zondag 05 juli 2020
5 minuten leestijd (983 woorden)
Aanbevolen 

Luuk Verkuijlen sluit aan bij trainersstaf RKVV Erp: 'Trainer zijn vind ik steeds leuker'

luuk Luuk Verkuijlen met de mascotte van RKVV Erp

ERP| Luuk Verkuijlen was tijdens zijn actieve loopbaan een gewaardeerde spits. De inmiddels 38-jarige Erpenaar begon als jeugdspelertje bij RKVV Keldonk maar via Sparta'25 klom hij al snel hogerop richting hoofdklasser Gemert. Dat was nog in de periode dat de Molenbroekers bij de nationale top van het amateurvoetbal behoorden. Verkuijlen ontwikkelde zich ook in Gemert veelbelovend maar chronische lichamelijke problemen smoorden zijn carriëre op dat niveau. Uiteindelijk werd RKVV Erp de club waar hij toch een mooi einde aan zijn loopbaan kon breien. Erp is ook de vereniging waar zijn hart ligt, Verkuijlen is een echte clubman geworden. Tegenwoordig ontpopt hij zich op Sportpark D'n Uil als een veelbelovende trainer in de dop al speelt ook nog altijd Gemert een belangrijke rol in de wereld in zijn hoofd. Verkuijlen: "Gemert is de enige club die me bij Erp kan weghalen. Ik was er laatst en dat voelde me meteen weer als thuiskomen."

Door: Willy Rooyakkers

Luuk Verkuijlen is altijd een leuke voetballer geweest om als liefhebber naar te kijken. Hij verenigde de vrij zeldzame eigenschappen dat hij én geil was op goals maken maar tegelijkertijd ook goed kon voetballen. Verkuijlen was technisch prima, combineerde goed en had ook oog voor medespelers. Misschien was hij meer een 'negen-en- een half' dan een echte spits maar desalniettemin leefde hij van goals maken. Verkuijlen: "Ik wilde altijd goals maken, scoren. Dat zat er gewoon in. Trainers als John Huisman en Ton van Dijk begrepen mij goed. Zij stonden ook als mens heel dicht bij mij, ik kwam dan super goed uit de verf. Die bezaten het vermogen om mij een geweldig fijn gevoel te geven, voor die mannen ging ik door het vuur." Waren zij ook de beste trainers die hij gehad heeft? "Trainer zijn is een divers iets. Ga je puur kijken naar vakmanschap als trainer, het meer tactische en technische vlak, dan is Raymond Koenraadt waarschijnlijk de beste die ik gehad heb. Raymond was zijn tijd vooruit, die dacht op een hoog niveau over voetbal."

Erp 3

Het voetballeven van de goedlachse Erpenaar, tegenwoordig werkzaam bij de recherche in Eindhoven, duurde echter niet eeuwig. "Toen ik rond de 32 was moest ik stoppen bij Erp 1. ik bleef maar last houden van knieklachten, ik ben er zeker een keer of vijf aan geopereerd. Er was sprake van kraakbeenproblemen en dergelijke, die knie was telkens dik. Op een gegeven moment ging het echt niet meer." Gelukkig bestond er binnen de club een mooi alternatief want samen met leeftijdsgenoten als Dave Leenders en Hugo Bouwmans kon hij in Erp 3 op een redelijk niveau actief blijven. "Het probleem was alleen dat het nog te goed ging, we promoveerden constant. Toen werd ik gedwongen om weer meer te gaan trainen waardoor de fysieke problemen opnieuw optraden. Eigenlijk moet je op latere leeftijd steeds lager gaan spelen haha." Toen trainer Johan Stroucken, verantwoordelijk bij Erp 3, twee jaar terug de kans kreeg om Boerdonk 1 te gaan coachen kwam er een vacature vrij. "Ze kwamen bij mij uit en ik besloot er op in te gaan." Verkuijlen, eerder bekend als goedlachse grappenmaker, besloot om het meteen serieus aan te pakken. "Ik ging niet meer bij ze in de kleedkamer zitten want je moet er ook boven kunnen staan als trainer. Natuurlijk is de sfeer onderling belangrijk, zeker op het niveau van Erp 3, maar je moet ook harde beslissingen nemen als trainer. Daar loop ik niet voor weg." 

Fanatisme

Hoewel hij met sommige jongens daarvoor jaren samenspeelde ging de nieuwe trainer van Erp 3 bepaalde problemen niet uit de weg. "Nee, dat kan niet. Het was en bleef natuurlijk hartstikke gezellig maar eenmaal aan het voetballen moet je wel serieus zijn." Eenmaal bezig stond Verkuijlen versteld van zijn eigen fanatisme. "Ja, ik ging het echt steeds leuker vinden. Ook het trainingen bedenken ging ik als een uitdaging zien, ik kreeg er plezier in." Bij de club zag men dat ook waardoor de trainer van Erp 3 ook vaker werd betrokken bij het vaandelteam. "Dit seizoen was ik al bij de trainingen van Erp 1 betrokken en mocht ik de 023 doen met Jurgen van Wanrooij samen. Omdat Claus Foederer heeft aangegeven te stoppen als assistent van Jurgen ben ik nu doorgeschoven. Jurgen belde mij meteen op met de mededeling dat hij mij als eerste kandidaat zag. Dat was een mooi moment maar ik moest er toch even over nadenken want ik heb twee kleine kinderen en een drukke baan. Uiteindelijk wilde ik het echter té graag om er niet op in te gaan." Als assistent van Jurgen van Wanrooij ziet Verkuijlen voor zichzelf een mooie taak weggelegd. "Ik denk dat ik vooral als verbinding kan fungeren tussen de trainer en de spelers. Met jongens die bij Erp 1 op de bank zitten ga je anders om dan bij Erp 3 waar we nog met wisselbeurten werken. Daarnaast kan ik veel leren van de trainingen die Jurgen geeft en ook hoe de wedstrijdbesprekingen gaan. Vooral zie ik mezelf als clubman die de belangen van de vereniging moet bewaken. Zo is het mooi als er veel jonge talenten doorkomen. Erp is een club met ook een sterk 2e elftal, we spelen daarmee in de Hoofdklasse op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Gemert en UDI'19. Dat is natuurlijk schitterend voor een club als deze." En dan is Erp ook nog kampioen geworden in de tweede klasse. " Dat zegt veel over de kwaliteiten van Jurgen maar ook over de beschikbare spelers die we hier hebben. Een mooie uitdaging en daarbij vind ik het leuk op een zo hoog mogelijk niveau actief te blijven."

Gemert

Naar eigen zeggen bestaan er voor Verkuijlen maar twee verenigingen. "Gemert kan mij als enige club wegtrekken bij Erp. Laatst was ik er weer, deze keer met mijn zoontje, en ik moet zeggen dat het net was alsof ik thuis kwam. Wat een warme club."

Verkuijlen over Raymond Koenraadt: "Raymond was zijn tijd vooruit."
Technische commissie maakt overuren bij UDI'19
Selectie Gemert krijgt met komst Kreekels en Royen...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)