zondag 05 juli 2020
4 minuten leestijd (839 woorden)
Aanbevolen 

Incompleet Gemert walst in Odiliapeel over zwalkend UDI'19 heen

gemertudiopeel

ODILIAPEEL| Ach ja, waar gaat het over? Het is maar het eerste vriendschappelijke potje van het seizoen en er staat dus niets op het spel als alleen maar wat prestige. Toch mogen er best wat vraagtekens gesteld worden bij het chaotische en apatische optreden van UDI'19 tegen een Gemert dat niet eens de hoogste versnellingen hoefde aan te spreken om simpel met 5-0 te winnen.

Door: Willy Rooyakkers

Het is altijd leuk om op de eerste zaterdag van augustus het korte reisje naar Odiliapeel te ondernemen. Het mooie boerendorp ligt er in deze periode van het jaar nog groener bij dan normaal en de mensen hebben allemaal 'goeie zin'. Aangekomen bij de ingang van de weg richting het parkeerterrein staan er echter wel twee vriendelijke mensen mij de doorgang te ontzeggen. "Ja, je kunt wel een persparkeerkaart hebben maar onze parkeerplaats staat helemaal vol. Je kunt er dus niet bij." Ach ja, dan maar even verderop in een smal straatje de bolide tegen een hoge conifeer geplaatst. Geen probleem hoor.

Druk 

Als ik het veld nader zie ik alweer dat het terras bij de kantine helemaal vol staat met mensen die veelal een plastic glas bier in de knuisten vast houden. De spelers komen dan al net het veld opgelopen waarna het speuren is naar nieuwe koppen bij beide teams. Wat dat betreft kom ik bij het team van Gemert het meeste aan mijn trekken want de Molenbroekers blijken nogal wat vaste titularissen te missen. Hierdoor maken we al meteen kennis met nieuwelingen als Joop Daniëls, Reva Kreekels en Stijn van de Broek terwijl ook jeugdspeler Luc Lentjes staat opgesteld. 


Kemper

Langs de kant ontwaren we een man op krukken: Ralf Kemper. De aanvaller van Gemert, in de beslissende wedstrijd tegen Staphorst twee keer scorend, blijkt de banden van de rechterenkel te hebben gescheurd. How come? Kemper: "Ik was net terug van vakantie en ging op woensdagavond wat lopen voor mezelf. Ik zwikte mijn voet om door een straattegel." Hij denkt er zelf een week of zes uit te liggen. "Hopelijk gaat het herstel voorspoedig dan hoef ik misschien niet eens zo heel veel wedstrijden te missen. Maar goed, je weet dat de voorbereiding belangrijk is voor een speler om een basis te leggen. Het is in ieder geval goed balen." Voor Gemert ook want Kemper is een belangrijke kracht voorin.

UDI'19 zwak

Bij UDI'19 zagen we ondermeer Ferhat Coskun en Willem Tieben debuteren maar we hadden het vooral druk om met supporters te praten die zich zorgen maken. "Er moet toch iets bij ? Zeg nu zelf! We kunnen met dit team toch geen potten breken? Zien ze dat nu echt niet, ieder jaar wordt het zwakker. Er wordt ook nooit eens doorgeselecteerd." Verwacht was dat de al weken meetrainende Flavio Andjole van de partij zou zijn maar hij ontbrak alsnog. Ook Anass Aamri was een graag geziene gast op de trainingen van de nieuwe trainer-coach Lodewijk de Kruif maar ook deze behendige nummer tien liet zijn gezicht niet zien. UDI'19 hoopt hem nog wel over te schrijven en gezien het spel in Odiliapeel is dat bepaald geen overbodige luxe. Overigens was De Kruif er zelf ook niet vanwege vakantie en het leek net of veel spelers dan maar een tandje minder hoog schakelden. Het was niet best wat men liet zien. 

Walk in the park

Gemert freewheelde van het begin tot het einde als een soort van walk in the park over de Parkzichters heen. Al snel was het raak toen Thijs van Pol een vrije trap verzilverde (0-1) en even later mocht hij vanaf elf meter ook 0-2 maken. Het werd pijnlijk toen Gemert op kinderlijk eenvoudige wijze naar 0-3 en 0-4 liep. Stijn van de Broek, overgekomen van DSV, ging om de weifelend keepende Sem Verhoeven heen en tekende de derde goal aan waarna Willem den Dekker een vrije trap promoveerde naar het vol maken van een kwartet goals. 

Langs de kant

Ondertussen was ik langs de kant nauwlettend toehoorder bij een gesprek tussen een echte Gemertenaar en een erkende UDI-fan. Die van Gemert was blij met het niveau van zijn ploeg maar baalde dat er amper mensen uit de eigen opleiding momenteel kansen maken op een basisplaats terwijl dat zijn collega zei dat er aan de andere kant vele eigen jongens meededen maar dat de kwaliteit van de selectie wat aan de magere kant is momenteel. Zo is er altijd wel wat zullen we maar zeggen. Na de pauze werd er nog meer gewisseld (Leuk was het dat bij Gemert de van Mariahout overgekomen A-junior Stijn van den Heuvel meteen mocht debuteren) en tekende Joop Daniëls vanaf de stip nog voor de niet eens geflatteerde 0-5 einduitslag. Wietse van Lankveld kreeg nog rood want kon zijn frustraties over het gepruts van UDI'19 amper nog binnenhouden. Vele mensen op het terras kregen dit nauwelijks mee want daarvoor waren de biertjes deze zaterdag weer eens te lekker. En geef ze eens ongelijk. Maar goed, de kop is eraf zullen we maar zeggen. Oh ja, Gemert streek hierdoor wel met de PEKA KROEF TROFEE de eerste prijs van het seizoen op.De geblesseerde Ralf Kemper
Fancommentaar oefenpotje UDI'19 - Blauw Geel'38: "...
Een eerste overzichtje van de nieuwe indelingen in...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)