zaterdag 29 februari 2020
2 minuten leestijd (476 woorden)
Aanbevolen 

Justin Houwers, de onverwachte oplossing links achterin: "Als ik maar speel vind ik alles goed."

justinhouwers Justin Houwers heeft net bijgetekend bij Gemert (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Als je Justin Houwers belt krijg je een vriendelijke jongeman aan de telefoon die met een onmiskenbaar Limburgs accent zijn antwoorden geeft. De inmiddels 20-jarige Houwers komt uit Reuver, een dorp onder de rook van Roermond, en kwam via de jeugdopleidingen van Fortuna Sittard en Helmond Sport op Sportpark Molenbroek terecht. De laatste weken is hij door trainer Reinald Boeren naar de linksbackpositie gezet. Houwers: "Van origine ben ik een middenvelder maar ook in Helmond speelde ik weleens als vleugelverdediger. Het maakt mij niet uit waar ik moet spelen, als ik maar opgesteld word."

Door: Willy Rooyakkers

Hoewel de rechtsbenige voetballer al heel zijn leven, samen met zo'n 6.000 dorpsgenoten, in Reuver woont heeft hij maar heel even voor de plaatselijke voetbalvereniging gespeeld. "Al in de E-tjes ging ik naar Fortuna Sittard waar ik tot de A-junioren ben gebleven. De club hief ineens 'jong' op waardoor er geen plek meer voor mij was, Helmond Sport nam me toen over." Heeft hij bij Fortuna ook te maken gehad met Wil Boessen als trainer? "Ja, ik was goed met Boessen." In Helmond hield het verhaal ook op toen er vorig jaar zomer een nieuwe wind ging waaien. "De nieuwe technisch directeur (Leon Vlemmings - red) en trainer (Rob Alflen - red) hielden er een andere visie op na, dat kan." 

Gisteren bijgetekend

Het mooie aan Ajax-fan Justin Houwers is dat hij ondanks zijn vele jaren bij BVO's nog steeds blaakt van 'de zin in het voetballen'. Ook al moet hij bijvoorbeeld nu weer telkens drie kwartier rijden om in Gemert te komen, met alle respect een amateurclub. "Plezier staat bij mij voorop. Als ik voetballen niet meer leuk zou vinden dan zou het snel ophouden. Dat is de basis. Daarnaast ben ik het gewend om voor het voetballen te moeten reizen. Sittard was een half uurtje, Helmond iets verder en Gemert ongeveer hetzelfde. Ik zit in Eindhoven op school waardoor ik soms met de trein naar Helmond ga en dan met ploeggenoten kan meerijden." Gemert kende hij voorheen alleen van naam. "Ik zat bij Youri van Brussel in de klas waardoor het weleens over Gemert ging. Ik wist dat het een mooie club was en dat beeld is nog hetzelfde voor mij. Ik heb niet voor niets besloten om bij te tekenen, de inkt is nog vers want ik heb dat gisteren gedaan. Ik denk dat dit genoeg aangeeft hoe ik over deze club denk."

Baronie

Zondag staat er een soort van klassieker op de rol. Gemert neemt het op tegen Baronie dat in het verleden vele veldslagen met de Molenbroekers uitvocht. Tegelijkertijd betekent het duel momenteel ook een echte kraker om de titel in de Hoofdklasse B. "Ik ken Baronie eigenlijk helemaal niet maar ik denk dat het een mooie pot gaat worden. Of ik denk dat we kampioen kunnen worden? Ja, natuurlijk: daar gaan we voor."

Zondag a.s., Sportpark Molenbroek in Gemert:
Gemert - Baronie (aanvang: 14.00 uur)

Brent Blummel, exponent van opkrabbelend RKSV Schi...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 6: RKVV Tongelre en...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)