zondag 05 juli 2020
2 minuten leestijd (483 woorden)

Rinke Pennings: " We hadden totale controle en 85% balbezit maar scoorden niet"

rinkepenningsudi Rinke Pennings

UDEN| UDI'19 bezet na acht duels een plek in de grauwe middenmoot van de Hoofdklasse B. Geen plek waar men vooraf op had gerekend want de club ging er vanuit dat met het waaien van een frisse wind door de technische staf de ontwikkeling van de spelers snel zou verbeteren. Sterkhouder Rinke Pennings ziet echter toch nog genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen naar de komende periode te kijken. Pennings: "Er komen weer wat jongens terug van blessures en eigenlijk speelden we afgelopen zondag bij Vlissingen bij vlagen een goede wedstrijd." 

Het duel aan de westkust op Walcheren eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel maar dat gaf de verhoudingen eigenlijk niet zo goed weer. Pennings: " In de eerste helft hadden we totale controle en misschien wel 85% balbezit maar vergaten we om de trekker over te halen. We moesten het voorin doen zonder drie belangrijke spelers als Sidney Gakpo, Sam Wassenberg en Marc Koot maar toch werden we constant gevaarlijk. We scoorden dus echter helaas niet en dan weet je dat Vlissingen na de pauze vol de druk erop gaat zetten. Dan moet je even een minuutje of tien overleven om vervolgens weer op de oude voet verder te kunnen gaan. We kwamen echter met 1-0 achter waardoor het alsnog lastig werd." 

4-4-2

Dat gebeurde allemaal in een 4-4-2 systeem met Lars van Geelkerken als vooruitgeschoven post in de ' smalle ruit'  op het middenveld. De twee spitsen luisterden naar de namen Roald van Hout en Hidde van Dongen. De zijkanten van die ruit werden bezet door Wietse van Lankveld en Raoul Oomen terwijl Tim Wolf de controlekamer voor de defensie moest bemannen. Ondanks de vele personele problemen liep dat dus allemaal best redelijk maar de noodzakelijke drie punten gingen toch niet mee naar Uden. " Als je in de eerste helft scoort kun je gewoon met 0-4 winnen, daar ben ik zeker van. Maar goed, ' als'  telt niet. Positief was zeker de inbreng van Paul van der Vlist die na een lange blessure weer minuten aan het maken is."  De jonge aanvallende middenvelder viel in en maakte de 1-1, een mooie opsteker voor het team maar ook voor de speler zelf die zoveel pech heeft gehad met zijn fysiek."Fijn dat Paul terug is, we kunnen hem er goed bij hebben." 

IFC

Rinke Pennings laat ons verder desgevraagd weten dat er hard gewerkt wordt op de trainingen en dat de nieuwe technische leidsman Stefan Hoogsteder er ' fanatiek bovenop zit': Het is nu zaak om zoveel jongens weer fit te krijgen. In dat kader was het een domper dat Marc Koot opnieuw geblesseerd is geraakt. De aanvaller kwakkelt al twee seizoenen met zijn fysieke voetbalgezondheid en dat is een heus probleem voor de diepte, breedte en vooral ook klasse van de selectie. Een fitte Koot is immers een absolute meerwaarde. Zondag wacht het duel in Hendrik Ido Ambacht bij IFC. Winst is eigenlijk noodzakelijk om een beetje te kunnen gaan aanhaken.

Niels van Casteren (Blauw Geel'38): "Als ik verlie...
Peter Bijvelds: "Ik ben benieuwd waar ons plafond ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)