woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (693 woorden)

Niels van Casteren (Blauw Geel'38): "Als ik verlies dan wel op mijn manier, met mijn visie"

nielsvancasteren Niels van Casteren (screenshot)

VEGHEL| Blauw Geel'38/JUMBO is de laatste jaren eigenlijk ontzettend goed bezig. Waar de Veghelnaren nog niet zo heel lang geleden ' minder'  waren dan streekgenoten als Gemert en UDI'19 zijn de bewoners van het PWA-Sportpark nu deze clubs op sportief gebied voorbij gestreefd. Natuurlijk is dit misschien maar een tijdelijke status maar dat maakt het niet minder knap en opmerkelijk. De laatste twee seizoenen is trainer Niels van Casteren daarin ook zeker bepalend geweest. We spraken met hem.

Niels van Casteren is met zijn 39 jaar relatief nog een 'jonge gast' als het gaat om trainers op het niveau van de derde divisie. Zeker als bedacht wordt dat tegelijkertijd hij toch al beschikt over de nodige vlieguren. Hij begon als piepjong technisch baasje bij DESO en dat betekende een goede leerschool op een breed vlak. Hij bleef daar enkele jaren voordat de logische stap naar een club als Blauw Geel'38 volgde. De Veghelnaren hadden toen al onder de bevlogen Erwin van Breugel de weg duidelijk omhoog ingeslagen maar toch lukte het Van Casteren om daarna nog eens de nodige extra schwung aan toe te voegen. De positieve vibe rondom het team continueerde en daarnaast wist hij zijn eigen visie te implanteren. Van Breugel had de basis gelegd door de organisatie in het veld tot in de puntjes uit te dokteren, Van Casteren bouwde dat uit door franje en branie toe te voegen. 

Mijn manier

Niels van Casteren: " Ik wil graag spelen volgens de manier zoals ik het graag zie. En dat is toch aanvallend voetbal spelen met druk zetten op de helft van de tegenstander. Dat hoeft dan misschien niet altijd 'permanent'  tot de zestien meter te zijn maar toch wel zeker 'periodiek' een stuk over de middenlijn. Dit seizoen vielen op een gegeven moment de resultaten even wat tegen waardoor we wat anders speelden bij HBS. We wonnen daarop in Den Haag (0-2) maar de manier waarop stemde me niet zo gelukkig. Ik had er geen goed gevoel over en besloot daarop dat ik toch volgens mijn eigen visie wil spelen. Als we verliezen dan liever op mijn eigen manier als je begrijpt wat ik bedoel."  Dat begrijpen we zeker en dat siert de jonge trainer-coach die wel prompt een nederlaag tegen ADO'20 (1-2) op eigen veld moest doorslikken. "Dat kan gebeuren maar ik zie weer goede dingen." 

Progressie/ ontwikkeling

Niels van Casteren zit momenteel in zijn derde jaar bij de Veghelnaren. Gezien de goede prestaties van de laatste jaren en het beleid qua spelersbudget lijkt het lastig om nog door te groeien. "Dat is misschien wel zo maar ik ben een trainer die gewoon aan de slag gaat met het materiaal wat we hebben. Daar wil ik dan vervolgens het maximale uithalen, daar hebben ze me immers voor aangesteld. We hebben dit jaar in de breedte geinvesteerd en dat gaat zich misschien nog uitbetalen."  De echte kanonnen van buitenaf bleven echter uit, dat is ondertussen ook wel duidelijk. "Blauw Geel hanteert een strak beleid wat betreft vergoedingen. Er zijn gesprekken geweest met diverse spelers die voor een andere club hebben gekozen daardoor, het zij zo. Sommige jongens kijken naar de sportieve perspectieven, anderen kiezen puur voor de centen."  Niels van Casteren zeurt hier niet over en ook dat siert hem weer. Binnenkort zal hij om de tafel gaan met de club om zijn toekomst te bespreken. "Ik hoop dat eind november hier duidelijkheid over is."  Een goede luisteraar heeft wel door dat de trainer graag uitzicht op 'realistische' progressie wil houden. En of dat nu bij een derde divisionist is, een hoofdklasser of misschien zelfs eerste klasser is dan minder relevant. 

Ymanuel Hurkmans

De redactie van Tismarvoetbal wil nog even informeren naar de status van Ymanuel Hurkmans. Deze jongen maakte als opkomende rechtsback namelijk veel indruk bij de Veghelnaren maar kampt al erg lang met kwalijke blessures. Een ramp voor de jonge atletische speler maar ook voor Blauw Geel'38 en haar trainer. " Zeker weten. Veel mensen vergeten dat we hem enorm missen. Ymanuel was fantastisch bezig, gelukkig is hij succesvol geopereerd en komt het misschien weer redelijk snel goed", zo besluit Niels van Casteren. Zondag reizen de Blauw Gelen af naar Oldenzaal waar met Quick'20 een directe concurrent wacht in de strijd om directe handhaving. Belangrijk dus.

Trainer gezocht
Rinke Pennings: " We hadden totale controle en 85%...

Related Posts

 

Reacties 1

Gast - Freek op zaterdag 27 oktober 2018 16:05
Geld

Het ligt natuurlijk weer eens aan te weinig poen

Het ligt natuurlijk weer eens aan te weinig poen
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)