donderdag 02 april 2020
6 minuten leestijd (1122 woorden)

Jurgen van Wanrooij: "Ik wil de komende jaren nog meer stapjes zetten met RKVV Erp."

jurgenwanrooi_20190314-172337_1

ERP| RKVV Erp draait dit seizoen lekker mee in de tweede klasse H. Na een paar moeizame jaren, waarin degradatie ternauwernood kon worden voorkomen, gloort er nu zelfs uitzicht op plaatsing voor de nacompetitie. Trainer Jurgen van Wanrooij, bezig aan zijn eerste jaar, is er de man niet naar om zichzelf al teveel op de borst te kloppen. Van Wanrooij: "In deze klasse zitten de krachtsverhoudingen erg dicht bij elkaar. Kom je voor in een wedstrijd dan ben je al een heel eind zeg maar. Ik vind echter dat we er niet voor weg moeten lopen om de ambitie uit te spreken dat we ons willen plaatsen voor de nacompetitie. Zoals het er nu naar uitziet zal een plek bij de eerste vier daarvoor toereikend zijn." (Door: Willy Rooyakkers)

Hoewel hij met zijn 42 jaar voor een trainer nog helemaal niet zo oud is draait Udenaar Jurgen van Wanrooij voor een beetje volger al bijkans sinds mensenheugenis mee in het trainerswereldje. Navraag leert ons dat dit gevoel ook wel enigszins blijkt te kloppen want Van Wanrooij haalde al op 23-jarige leeftijd zijn TC-II. Hij was onder meer jeugdtrainer bij UDI'19 en werkte bij HVCH samen met André Cornelissen, toevallig later zijn voorganger bij RKVV Erp. Via clubs als EVVC, DAW, Nooit Gedacht en Best Vooruit werd hij dan in de zomer van 2018 aangesteld als hoofdtrainer van RKVV Erp. Een job die al eerder voor hem in het verschiet leek te liggen. "Toen Erp in de 1e klasse speelde en Raymond Koenraadt ermee ging stoppen waren er ook al gesprekken tussen de club en mij. Dat ging door allerlei oorzaken toen niet door maar gelukkig is het er nu dus wel van gekomen."

Keeper

Tussen het opbouwen van zijn trainersloopbaan door keepte Jurgen van Wanrooij zelf ook nog op een meer dan acceptabel niveau. In het seizoen 2002/2003 was hij bijvoorbeeld bij de selectie van UDI'19 gekomen als reservekeeper achter Jan Schalken, destijds één van de betere en meest markante doelmannen binnen het amateurvoetbal. Het waren de jaren waarin de Parkzichters tot de absolute top van de amateurs in dit land behoorden. "Na een wedstrijd of zes kreeg Jan fysieke problemen en kwam ik erin. Dat was een mooie kans." Maar goed, dat is allemaal alweer een hele tijd geleden. Sindsdien bleek dat Jurgen van Wanrooij het trainersbloed in grote overvloed bij zijn geboorte had toegediend gekregen. Zo was hij ook actief voor de KNVB en ging er geen jaar voorbij dat hij niet vele dagen ergens op een trainingsveld doorbracht. Nu is hij dus bij Erp aangekomen, een club die de luxueuze beschikking heeft over een brede A-selectie. "Ja, met 1 en 2 samen hebben we echt een hele mooie groep. Een relatief jonge selectie ook. In mijn ogen zit er veel potentie in waardoor ik het ook als mijn taak zie om jonge jongens te laten doorstromen. Op een gegeven moment moet er altijd weer verversing komen binnen een team en we hebben best een flinke groep van jongens rond de 30." Mede door langdurige blessures van Yoeri Vissers, Toon Barten en Jasper van Goor liet Van Wanrooij de laatste tijd dan ook diverse jonge talenten minuten maken. "Daan van Hoof speelde op tien en Gijs van de Boom deed het zeker niet onaardig als linksback. Daarnaast zit ook  Ruud Hanenberg (aanvallende linkspoot - wr) er dichtbij." 

Selectie

Natuurlijk is het niet leuk dat er zoveel blessures zijn want ondanks de wil om jonge jongens kansen te geven weet ook Jurgen van Wanrooij dat daarnaast ervaring onontbeerlijk is. "Een jongen als Yoeri Vissers missen we natuurlijk zeker. Dat zag je ook aan het begin van het seizoen toen hij er wél bij was. Hij brengt voor ons iets extra's. Toch wil ik met Erp de komende jaren weer nieuwe stapjes zetten en daar hoort ook bij dat er nieuwe talenten doorstromen." RKVV Erp heeft met de 15-jarige Joep Offermans zelfs een extreem jonge aanvaller in de gelederen die al regelmatig mag ruiken aan het eerste team. "We hebben als club betreffende Joep een speciaal plan gemaakt waarin wij denken dat hij zich het beste kan ontwikkelen. Zo traint hij op donderdag mee en maakte hij ook al diverse minuten. We gaan voorzichtig met hem om maar tegelijk laten we Joep zoveel mogelijk met weerstand kennis maken." Momenteel is overigens Claus Foederer nog de assistent van Van Wanrooij maar volgend jaar zal dat Luuk Verkuijlen zijn. "Claus is ingegaan op een aanbod van SVEB om daar hoofdtrainer te worden. Daarnaast wil hij volgend jaar TC-1 gaan halen, dus hij krijgt het druk zat. Ik ben blij dat we in Luuk een prima opvolger hebben weten te strikken." 

Speelwijze

Erp werd afgelopen zomer versterkt met spelers als Emiel van der Sanden, Dennis van Ballegooij (keeper) en Yoeri Vissers terwijl Willem den Dekker naar Gemert vertrok. De eerste weken onder de nieuwe trainer speelde het team ronduit imponerend. Nadat er dus ernstige blessures optraden kwam er echter enigszins de klad in. Heeft dat de speelwijze veranderd? "De speelwijze is altijd afhankelijk van de kwaliteiten die je hebt. Op een gegeven moment werden we wat wisselvalliger, wat ook inherent is aan al die blessures. We kunnen niet iedere week volle bak druk zetten op de tegenstander want dan speel je ze wellicht in de kaart. Soms moet je ook wat inzakken en de opponent misschien wat lokken. We moeten daar een slimme weg in vinden die het beste bij ons past op dat moment." Afgelopen zondag boekten de Erpenaren een belangrijke zege (0-1) bij Venhorst waardoor de aansluiting bij de top 3 werd behouden. "Het was natuurlijk hopeloos voetbalweer met die wind maar ik had constant het gevoel dat wij die pot gingen winnen. Zondag wacht weer een belangrijke wedstrijd als Real Lunet op de stoep staat." 

Ambities

Omdat Jurgen van Wanrooij, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, al zo lang trainer is rijst de vraag: wil hij eigenlijk nog wel heel lang dit blijven doen? "Ik wil zeker nog graag met Erp stapjes zetten, zoals ik al zei, en daarna misschien nog wel even doorgaan maar of ik rond mijn 50e dat nog steeds wil kan ik nu nog niet zeggen. Ik kan wel roepen dat ik mijn TC-1 wil halen maar ik heb drie kinderen in de leeftijd van 15, 13 en 11 dus het moet ook allemaal maar zomaar kunnen. Ik weet wel dat ik nu ook weer bij een mooie club zit en dat ik hier nog niet klaar ben. Zoals het er nu naar uitziet zullen we richting volgend seizoen ook geen spelers verliezen dus dat is een prima basis om op verder te bouwen."


Jurgen van Wanrooij (helemaal links tweede rij) met RKVV Erp op de foto
De scheidsrechter viert samen met Ollandia de 3-0 ...
Robbert van Lankveld is ook bij Sparta'25 nog even...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 01 april 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)