zaterdag 29 februari 2020
3 minuten leestijd (685 woorden)
Aanbevolen 

Richard van den Boogaard: "Het gaat weer over voetbal bij UDI'19."

richardboogaard Richard van den Boogaard (Foto: UDI'19)

UDEN| Het ging de laatste jaren op technisch gebied niet altijd even soepel bij UDI'19. De trots van Uden, een megagrote regionale voetbalclub, sprak regelmatig uit bij het 100-jarig bestaan in de derde divisie actief te willen zijn. De kans daarop is nog niet helemaal verkeken maar lijkt redelijk klein. Achter de schermen zijn er momenteel echter wel weer goede stappen gezet. Zo is Richard van den Boogaard (46) terug in de technische commissie. De gewezen aanvoerder is daarmee min of meer terug op zijn post en heeft er veel zin in. Van den Boogaard: "Ja, zeker met de komst van Ben Tuithof als voorzitter zijn er dingen positief veranderd. Het gaat weer over voetbal bij UDI'19."

Door: Willy Rooyakkers

Omkijken naar het verleden heeft geen zin, UDI'19 wil vooruit en Richard van den Boogaard wil zich daar keihard voor inzetten. "Dat klopt. We hebben goede afspraken gemaakt, de kaders zijn duidelijk, ik denk dat het nu prima werken is binnen de technische commissie." Naast Van den Boogaard nemen ook Fred Smies (voorzitter van de TC en bestuurslid technische zaken), Harry Blokhuis (jeugd), Toon Jetten (interne scouting) en Tonny Verhoeven (externe scouting) zitting in het technische orgaan van de club. Van den Boogaard is verantwoordelijk voor de samenstelling van het eerste en tweede elftal. "De wisselwerking is super. Natuurlijk hebben de anderen ook inbreng betreffende mijn afdeling. Sparren is altijd goed."

Bouwen

Wie Richard van den Boogaard een beetje kent weet dat we hier te maken hebben met een rustige en weloverwogen man die beheerst formulerend zijn strategie en visie kenbaar maakt. "We willen met UDI'19 vooruit, alleen moeten we niet alles meteen willen forceren. Natuurlijk wil ik best meteen promoveren maar realistisch is dat we moeten gaan bouwen. We moeten ook een netwerk opbouwen betreffende externe regionale mogelijkheden, daar zijn we druk mee bezig. We blijven vasthouden aan de stelregel dat eigen talent het allerbelangrijkste blijft waardoor de 80-20 regel van kracht blijft (80% eigen jongens). Alleen zijn we voortaan van mening dat jongens uit de directe omgeving van Uden ook binnen die 80% kunnen vallen, zeker als ze op jonge leeftijd bij ons aansluiten. Ook kijken we natuurlijk naar onze financiële mogelijkheden, misschien zit daar ook nog wat rek. We moeten gewoon alles bekijken samen en dan proberen UDI'19 weer terug te brengen waar het hoort. Vooral ook moet de club weer de positieve uitstraling op spelers krijgen, dat ze graag bij ons willen spelen. Het is lastig te concurreren met clubs als Blauw Geel en OSS'20 omdat die een klasse hoger spelen bijvoorbeeld. We moeten die vicieuze cirkel doorbreken, daar zijn we keihard mee bezig in de technische commissie."

Langere termijn

Gezien bovenstaande is Van den Boogaard ook van mening dat nieuwe spelers zich voor een langere tijd aan de club moeten willen committeren, tenminste als uitgangspunt. "Een speler halen die maar één jaar in Uden wil spelen is alleen maar leuk voor de korte termijn. We willen juist iets opbouwen, daar horen ook voetballers bij die verder kijken dan een korte periode. We weten wel wat we zoeken, wat we nodig hebben. Ik denk overigens ook dat we met het huidige materiaal hoger kunnen staan dan in de middenmoot. Maar je moet wel bedenken dat belangrijke aanvallende krachten als Sidney Gakpo en Marc Koot weinig hebben kunnen spelen." Ondertussen is bekend dat in ieder geval Tim Wolf gaat stoppen. "Ja, dat is de enige die dit al aangegeven heeft. Er lopen nog meerdere gesprekken met spelers momenteel maar daar is officieel nog niets over bekend." Wat betreft de staf is nog niet bekend wie het 2e elftal gaat trainen. "Die vacature ligt inderdaad nog open." Richard van den Boogaard neemt ook op dat gebied de tijd. "Ik heb een bepaalde mening over hoe de staf eruit moet zien. Daar praten we intern over en is ook een on-going proces."

Mening

Zelf, de auteur van dit stukje, heb ik in een recent verleden UDI'19 jarenlang wekelijks op de voet gevolgd. Na het bovenstaande gesprek met Richard van den Boogaard is nu het gevoel daadwerkelijk zo dat de club op technisch gebied weer goede stappen heeft gezet. Wordt vervolgd.

TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 6: RKVV Tongelre en...
Gemert werkt aan nieuwe selectie: "We zitten op 75...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)