woensdag 04 augustus 2021
3 minuten leestijd (658 woorden)

Joep Offermans (14) is al belangrijk voor Erp 019: "Mocht steeds eerder over" (TMV Jeugdserie, deel 1)

joep2 Joep Offermans (14) in actie (Foto's: Marco van Leuken)

REDACTIE| We willen met Tismarvoetbal ook af en toe aandacht besteden aan het jeugdvoetbal. Wij zien dat hier zelden over bericht wordt terwijl het toch de kraamkamer voor het voetbal van de nabije toekomst is. In de eerste aflevering komt Joep Offermans aan bod.

ERP| Joep Offermans is nog maar 14 jaar maar toch al door zijn club RKVV Erp overgeheveld naar de A-junioren, tegenwoordig 019 genoemd. Hij ontpopt zich meteen al tot een bepalende speler voor zijn nieuwe team. De veelzijdige aanvaller is, gevraagd naar het hoe en waarom, hier erg nuchter over: "Ik mocht steeds wel eerder over." Afgelopen zaterdag speelde Joep met zijn team bij Sparta'25 in Beek en Donk waar de plaatselijke clubiconen zich ook al vergaapten aan het jonge talent. We hebben een toevallige en hartelijke ontmoeting met Hans van Dijk, in het verleden meer dan twee decennia lang de doelman van het Beek en Donkse vaandelteam: "Is wel een talentje hoor die daar rechts voorin loopt. Wat zeg je ?? Is hij nog maar 14 jaar oud? Dat meen je toch zeker niet? Nou dan is het echt wel een knaap met potentie zeg. Goede fysiek heeft hij al man."

"Mag zelf bepalen waar ik speel"

Als je zo, al kijkende, Joep Offermans aan een 'losse-pols-scoutingsrapport' onderwerpt dan zie je een knaap die voor zijn leeftijd dus al groot en sterk is maar daarnaast ook beschikt over een bovengemiddelde techniek. Hij kan met beide voeten aardig trappen, zijn aannames zijn soepel en ook is hij behoorlijk snel. Eenmaal aan de bal blijkt de aanvaller ook oog te hebben voor zowel de korte als lange opties qua vrijstaande medespelers. Waarin kan hij zich nog verbeteren, volgens hem zelf? Joep Offermans: "Nou dat koppen van mij moet echt beter." Hij speelt deze middag als één van de twee aanvallers in een 4-4-2 systeem. "Vroeger was ik meestal de centrumspits in een linie met drie aanvallers. Van de trainer (Bart Welte - red) mogen Jorge (Jorge Snoek, de andere aanvaller -red) zelf een beetje bepalen waar we lopen. En hoe we het doen. Ik denk dat ik in beide systemen goed uit de voeten kan." Het is natuurlijk wel apart voor een jongen van 14 om in een team te voetballen met medespelers die drie tot vier jaar ouder zijn. Toch voelt Joep zich op zijn gemak. "Ja, ik vond het wel fijn dat ze me overhevelden. Ik ben wel gewend om niet bij mijn echte kameraden te spelen. Die zitten in de B2 of C1, daar kan ik moeilijk zelf bij gaan toch." 

Kan altijd beter

RKVV Erp 019 speelt in de hoofdklasse een aardig rolletje mee. Na zes wedstrijden nemen de Erpenaren een positie in als stabiele middenmoter met drie gewonnen- en evenzovele verloren wedstrijden. Het team heeft al achttien goals gemaakt, zeven daarvan komen op naam van de 14-jarige aanvaller Joep Offermans. "Ja, het gaat best lekker maar het kan altijd beter. Ik heb altijd wel redelijk veel gescoord. Ook in de beker heb ik er al een aantal inliggen. Als team doen we het redelijk al denk ik dat we soms iets te weinig aan echt voetballen toekomen. Maar ik denk dat het wel steeds beter gaat worden." Joep zit tegenover ons in een blits PSV-shirt: heeft hij als favoriete speler een voetballer uit het Eindhovense? "Nou, Messi is meer mijn idool al is dat geen echte spits. Ik kijk altijd heel graag naar hem."

Toekomst

De vraag is in het geval van Joep Offermans natuurlijk gerechtvaardigd hoe lang het nog duurt voordat hij de stap zal maken naar de senioren. Hij wordt binnenkort 15, erg jong nog. Debutanten van 16 jaar zijn echter in het verleden wel vaker voorgekomen. Is dat zijn droom, jong debuteren bij trotse 2e klasser Erp, of wil hij nog een stap maken naar een grotere club?  "Als ze me komen vragen zou ik denk ik niet snel 'nee' zeggen maar natuurlijk heb ik het hier heel goed. Erp is mijn club he."TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 2: In Sektor 1905 v...
Sfeerimpressie UDI'19 - Gemert 2-1

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)