zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (659 woorden)

Reinald Boeren stoomde Gemert klaar voor play-offs: "Proberen op het juiste moment te pieken."

reinaldboeren Reinald Boeren (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Gemert start woensdag in Bussum aan het avontuur dat 'play-offs richting een plek in de derde divisie' heet. Trainer Reinald Boeren: "Dat houdt in dat we de doelstelling bereikt hebben. Het behalen van de play-offs is toch al een prijs op zich voor ons. Nu we eenmaal zover zijn gaan we vol voor promotie." De trainer hoopt dat zijn specifieke aanpak van de laatste tijd de gewenste uitwerking zal hebben. "We hebben spelers soms wat rust gegeven zodat ze op het juiste moment weer allemaal fris zijn en kunnen pieken. Wij hopen, en denken, dat dit aardig gelukt is."

Door: Willy Rooyakkers

Wie Gemert de laatste jaren een beetje volgt weet dat de, niet eens zo brede, selectie van de zwart-witten relatief weinig vakantie heeft gehad. Boeren: "We moesten al eind augustus pieken in de beker tegen Hoek, dit was namelijk belangrijk voor de club. In het vorige seizoen speelden ze ook al nacompetitie, waren laat klaar, dus alles bij elkaar is het al een heel lang jaar. Op een gegeven moment wisten we dat we geen kampioen meer konden worden, wat op zich jammer was maar wel de mogelijkheid gaf om spelers wat rust te geven." Na de 0-1 zege bij Baronie plaatste Gemert zich in ieder geval op de laatste speeldag alsnog voor de nacompetitie, de manier waarop dat gebeurde ziet Reinald Boeren als een extra voordeel. "Als we op de laatste dag nog kampioen hadden kunnen worden en dan alsnog naar de nacompetitie zouden moeten dan zou dat een teleurstelling hebben betekend, Nu is het juist iets positiefs. Noem het een positieve flow waar we anders een negatieve waren begonnen."

SDO 

De trainer van Gemert heeft SDO twee keer tegen Unitas zien spelen. Laatstgenoemde club was een tegenstander van Gemert in de reguliere competitie, een team met veel voetballend vermogen. Toch lukte het SDO om de Gorinchemmers over twee duels te verslaan. "SDO is heel fris, het teamgevoel is ontzettend hecht. Dat zie je ook aan de manier waarop ze doelpunten vieren. Dat doen ze met zijn allen samen in Bussum, een goed teken voor een elftal." Maar liggen er toch mogelijkheden voor Gemert? "Natuurlijk, die zijn er altijd voor ons. Ik denk dat ik een aardig beeld van ze heb, heb ook wel een idee waar we ze misschien pijn kunnen doen maar dat zal andersom ook wel zo zijn. Daarnaast waren die twee duels tegen Unitas ook behoorlijk slopend voor SDO schat ik in. Het waren intense wedstrijden onder zware weersomstandigheden." De selectie op Molenbroek staat er momenteel aardig goed voor volgens Boeren. "Er zijn een paar kleine vraagtekens maar daar wil ik niet echt op ingaan." 

Geleerd

Zowel SDO als Gemert laten dit seizoen een soortgelijk beeld zien qua doelsaldo. Beide teams scoren erg makkelijk maar moeten ook iets te vaak toestaan dat de eigen doelman een balletje uit het net dient te halen. "Ik denk dat wij dit seizoen soms té aanvallend gespeeld hebben. Bepaalde tegenstanders hebben daarvan geprofiteerd. Ik kan eigenlijk beter zeggen dat we misschien iets te ongecontroleerd hebben aangevallen. Daar hebben we van geleerd ga ik vanuit." Het grappige is dat Gemert wel twee keer van kampioen Groene Ster wist te winnen. "Ja, dat is zuur, maar dat doet niets af aan het feit dat ze terecht kampioen zijn geworden. Samen met Halsteren hadden zij de beste ploeg, zo eerlijk moet je zijn. Wij hebben ons nu geplaatst voor de play-offs en zitten weer in een positieve flow. We kijken enorm uit naar de komende wedstrijden." Gemert begint woensdagavond in Bussum (Sportpark De Kuil/19.30 uur) met een uitwedstrijd waarna zaterdagmiddag 14.00 uur de return volgt op Sportpark Molenbroek. De winnaar van deze dubbele ontmoeting mag tegen SC Feyenoord of vv Staphorst gaan proberen naar de derde divisie te promoveren.

Programma

5.6.2019: SDO Bussum - Gemert (19.30 uur)
8.6.2019: Gemert - SDO Bussum (14.00 uur)

Winnaar speelt tegen SC Feyenoord/ vv Staphorst voor een plek in de derde divisie


Boeren met Helene Hendriks van Fox Sports (Screenshot)
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 8: Blote konten voo...
Giovanni Henskens gaat bij KFC Turnhout aan de sla...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)