zaterdag 29 februari 2020
4 minuten leestijd (737 woorden)

Gemert werkt aan nieuwe selectie: "We zitten op 75%, het geraamte staat er."

vanpol Aanvoerder Thijs van Pol blijft gewoon bij Gemert. (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Als we de zeperd van afgelopen zondag (2-4 verlies op eigen veld tegen Nuenen - red) voor het gemak even wegdenken dan is Gemert bezig aan een sterk seizoen. Toch is de technische commissie achter de schermen alweer druk bezig met vooruitplannen. Stilstand is immers achteruitgang. We vragen aan Anthony Geurts, samen met Arnaud van de Wijngaard de man die erover beslist, hoe ver men inmiddels is. Geurts: "We zitten denk ik op 75%, het geraamte staat er. Er vloeien wat jongens af, er stroomt straks jeugd door en we gaan nog wat van buitenaf halen."

Door: Willy Rooyakkers

Binnen een club als Gemert zijn er overigens veel meer mensen die over het voetbal meedenken. Geurts: "Ik ben blij dat ik dat een keer mag benadrukken. Er zit veel voetbal know-how binnen deze club. Zo heb ik net nog een mooi gesprek gevoerd met onze voorzitter Carlo Hazenveld die ook jarenlang voetballer was van het eerste elftal. Nu zegt dat laatste niet alles over iemand zijn verstand van het spelletje maar ik moet zeggen dat het zeer verfrissend is om met hem hierover te praten. Arnaud en ik zitten er heel kort op en dan is het goed om van anderen te horen hoe zij het zien. Dan denk ik soms: verrek dat klopt, dat is een goed idee. Het is fijn om af en toe te sparren, gelukkig kan dat binnen deze club." Anthony Geurts is overigens sowieso een type die meningen van anderen goed kan waarderen. "Het tekent ook de betrokkenheid die veel mensen hebben binnen deze club. Van Hanegem zei vroeger al dat je jezelf pas zorgen moest gaan maken als hij niets meer zei. Ik had dat als speler vroeger ook, ik vond het leuk als mensen wat vonden. En als ik het er niet mee eens was legde ik het naast me neer en anders deed ik er iets mee." Voor een beetje insider binnen het regionale voetbalwereldje in Oost-Brabant staat Geurts ook bekend vanwege de uitspraak: 'Ach, tis mar voetbal." Hierdoor stond de vroegere spelmaker aan de wieg van de naam van deze website. Waarvan acte. "Ik stuur de rekening nog wel een keer."

Regioclub

Gemert profileert zich de laatste jaren steeds meer als een club voor de directe regio. "Die status willen we ook graag hebben. Wij moeten als doel hebben dat een goede voetballer uit de buurt bij ons voetbalt. Dat lukt niet altijd, maar ze moeten op zijn minst in onze kaartenbak zitten. Vroeger hadden we als regel dat een speler van buitenaf niet op de bank moest zitten, nu springen we daar wat ruimer mee om. Dat een buitendorpse speler echt alles moet spelen is bijkans onhaalbaar geworden." Toch moet het allemaal ook weer geen jaren gaan duren. Het lijkt tenminste geen toeval dat spelers als Jasper Lalisang, Dennis Groen, Youri van Brussel (is al weg) en Thijs Fonken hebben aangegeven aan het laatste seizoen op Molenbroek bezig te zijn. "Je gaat samen in een open sfeer die gesprekken aan. Iedere speler heeft zo zijn eigen verhaal natuurlijk. Als je langere tijd niet speelt, of tenminste niet in de basis, dan wordt er wel over dat onderwerp gesproken tijdens de evaluatie. Dat is logisch. Er kunnen echter ook andere redenen zijn zoals bijvoorbeeld dat iemand maar twee keer in de week kan trainen."

"Gaan zeker nog spelers halen."

Gemert blijft ondertussen ook keihard inzetten op de talenten die men zelf heeft weten op te leiden. "Dat staat in ons beleidsplan en daar staan we ook voor. We halen daarom ook geen spelers die onze eigen jongens in de weg zouden kunnen zitten." Natuurlijk gaat het dan wel over voetballers die de potentie hebben voor Gemert 1. "We denken dat er nu echt weer een paar toptalenten aankomen en die zullen dus ook zeker de ruimte krijgen van ons. Daarnaast gaan we ook zeker nog een paar jongens halen. Arnaud en ik hebben een duidelijk beeld van wat we willen maar we gaan komend weekend ook overleggen met de staf. We houden daar zeker rekening mee." Ondertussen zijn de zwart-witten er al in geslaagd om aanvallende kanonnen als Thijs van Pol, Ralf Kemper en Sander Vereijken voor de club te behouden. Spelers waarvan iedereen weet dat er veel belangstelling voor bestond. "Daar hoef je geen geleerde voor te zijn."
De zich stormachtig ontwikkelende Ralf Kemper (links) tekende deze week bij. Ook hij kon zich verheugen in veel interesse van andere clubs (Foto: Frans Brzoskowski)
Richard van den Boogaard: "Het gaat weer over voet...
Tim Wolf heeft de knoop doorgehakt: "Dit wordt def...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)