zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (551 woorden)

Richard van de Kerkhof liefst twee jaar langer bij Maarheeze: "Fijne mensen, voel me goed hier."

richard1 Richard van de Kerkhof geeft de jonge groep van Maarheeze aanwijzingen

MAARHEEZE| Helmonder Richard van de Kerkhof (38) maakte als speler enige naam bij clubs als Gemert en Blauw Geel'38 maar is inmiddels al weer een tijdje actief naast het veld als trainer. Via Milheezer Boys en Merefeldia is hij nu bij vierde klasser Maarheeze neergestreken. Hoewel de relatie pas op het laatste moment tot stand kwam is het gevoel inmiddels erg goed tussen club en trainer. Het vertrouwen is van twee kanten zo groot dat er een nieuwe verbintenis van twee jaar is aangegaan. Van de Kerkhof: "Ik heb een erg jonge maar leergierige groep tot mijn beschikking gekregen en de opdracht om te bouwen. Ik vind dat een erg interessante uitdaging en ervaar de mensen hier bij de club ook als enorm fijn. Vandaar dat ik niet hoefde na te denken over twee jaar erbij."

En dat terwijl hij toch even moest nadenken toen Maarheeze zich in juni meldde. Dat was twee dagen nadat Van de Kerkhof bekendmaakte toch niet verder te gaan bij 3e klasser Merefeldia uit Nederweert. "Het ging op zich best goed bij Merefeldia, vooral ook met de spelersgroep. Ik verlengde ook mijn contract maar uiteindelijk was het gevoel met de leiding toch net even wat anders dan ik wilde. Het was daarom voor mijn gevoel beter om toch uit elkaar te gaan. Ik dacht, omdat het al juni was, dat ik een jaar niets ging doen maar toen meldde Maarheeze zich." Omdat hij bij Brabant United ondertussen ook met Rogier Molhoek samen jeugd trainde diende zich op voorspraak van zijn collega ook de mogelijkheid zich aan bij NAC 017 wat te gaan doen maar de afstand van 80 kilometer enkele reis was toch net even wat teveel voor de bevlogen trainer. "Op zich wel jammer want Rogier en ik vulden elkaar bij Brabant United erg goed aan als duo."

Toch Maarheeze

Eigenlijk zag Richard van de Kerkhof zich op een hoger niveau trainen dan de vierde klasse maar na drie gesprekken met de club was hij toch 'om'. "Ze waren zowel met het 1e als 2e net gedegradeerd en hevelden veel spelers uit de 019 over omdat een half elftal was vertrokken. De 019 speelde in de derde klasse en dat is het laagste niveau. Toch kreeg ik er een goed gevoel bij. Hoe langer ik erover nadacht vond ik het een uitdaging om iets van onderaf op te bouwen. Momenteel staan we 9e in de competitie, ik denk als we erin blijven dat dit een prima resultaat is voor het eerste seizoen. De jongens zijn enorm leergierig, het is echt fijn werken hier. Vanuit de club zijn ze ook super tevreden." De Helmonder heeft eigenlijk altijd overal wel een goede band met zijn spelers, dat valt wel op. "Ik probeer er veel voor te doen, ik ben een voetbaldier. Niet met voetbal bezig zijn bestaat niet voor mij. Als ik bij een club zit dan ga ik er helemaal voor." Hij probeert ook een bepaalde speelwijze in het team te krijgen. "Ik hou van verzorgd voetbal, ballen snel veroveren ook. Aan de andere kant moet je ook rekening houden met je eigen beperkingen natuurlijk. Het is mooi dat ik van de club de tijd krijg om iets op te bouwen. Zondag spelen we tegen Neerkandia, ik kijk er naar uit." Maar dat doet Richard van de Kerkhof iedere week.

TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 4, BRAMALL LANE: Th...
Ralf Kemper kijkt uit naar kraker tegen Baronie: "...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)