren laat zien. 

Creativiteit

Gemert zette nog maar eens aan en zag Van Pol zich er doorheen frommelen: 1-2. Goed afgemaakt van de beste centrumspits van deze klasse. Daarna bleef men pompen en sjouwen maar het ontbrak aan de echte creativiteit om de spitsen vrij te spelen. Sander Vereijken had vanaf links wel een paar leuke acties, wat een speler om van te smullen blijft het toch, maar ook bij hem ontbrak het deze keer aan de laatste bal. Gemert bleef steken en dat betekende een zeperd. Maar er is nog steeds niet beslist natuurlijk. 

Thijs van Pol sluit vrede
Protesten Baronie na de 1-2
Mohammed Yahia wil met HVV Helmond hogerop: "In de...
Exclusieve column: de kijk van Jaap Knasterhuis jr...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)