zaterdag 29 februari 2020
2 minuten leestijd (484 woorden)

Ralf Kemper kijkt uit naar kraker tegen Baronie: "Goed voor het gevoel als we winnen."

kemper Ralf Kemper (rechts) Foto: Frans Brzoskowski

GEMERT| Redelijk onopgemerkt, half in de schaduw van Thijs van Pol, is de ontwikkeling van Gemert-aanvaller Ralf Kemper toch opvallend te noemen voor degenen die er oog voor hebben. De 22-jarige Helmonder kwam een aantal jaren terug als jonge speler bij de selectie op Molenbroek en volgde een rustige weg die echter wel geleidelijk en structureel omhoog liep. Kemper: "Nou ja, dat zou je kunnen zeggen. Vorig jaar had ik ook al een goed seizoen, maakte 20 goals in de competitie en play-off." Dit jaar heeft hij er ook alweer elf in het netje liggen. Zondag komt Baronie naar Gemert toe, een erg belangrijke wedstrijd voor de ranglijst én voor het gevoel.

Gemert is sowieso bezig aan een aantrekkelijk seizoen voor de fans. Kemper: "Ik denk dat we vooral thuis leuk voor de dag komen inderdaad. Ik kan me natuurlijk goed optrekken aan een Thijs van Pol, dan is het toch makkelijker om van me te laten spreken. De manier van spelen ligt me ook wel." Kemper speelt een beetje als 'schuin aanspeelpunt' achter Van Pol maar ook mag hij de open rechtse ruimte invullen. "Ja, dat is fijn voor mij. Dan ben ik niet zo gebonden aan een bepaalde plek." Afgelopen zondag ging het echter bij Leonidas niet zo goed met het team. "Dat klopt, weet ook niet waar het aan lag. Normaal lukt het ons ook wel om veel kansen uit te spelen maar nu was dat niet het geval. Wat wel de kracht van het team toont is dat we vlak voor tijd met 1-0 achter komen en alsnog een 1-1 eruit slepen. Zondag zullen we echter beter voor de dag moeten komen."

Baronie

'Zondag' is namelijk de dag dat het sterke Baronie naar Gemert komt. Een bijkans traditionele tegenstander voor de zwart-witten die in het verleden menig robbertje met de Bredase volksclub hebben uitgevochten. Kemper: "Ik weet niet zoveel van ze. Zie wel dat ze weinig goals hebben tegen gekregen. Als je naar de stand kijkt dan is het erg belangrijk dat we winnen want anders loopt Groene Ster waarschijnlijk een beetje weg. Daarnaast is het ook voor het gevoel goed als we met winst de winterstop ingaan. We willen immers ook na de jaarwisseling verder gaan met goed presteren. Dat is iets wat de laatste jaren gek genoeg niet lukte, daar moeten we vanaf. Ik heb daar overigens alle vertrouwen in." Oude rotten als de 'van dijkjes' en Bart van Berlo zijn inmiddels vertrokken dus langzaam komt het moment daar dat de generatie van Ralf Kemper de kar moet gaan trekken. "Zij vingen mij destijds super op bij Gemert, dat waren echt grote namen voor mij." Nu is het dus aan de jongeren om de glansrijke historie van Gemert voort te zetten in het heden. Tot zoverre zijn trainer Reinald Boeren en zijn mannen daar dit seizoen aardig mee bezig. Kemper: "We moeten gewoon voor de titel gaan. Die ambitie moet je hebben."Richard van de Kerkhof liefst twee jaar langer bij...
Cito-trainer Yavuz Demirci snakt naar rentree: "Na...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)