2 minuten leestijd (452 woorden)

Sfeerimpressie UDI'19 - Gemert 2-1

wietsevanlankveld Wietse van Lankveld gaat koppen. Willem den Dekker kijkt toe (Foto: tismarvoetbal.nl)

UDEN| UDI'19 was zondagmiddag de sterkste in de derby met Gemert door met 2-1 te winnen. Thijs van de Linden en Tufan Koca scoorden al voor de pauze, Thijs van Pol maakte tussendoor gelijk.

Een heerlijke zondagmiddag in november. Honderden mensen hadden dan ook plaatsgenomen op de plek waar de zon je op Parkzicht altijd in het gezicht schijnt: aan de lange kant tegenover de tribune. De meeste toeschouwers kwamen uit Gemert dat bij winst de periodetitel kon opeisen. Het was echter UDI'19 dat goed startte en meteen via Thijs van der Linden een vrije trap bij de eerste paal binnentikte: 1-0. Een cynische UDI'19-fan daarop, tegen om hem heen verzamelde Gemertenaren: "Er zijn maar weinig ploegen die hier komen winnen hoor. Hou daar goed rekening mee." De gasten kwamen vrij loom uit de startblokken maar alles leek weer goed te vallen toen Ralf Kemper een mooie voorzet in huis had op Thijs van Pol die vervolgens fabelachtig fraai met het hoofd doeltreffend afwerkte: 1-1. Even lekker stijlvol hangen in de lucht en dan met gevoel het balletje in de verre hoek deponeren. Smullen voor de liefhebber.

Koca

Het was de oudere mannen in de mobiele karretjes achter het doel ook niet ontgaan."Zunne spits hebben wij nie." Een minuut later waren er echter meer urgente zaken te bespreken. "Waar blijft die koffie die hij (kijkend in het luchtledige naar rechts) ging halen." Even later viel aan de andere kant van het veld de 2-1 . Zo te zien kon Gemert-keeper Bono Barten nog twee keer redden voordat Tufan Koca vanaf de rand van de zestien een voetzoeker uit zijn broekzak haalde die vervolgens diagonaal via de binnenkant van de paal binnensloeg: 2-1. "Daar 'heddum' (hij) ook nog met de koffie. Goei moment." Om vervolgens toch weer met het karretje weg te rijden. "Ik moet het nog zien, het is nog lang. Ik ken ze hier een bietju." 

Gas

Pas na de thee ging Gemert echt gas geven. Sander Vereijken was vanaf de linksbuitenplek naar de zone achter de bal aan de andere kant gedirigeerd door trainer Reinald Boeren. Dat pakte goed uit want de dribbelaar had daar geen echte directe tegenstander en daardoor kon hij naar hartenlust gaan pingelen. Heerlijk om te zien en het deed de Udenaren ook pijn. Alleen miste Thijs van Pol twee grote kansen, vooral de tweede was echt een inlegger maar zijn zwakkere rechterbeen weigerde dienst, wat een Gemertse supporter deed beslissen zijn handen minimaal tien seconden voor zijn ogen te parkeren. Het krakende UDI'19 bleef zodoende overeind. "Dank u wel voor de komst mensen. In de kantine volgt een nieuwe ronde voor het UDI'19 van de eeuw. Vandaag kiezen we de linksback", zei de speaker. De meeste toeschouwers dropen zwijgend af. 

Joep Offermans (14) is al belangrijk voor Erp 019:...
Iedereen hield onvoorwaardelijk van Romario…...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)