zaterdag 07 december 2019
2 minuten leestijd (445 woorden)

KNVB wil zelfs op plastic bijveldjes spelen als er een pak sneeuw ligt.....(commentaar)

sneeuw

KNVB| Bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond blonk men nooit al zo uit in het gevoel hebben voor het spelletje zelf maar nu lijkt men definitief doorgeslagen te zijn. Men weigert steeds categorisch de gehele afdeling af te gelasten als er eigenlijk niet gespeeld kan worden. Men laat dan liever een paar gure duels doorgaan op kunstgrasvelden. Thuisclubs die bespeuren dat de tegenstander verzwakt is maken daar dan gretig gebruik van. Dit maakt de competitievervalsing NOG groter.

Wie doet de KNVB er een plezier mee? Niemand, als alleen die paar thuisclubs die dus denken snel drie punten te kunnen bijschrijven. Waarom doet de KNVB dit? Ze willen dat de competitie snel is afgelopen want ze hebben nacompetities bedacht die net zo lang duren als een eerste of tweede seizoenshelft. In de praktijk is dus driekwart van alle clubs eind april klaar met de competitie en mogen dan gaan duimen draaien tot het weer eind september is. Nu kwam er de laatste tijd steeds meer kritiek op deze waanzin want de competities werden compleet scheefgetrokken. Clubs met kunstgras waren in het voordeel want hadden vaak vele wedstrijden meer gespeeld. Daardoor moeten andere clubs later ineens in een kort tijdsbestek alles gaan inhalen. Een enorm fysiek, maar ook psychologisch, nadeel. Clubs met kunstgras kunnen daarnaast ook bepalen of ze wel of niet spelen in de wintertijd. Toch een flink aantal blessures? Dan gewoon alsnog afgelasten. Oh we zijn compleet en de bezoekers niet? Laten doorgaan!

Het was wachten op een 'common sense' beslissing van de KNVB om dit probleem op te lossen  (algehele afgelasting bij niet kunnen voetballen op natuurgras) maar wat hebben de bonzen bedacht? Clubs die geen hoofdveld hebben met kunstgras moeten toch spelen. Dan maar op een bijveldje tussen de struiken. Wie de veiligheid niet kan garanderen moet dit van tevoren melden. Of de KNVB de veiligheid van de bejaarden kan garanderen die met de fiets naar het veldje moeten komen is niet bekend. 

​​Hieronder het bericht van de KNVB:

Vanwege het winterse weer heeft de KNVB besloten om vanaf 25 januari voetbalwedstrijden uit te laten wijken naar kunstgras. De maatregel geldt wanneer het hoofdveld (natuurgras) onbespeelbaar is en is alleen geldig voor eerste mannenteams in de eerste klasse of lager.

De bond probeert hiermee de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zo klein mogelijk te houden, om te voorkomen dat er veel midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Clubs die dit tot dusverre niet vanzelf al hebben gedaan, hebben vaak al een achterstand in het aantal gespeelde duels opgelopen. Volgens de KNVB is het gezien het overvolle programma lastig dat recht te trekken.

Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht dit te melden.

(+Filmpje winnende goal!) Sparta'25-trainer Patric...
Coen Brouwers is na avontuur in Lienden weer terug...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 07 december 2019

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)