zaterdag 29 februari 2020
4 minuten leestijd (822 woorden)

Sander Vereijken is een heerlijke pingelaar: "Ik weet zelf niet wat ik doe, ga meteen op de man af."

sanderunitas Sander Vereijken in karakteristieke pose: klaar om te gaan passeren (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT/HELMOND| De fans van Gemert worden dit seizoen weer heerlijk verwend. Niet alleen om de eigen favorieten een gedeelde eerste plaats op ranglijst van de Hoofdklasse B bezetten maar ook omdat er veel te genieten valt voor de liefhebber. In dat kader is de komst van Sander Vereijken een belangrijk nieuw ingrediënt voor de smaakpupillen van de ware liefhebber. De 21-jarige Helmonder is namelijk een ouderwetse pingelaar. Vereijken: "Ik denk daar echt niet over na, ik doe maar wat in me opkomt. Zo gauw als ik de bal krijg dan wil ik naar voren. Mannetjes passeren en op de goal af."

Door: Willy Rooyakkers

Heerlijk toch! Sander Vereijken is geboren en getogen in de wijk rondom het centraal station van Helmond. Hij begon met voetballen bij PVV maar na een paar jaartjes werd er verkast naar Mierlo Hout. "Mijn broertje speelde daar ook, vandaar." Op 't Hout ontwikkelde zich de behendige aanvaller razendsnel. Op jonge leeftijd mocht hij debuteren in het eerste elftal van de steeds groter groeiende club. Hoewel hij toen ook al opviel met zijn kwikzilverachtige acties dacht hij nooit aan een andere club. "Nee, maar op een gegeven moment gingen de mensen wel tegen me zeggen dat als ik zo doorging dat dan misschien wel een grotere club zou komen. In dat verband werd Gemert ook genoemd."

Gemert meldt zich

​​Ruim een half jaar geleden was het dan zover, Gemert meldde zich bij de speler die bij Mierlo Hout meestal op tien werd geposteerd. Waren er nog andere clubs? "Nee, alleen Gemert eigenlijk. Ik had meteen wel interesse om die stap te maken. Je wil toch jezelf testen op een hoger niveau en Gemert is natuurlijk een ideale club daarvoor. Daarbij kende ik enkele jongens die Gemert al kenden. Ze zeiden allemaal dat het een mooie club is." Wie kende hij al dan?"Ralf Kemper, Erwin van de Broek en Jasper Lalisang bijvoorbeeld. Ralf komt uit Brouwhuis en Erwin heeft bij Mierlo Hout gespeeld. Jasper natuurlijk ook."

Positie

In Mierlo Hout stond hij dus meestal als aanvallende middenvelder opgesteld, als nummer tien in een vrije rol. Op Sportpark Molenbroek acteert Vereijken meer als linksbuiten. "Ja, dat is nu mijn plek geworden en dat is ook fijn vind ik. Als je het team ook ziet om me heen dan is dat misschien de positie waar ik bij Gemert moet staan." Heeft hij geen aanpassingsproblemen gehad in het begin, het niveau is toch wat hoger dan bij Mierlo Hout immers? "Natuurlijk, de intensiteit ligt hoger en we trainen drie keer in de week nu. Dat was ik niet gewend. Ik was sneller moe in het begin maar ik kon me toch redelijk snel aanpassen. Er was ook fikse concurrentie voorin natuurlijk. Toch kon ik me gelukkig in de basis spelen." Eén concurrent heeft hij wat dat betreft wel minder want Youri van Brussel is inmiddels gestopt. "Youri kon het moeilijk nog combineren met zijn werk als jeugdtrainer bij PSV."

Achter standbeen

De auteur van dit stukje keek onlangs zijn ogen uit toen hij Sander Vereijken voor het eerst live in actie zag. Het betrof weliswaar het duel bij UDI'19 dat met 2-1 verloren ging maar toch genoot hij enorm van de acties van de kleine dribbelaar. Het makkelijke passeren van tegenstanders en dat dan ook nog gepaard gaande met unieke bewegingen en heerlijke branie. Vooral het op volle snelheid meenemen van de bal achter het standbeen om dit dan puur functioneel te gebruiken om een man uit te schakelen zag er om van te smullen uit. "Haha, ja dat klopt, dat doe ik. Waarom? Ja, dat zou ik echt niet weten. Zoals ik al zei weet ik echt niet wat ik doe. Waar ik dat geleerd heb? Ik zou het niet weten. Dat gaat automatisch." Overigens weet Sander Vereijken zelf ook dat er zeker verbeterpunten zijn binnen zijn spel. "Ja, het klopt dat ik soms wat eerder de eindpass moet geven. Daar zit verbetering in."

We moeten voor titel gaan

Sander Vereijken zou geen echte Helmonder zijn als hij niet over de nodige flair zou beschikken. Op de vraag waar Gemert dit jaar voor moet voetballen komt het volgende verfrissende antwoord: "Eerlijk gezegd denk ik dat we kampioen kunnen worden. In ieder geval promoveren. Zoals we nu spelen moet dat gewoon ons doel zijn." Wat heeft de sportleraar in opleiding zelf nog voor ambities? Straks bij de club uit zijn woonplaats spelen, bij Helmond Sport? "Ja, hoe vet zou dat zijn of nie? Nee, ik zie wel hoe het loopt. Ik zit nu goed bij deze mooie club en voetballen bij de profs ziet er op tv vaak makkelijker uit dan het in de praktijk is." En zondag thuis tegen RKAVV? "Dat moeten uiteraard drie punten voor ons worden. We spelen thuis, iedereen zit lekker in zijn vel, deze moeten we gewoon winnen. Ja, die jongens gaan natuurlijk defensief spelen en dat is niet makkelijk maar desondanks tellen er geen excuses."

Davy en Roland geven elkaar nu bij SC Helmondia ru...
Edwin Huibers speelde zijn beste wedstrijd na gebo...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)