donderdag 04 juni 2020
4 minuten leestijd (790 woorden)
Aanbevolen 

Robbert van Lankveld is ook bij Sparta'25 nog even gedreven als altijd: "Trainen moet volle bak anders heeft het weinig zin."

robbert2 Sparta'25-aanvoerder Robbert van Lankveld (Foto's: Carmen Raaijmakers)

BEEK EN DONK| Sparta'25 is momenteel koploper in de 3e Klasse D, Zuid I. Daarnaast zijn de groen-witten ook nog actief in de districtsbeker. Indien de mannen van trainer Patrick Methorst vanavond (donderdag) winnen van Ceasar wacht wellicht een confrontatie met dé aartsrivaal uit vroeger tijden: Gemert.  We praten hierover met de aanvoerder van Sparta'25, Robbert van Lankveld, die in het verleden tevens jarenlang furore maakte bij Gemert. Uiteraard vragen we ook naar de kampioenskansen in de reguliere competitie. (Door: Willy Rooyakkers)

Wanneer we Robbert van Lankveld naar zijn precieze leeftijd vragen schrikken we lichtjes van het antwoord: "33 alweer." Maar als we deze info laten indalen dan kunnen we ons inderdaad al heel erg lang de nooit verzakende middenvelder herinneren. Als geboren Keldonkenaar verhuisde hij al op jonge leeftijd naar Helmond Sport waar hij uitgroeide tot een zeer gewaardeerde speler. Echt doorbreken zat er echter niet in maar na de overstap naar Gemert ontpopte hij zich alsnog tot een meer dan prima voetballer op een behoorlijk niveau. Van Lankveld was nooit, hoewel een meester in het opendraaien aan de bal, de man van de technische franje maar bij Gemert was hij toch zeer belangrijk vanwege zijn ongekende atletische vermogen, algemene drive en timing van wanneer wél of niet druk op een tegenstander te zetten. Hierdoor was hij een voorganger in het af- en opjagen van vertwijfelende tegenstanders en daarnaast liep de rechtspoot menig opponent helemaal aan gort door er maar constant overheen te blijven gaan. Hij was de personificatie van het (hoge) druk zetten voordat al die trainers er ineens massaal over begonnen te lullen. Robbert van Lankveld: "Dat zat allemaal in mij, daarmee maakte ik mezelf nuttig bij Gemert. Ik heb daar een supermooie tijd gehad. Bij Sparta'25 heb ik een hele andere rol, hier moet ik meer het spel maken." 

Bekerclash

Een eventuele wedstrijd in de kwartfinale van de beker tegen Gemert zou voor heel Sparta'25 top zijn. "Dat klopt, maar voor mij natuurlijk helemaal. Ik kan me niet herinneren hoe lang het geleden is dat Sparta in een officiële wedstrijd nog tegen Gemert heeft gevoetbald. Daar kijken ze hier natuurlijk massaal naar uit. Maar we moeten vanavond eerst maar eens van Ceasar weten te winnen. Zij spelen immers een klasse hoger dan ons. Nee, ik weet weinig van ze, kan niet zeggen er ooit tegen gespeeld te hebben. Meestal zakken Limburgse teams behoorlijk in maar we zullen het zien." Van Lankveld weet tegelijk echter ook dat Sparta'25 meestal makkelijker speelt tegen beter voetballende teams. Daarom heeft men het nu in Zuid I, waar het technische veel niveau hoger ligt, makkelijker dan in Zuid II. "Toen we in de derde klasse D zaten in Zuid II was het telkens vechtvoetbal geblazen. Dat ligt Sparta totaal niet. De opleiding is hier super goed maar wapenen tegen lange ballen en vechtvoetbal is iets anders. Nu staan we bovenaan terwijl we veel betere teams tegenkrijgen dan vorig jaar in Zuid II. Laatst oefenden we tegen Boekel en meteen verloren we. Dat soort voetbal ligt ons echt niet. Wij hebben geen spelers die wedstrijden dood kunnen leggen en bikkelen tot kunst hebben verheven." 

Genieten

Wie Robbert van Lankveld bij Sparta'25 bezig ziet realiseert zich dat hij naast het vroegere jagen bij Gemert ook gewoon een prima speler is waarbij de meeste aanvallen kunnen beginnen. "Ligt er een beetje aan hoe we spelen. Soms staan de backs wat hoger en zak ik iets meer terug maar het komt ook voor dat ik als echte 'zes' speel." De routinier geniet soms van zijn talentvolle medespelers. "We hebben echt leuke voetballers en er komt nog meer aan vanuit de jeugd. Zelf ben ik hier twee jaar trainer geweest van de 017 waardoor ik sommige huidige medespelers goed ken natuurlijk. Ik denk dat we met dit team nog hoger kunnen spelen, we komen er dan veel beter uit. Dat is waar Sparta'25 voor staat." Momenteel is hij overigens even geen trainer want Robbert van Lankveld is in eigen beheer een nieuw huis aan het bouwen. "Ja, dat klopt. Ik heb dus even geen tijd maar in de toekomst zal ik heus wel weer trainer worden. Of ik dat ook bij de senioren wil zijn? Ik denk het wel, waarom niet? Nu ben ik echter nog zelf aan het voetballen en ik ben nog veel te fanatiek om al te stoppen." Met trainer Patrick Methorst heeft hij momenteel een trainer die hetzelfde denkt over instelling. "Afgelopen zondag was het afgelast vanwege de wind maar we trainden wel gewoon. En zo hoort het ook! Ik wil twee keer in de week trainen en dan wel meestal volle bak anders heeft het geen zin in mijn ogen. Dan kan ik net zo goed iets anders gaan doen."Jurgen van Wanrooij: "Ik wil de komende jaren nog ...
Thijs van Pol: "Tot nu toe geven we op belangrijke...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 04 juni 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)