3 minuten leestijd (698 woorden)

Keldonk-speler Rick van Nuland eerde zijn pas overleden moeder met een geweldige knal met 'links': "Leek of ze meekeek."

rick1 Rick van Nuland (links) Eigen foto

KELDONK| Tijdens de wedstrijd RKVV Keldonk - WHV (3-1) zorgde Keldonk-middenvelder Rick van Nuland voor een mooi hoogtepuntje door vlak voor de pauze vanaf een meter of twintig met het linkerbeen fantastisch uit te halen en zodoende de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Het was voor de 23-jarige Van Nuland niet alleen een bijzondere goal omdat hij eigenlijk rechts is maar zeker ook omdat zijn moeder twee weken daarvoor na een lang ziekbed haar ongelijke strijd moest opgeven. Van Nuland: "Ik weet in ieder geval wel dat ik nog nooit zo'n goal had gemaakt met mijn linkerbeen. Het leek net of ze meekeek, of het zo moest zijn."

Door: Willy Rooyakkers

Het zijn de ontroerende verhalen binnen het voetbal. De achtergronden die op ieder niveau altijd maar weer meespelen. Rick's moeder Hilde was al langer ziek maar haar voetballende zoon wist er op zich wel redelijk mee om te gaan. "Alleen als ik soms heel slecht speelde dan werd het vervelende gevoel daarover nog eens versterkt door de situatie thuis. Als het op het veld goed ging dan kon ik het ook soms even vergeten. Nu denk ik, zeker na die goal tegen WHV, dat ze me aan het helpen is van bovenaf."

Atletisch

Keldonk speelt tegenwoordig 'maar' in de vijfde klasse maar Rick van Nuland heeft ook betere tijden meegemaakt. "Ik debuteerde als eerstejaars A-junior onder trainer Raymond Danse en later speelde ik ook regelmatig toen Rudy van den Enden hem opvolgde. Alleen na verloop van tijd kwamen spelers als Robbert van Lankveld en Ramon Bongers terug naar Keldonk waardoor ik minder aan de bak kwam. Dat waren natuurlijk jongens met veel kwaliteit en die speelden ook op het middenveld. Onder Peter van den Heuvel heb ik eigenlijk alles gespeeld, ik moet er wel bij zeggen dat we ook een stuk minder kwaliteit op het veld hadden omdat er weer jongens vertrokken. Gelukkig hebben we sinds dit jaar weer een wat bredere selectie." Rick van Nuland is een atletische speler met veel loopvermogen, daarnaast is zijn basistechniek ook zeker voldoende. "Ik denk dat mijn toegevoegde waarde vooral in het loopvermogen zit. Voor het niveau van vierde of vijfde klasse zijn mijn voetballende capaciteiten denk ik ook wel in orde." 

Multifunctioneel

Eigenlijk kan Van Nuland op alle posities in de middenlinie, en daarnaast centraal achterin, wel uit de voeten. "Ja, dat is soms ook wel nadelig voor mij. Ik word tegenwoordig bijna elke week wel ergens anders neergezet, zeker als er blessures zijn. Om jezelf te ontwikkelen is het natuurlijk beter als je vaak op dezelfde plek staat. Op welke plek zie ik mezelf het liefste? Ik denk dat ik een defensieve middenvelder ben maar ook het vermogen heb om mezelf met mijn loopvermogen aanvallend in te schakelen. Welk type? Misschien een Wijnaldum maar dan wat meer met het accent op verdedigen." Je zou kunnen zeggen, met een vreselijke uitdrukking uit het jargon: een box-to-box player. "Ja, haha. Zoiets."

Gezellig team

Vorig jaar twijfelde Rick van Nuland of dat zijn toekomst nog wel in Keldonk lag, die zorgen zijn nu weer weg. "Vorig jaar was de sfeer minder, was het niet zo een eenheid. Dit seizoen is het vanaf het begin meteen al een hechte groep, het is echt een supergezellig team. De nieuwelingen dragen daar zeker aan bij. Overigens niet alleen qua sfeer en gezelligheid: ook kwalitatief maken ze ons sterker. Als van dit team iedereen blijft dan wil ik daar ook zeker bij blijven horen. Zo is er bijvoorbeeld een Damon van den Bos bijgekomen, het is onmogelijk om geen vrienden met hem te worden." En wat zit er dit jaar nog in op het veld? "Als we weinig blessures hebben dan is er best iets mogelijk. Dan zou het misschien mogelijk zijn om bij de eerste vier te komen en zodoende de nacompetitie te halen. Maar we kampen regelmatig met afwezigen. Zo verloren we met 4-2 van FC De Rakt maar dat kwam ook omdat we een half elftal misten. Natuurlijk was de nederlaag wel terecht want we werden, zeker voor de rust, weggespeeld maar dat kwam ook mede door de personele problemen. We hebben een leuke selectie maar alleen niet zo'n brede."


TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 5: Het kleinste sta...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 4, BRAMALL LANE: Th...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)