zaterdag 29 februari 2020
4 minuten leestijd (860 woorden)

Kraker op Molenbroek zondag: 'Niet verliezen, anders ben je voorlopig weg'

gemertjuicht

 GEMERT/UDEN| In de Hoofdklasse B liep Gemert vorige week tegen een tikkie op bij aartsrivaal UDI'19. Vrij onverwachts trokken de Udenaren in de jaarlijkse derby aan het langste eind. Veel tijd om te rouwen is er niet want over twee dagen komt het 'Gorkumse' Unitas naar Sportpark Molenbroek. Een blik op de stand leert ons dat we hier te maken hebben met een zogenaamd 'sleutelduel' (komisch woord). Of zoals een fan zei: "We mogen niet verliezen tegen Unitas, anders ben je voorlopig even weg." UDI'19 gaat in dezelfde klasse op bezoek bij Halsteren.

Jens Leijten is al meer dan een decennium basisspeler in het eerste elftal van Gemert. De geboren 'Elsendurper' is inmiddels niet meer weg te denken uit het vertrouwde, altijd nogal lekker strak zittende, shirt van de zwart-witten. Het tenue van Gemert is elk seizoen weer prachtig, hoe kan het ook anders met zulke mooie klassieke kleuren. Het design is de laatste jaren echter ook nog eens enorm 'strak'. Leijten kan dat goed hebben maar het zou bijvoorbeeld niet bij de veteranen moeten worden ingezet. Maar goed, dit zijn allemaal bijzaken. Hoewel, bij tismarvoetbal richten we ons hier vooral op. Zoals het ons een doorn in het oog is (nu we toch bezig zijn) dat de doelnetten tegenwoordig niet meer vastzitten met van die heerlijke pinnen in de grond. Nu is dat zo'n lelijke horizontale stang want dat is 'lekker makkelijk' maar het heeft wel als gevolg dat 'lage voetzoekers' nu nooit meer heerlijk binnenslaan maar altijd die stang raken. En als er keihard iets hoger wordt gescoord dan springt die stang omhoog en zit er een gat onder het net.....brrrr.  Wij ergeren ons daaraan maar voor de rest horen we er niemand over dus misschien ligt het wel aan ons? Maar goed, we dwalen af.

Niet fit

Jens Leijten leek vorige week in Uden niet echt fit. Hij imponeerde op zich nog wel door een aantal ballen vanaf rechtsachter heerlijk over de 'hele' naar de andere kant te transporteren. Zo lekker getrapt, losjes met de wreef. Maar Jens zat ondertussen niet lekker losjes in zijn vel want de fitheid was er nog niet helemaal. Leijten: "Ik had drie weken ervoor een haarscheurtje opgelopen in de hamstring. Ik herstelde best snel maar tegen UDI schoot het er aan de andere kant in. Het voelt nu alweer een stuk beter overigens. Yep, ik compenseerde waarschijnlijk teveel maar tegen UDI wil je altijd spelen hè....".

Laatste pass

Toen de rechtsachter er dan toch vanaf moest had trainer Reinald Boeren een leuke vondst in petto. Hij zette de op linksbuiten begonnen Sander Vereijken rechtsachter in de zone, de Udenaren speelden immers toch maar met twee voorwaartsen. Dat gaf een leuke schwung aan het spel van de Molenbroekers want Vereijken sloeg vanaf die plek heerlijk aan het pingelen. Hij speelde mannetjes uit alsof ze er niet stonden, vooral de gave om de ballen blitssnel achter zijn standbeen mee te nemen zag er niet alleen imponerend uit maar ook nog enorm functioneel. Er zijn namelijk ook van die backs die altijd alle snelheid uit de aanvallen halen door iedere keer de bal overbodig af te kappen achter het standbeen, alsof ze Dani Alves zijn. Dat is een heel ander verhaal. Vereijken doet het functioneel en passeert er direct mee. Leuk om te zien. Reinald Boeren beaamt tegen ons dit feit als geen ander maar heeft toch ook een kanttekening, niet alleen gericht tegen Vereijken overigens: "Sander speelde eerder ook al in deze rol. Tegen UDI'19 hadden we wel eerder de eindpass moeten geven, het duurde net iets te lang allemaal. We moesten daarnaast telkens in de achtervolging, dat was lastig. De koppen staan echter weer omhoog, we kijken naar voren." 

UDI'19-spits Sam Wassenberg is papa geworden

In Uden was men opgetogen over de winst op Gemert maar drie dagen later tekende zich een schaduwzijde van de ploeg weer af. Er werd verloren van derde klasser FC Schadewijk in de beker. Op het knusje veldje in Oss wist Tim Wolf in de 90e minuut met een afstandsschot nog wel een directe afgang af te wenden door 2-2 te maken maar alsnog ging men eruit want de dolblij Ossenaren namen de strafschoppen beter. Wolf: "Ik kwam er pas later in want was niet helemaal fit." Voor aanvaller Sam Wassenberg, naast voetballer ook wijn-tycoon,  was er deze week beter nieuws. Hij werd voor de eerste keer papa. Van trainen kwam dus niet veel en ook in Oss was hij er niet bij. Zondag zal hij echter wel weer zijn rentree maken in het duel bij Halsteren. De Parkzichters lieten zondag tegen Gemert zien toch vrij goed zich in een tegenstander te kunnen vastbijten. Dat deden ze toch best goed met een opvallend goede rol voor Marc Koot die toch bijna geen ritme heeft. In Oss viel de pechvolle aanvaller echter alweer uit. Ook Roald van Hout lijkt niet fit. Het zijn allemaal zaken in de kantlijn natuurlijk die vervelend zijn voor de fanatieke nieuwe trainer Stefan Hoogsteder. Zondag gaat de reis naar Halsteren, een lastige uitwedstrijd.


Marc Koot (links) werd zondag moegestreden vervangen door Paul van der Vlist (18). Hij speelde relatief sterk. Dinsdag viel hij echter uit in het bekerduel bij FC Schadewijk
Teun van Grunsven (19) heerst achterin bij O.S.S.'...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 3: 'This is the coa...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)