zaterdag 29 februari 2020
2 minuten leestijd (402 woorden)

Rinke Pennings neemt afscheid van UDI'19 : "Het beste voor alle partijen"

rinke Rinke Pennings (links) Foto: UDI'19

UDEN| Rinke Pennings is momenteel behoorlijk geblesseerd. De verdediger / middenvelder van UDI'19 kampt met een pittige enkelblessure. Toch hoopt hij nog dit jaar in actie te komen, te meer ook omdat hij aangeeft aan zijn laatste seizoen op Parkzicht bezig te zijn. Deze beslissing kwam niet impulsief tot stand maar kondigde zich al langer aan. "Heb goede gesprekken gehad met de technische commissie vanwege mijn steeds drukkere privé-situatie, ze wilden in principe graag meedenken. Maar om alles met elkaar te kunnen combineren moet het gevoel wel goed zijn en dat miste ik een beetje. Vandaar deze beslissing."

Het is alweer drie seizoenen geleden dat Rinke Pennings zich bij de Udense club voegde. Het team was op dat moment, een beetje per toeval, gepromoveerd naar de derde divisie. Omdat de selectie niet versterkt werd, per saldo, werd het een heel lastig jaar. Toch werd nieuwkomer Pennings al gauw geaccepteerd en gewaardeerd. "Ik heb hier een aantal fijne jaren gehad en me zeer gewaardeerd gevoeld. Het is niet niets om genomineerd te worden voor het elftal van de eeuw bijvoorbeeld."

Baan

Rinke Pennings (bijna 26) denkt echter steeds meer aan zijn maatschappelijke loopbaan. "Een nieuwe drukke baan speelt hierin een rol en in juli verwachten mijn vriendin en ik ons eerste kindje. Daarnaast ga ik nog een 'master' volgen op de universiteit van Nyenrode." Alles bij elkaar houdt het dus voor Rinke Pennings op bij UDI'19, de club die hem inmiddels nauw aan het hart gaat. Wie hem weleens spreekt komt er snel achter dat hij graag meedenkt betreffende het beleid van de club op technisch gebied en realiseert zich dat UDI'19 niet zomaar een station voor hem is. Hij toont zich wat dat betreft kritisch maar ook betrokken. "Ik denk dat dit het beste voor alle partijen is. Daarnaast biedt dit ook kansen voor een jongen als Thijs van der Linden, wat ik een erg groot talent vind." Nu nog even snel van die vervelende enkelblessure afkomen. "Ja, dat is belangrijk want ik wil graag op een positieve manier afsluiten. Ik hoop nog van waarde te kunnen zijn voor het team in het slot van de competitie."

Selectie

Na Tim Wolf is Rinke Pennings nu de tweede speler van de mager presterende Hoofdklasser die aangekondigd heeft aan zijn laatste maanden bezig te zijn als lid van de A-selectie. Er is nog niets officieels bekend betreffende eventuele nieuwkomers, al wordt daar wel aan gewerkt.Dennis Dekkers mag bouwen bij Best Vooruit: "Mijn ...
Gemert hengelt doelpuntenmaker Stijn van den Broek...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)