zaterdag 29 februari 2020
3 minuten leestijd (626 woorden)
Aanbevolen 

Mohammed Yahia wil met HVV Helmond hogerop: "In deze klasse moesten we leren niet teveel met de bal te gaan lopen."

moyahia Mo Yahia (eigen foto)

HELMOND| Een aantal maanden terug ontstond er aardig wat tumult onder de trainers, volgers en verdere betrokken in de vijfde klasse E. Door het opheffen van Oranje Zwart als vereniging kreeg ineens stadsgenoot HVV Helmond een gigantische kwalitatieve injectie. Bijna alle spelers van de ter ziele gegane club stapten namelijk over naar de geel-zwarte traditionsverein op Het Houtsdonk. De druiven waren zuur bij sommige trainers die van je reinste competitievervalsing spraken. HVV had op dat moment al vijf duels verloren dus op zich was de reactie wel begrijpelijk. Volgens Mo (hammed) Yahia, assistent-trainer van HVV, is het een normale gang van zaken: "Die jongens waren allemaal vrij om te gaan en staan waar ze willen. Als op een boerendorp ineens drie goede spelers komen aansluiten bij het eerste team hoor je daar ook niemand over toch."

Mo Yahia heeft al een rijk verleden achter de rug als voetballer. De inmiddels 40-jarige Helmonder speelde betaald voetbal in zijn stad en was ook actief bij de amateurs van onder meer Dijkse Boys en Best Vooruit. De laatste jaren spendeerde hij op het veld van Oranje Zwart maar nu is hij dus vrijwillig overgeheveld naar de dug-out. Yahia: "Voetballen is mooi geweest nu. Omdat we als Oranje Zwart eigenlijk samen gingen met HVV hebben we nu een soort van driemanschap als technische staf. Wim Burhenne zit erbij en daarnaast nog mijn naamgenoot Mo. Hij heeft een hele moeilijke achternaam die ik ook niet zo goed kan uitspreken haha. Feit is wel dat we prima samenwerken." Naast zijn job bij HVV is Yahia ook actief als jeugdcoördinator in zijn woonplaats Brouwhuis. "We hebben bij Bruheze 25 jeugdteams dus ik heb het behoorlijk druk. Daarom ben ik er ook nog niet aan toegekomen om trainersdiploma's te halen. Dit ga ik echter zeker wel doen."

Geen voetbalklasse

Toen het 'nieuwe' HVV startte verwachtte Yahia niet dat ze nog kampioen konden worden. "Nee, de eerste vijf duels waren al verloren en ook daarna gingen we onderuit tegen Boerdonk. Dat was meteen een wijze les voor ons. We gingen teveel met de bal lopen en dat kan niet in deze afdeling. Dit is geen voetbalklasse, hier worden de mouwen opgestroopt." Daarna werd echter wel alles zegevierend afgesloten. Alleen bij Rood Wit'62 had men het lastig, HVV kwam zelfs met 2-0 achter maar won alsnog met 2-3. "Er waren een paar goede spelers te laat gekomen dus die stonden er naast. Tegen Rood Wit is ook een derby, dus altijd een aparte wedstrijd." Mo Yahia vindt dat HVV het nu aan de stand verplicht is om eerste te worden. "De bovenste teams hebben 'niet normaal' zoveel punten verspeeld onderling zodat we er inmiddels al onverwacht goed voorstaan. Onze valkuil is dat we het soms te licht opnemen, dan zoeken we naar onnodige moeilijke oplossingen. Als we doen wat we moeten doen dan moet het goed komen." Wie denkt hij dat er nog meer kans maken bovenin? "Ik vind SPV en Rood Wit'62 toch wel aardige teams hebben. Misschien dat Odiliapeel zich kan plaatsen voor de nacompetitie maar dat is lastig in te schatten. Wij moeten gewoon met zijn allen dezelfde kant opkijken, dat is het belangrijkste voor ons."

Toekomst

HVV Helmond is natuurlijk historisch gezien dé club van Helmond. Een vereniging met een geweldige historie en een prachtig authentiek sportpark dat dateert uit de 19e eeuw. "Ik ben zelf nog als 8-jarig jochie bij HVV begonnen. Ik hoop dat het sportpark niet wordt afgebroken en dat we hier kunnen blijven. We moeten wel proberen om meer jeugdleden aan te werven. Met het eerste team moeten we proberen stappen naar boven te maken maar daar heb ik best vertrouwen in. Hoewel we nog een paar pittige wedstrijden voor de boeg hebben hoop ik dat we in ieder geval dit seizoen alvast de titel kunnen pakken."

De Vijfde Klasse E, AKA de Kelderdivisie, is spann...
Gemert kon bastion Baronie niet omver gooien....

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)