zaterdag 29 februari 2020
2 minuten leestijd (452 woorden)

Reinald Boeren: "Ik weet inmiddels hoe belangrijk de derby tegen UDI'19 is."

vpolbaronie Thijs van Pol heeft net de 1-2 gemaakt tegen Baronie. Verder kwamen de Gemertenaren echter niet (Foto: Frans Brzoskowski)

 GEMERT| Gemert verloor twee weken terug met 1-2 van Baronie maar er is nog niets aan de hand: de mannen van Molenbroek doen nog steeds volop mee om de titel. Dan mag er zondag echter niet weer gemorst worden als UDI'19 op bezoek komt. Boeren: "Bij mij leeft dat niet maar inmiddels weet ik dat deze wedstrijd wat losmaakt hier. Maar in Uden misschien nog wel meer! Dat merkte ik tijdens de heenwedstrijd (2-1 verloren) aan alles. Als ik zag hoe blij ze na afloop waren...…" 

Reinald Boeren, afkomstig uit West Brabant, weet het dus inmiddels ook: Gemert tegen UDI'19 is een soort van kleine klassieker voor de mensen in Oost Brabant. We blikken echt eerst nog even terug op de verloren kraker met Baronie. Boeren: "Ik denk dat we niet slecht speelden, we begonnen goed met veel hoge druk. Zij scoorden echter op een ongelukkige manier voor ons en toen kregen we het lastig. Baronie begon al snel met tijd rekken, het maken van vele overtredingen en omzeilde onze druk met lange ballen. Toen kregen we het lastig. Ik ben eigenlijk trots op mijn jongens dat we wisten te finishen zonder hoge kaartenlast. Dat had zomaar gekund in dit duel."

Meer verdiend

De arbitrage was daarnaast nadrukkelijk aanwezig maar tegelijkertijd werd er ook veel toegelaten. Misschien wel teveel. Boeren: "Ik laat me niet uit over de scheidsrechters, dat is beter. We verloren echter niet door de man in het zwart, laat dat duidelijk zijn." De gasten uit Breda waren niet naar Gemert gekomen om lekker te voetballen en daarmee ging de thuisploeg deze keer niet zo goed om. "We misten de echte creativiteit, de steekbal, om de aanvallers gericht in stelling te brengen. We hebben heus wel goede middenvelders maar deze keer lukte dat gewoonweg niet. Dat lag ook aan Baronie en daarnaast scoorden zij dus op vervelende momenten en ook nog eens met 'makkelijke'  goals. Over de gehele wedstrijd bekeken hadden we zeker meer moeten krijgen dan een nederlaag." Dan berustend: "Dit is echter allemaal weer geweest, we moeten naar voren kijken."

UDI'19

Reinald Boeren heeft inmiddels het duel met Baronie geconcentreerd teruggekeken, hij weet wat er fout ging. De heenwedstrijd in Uden zit hem ook niet lekker. Dat moet zondag beter. "We moeten er gewoon weer staan maar daar heb ik alle vertrouwen in. Alle tegenstanders lijken er naar uit te kijken om tegen ons te spelen, we worden vaak genoemd als ik links en rechts een en ander beluister. We moeten zondag weer de drie punten pakken en daardoor de druk weer opvoeren bovenin. Ik ken de sterktes van UDI'19, zo hebben ze voorin veel diepte. Daar moeten we mee dealen en dat zullen we ook doen."Zoeken naar nieuwe balans is 'key' voor UDI'19-tra...
De podcast van Peerke Biemans, pilotaflevering

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)