vrijdag 25 juni 2021
5 minuten leestijd (1004 woorden)
Aanbevolen 

Sparta'25-talent Jeremy Raaijmakers wil kampioen worden: "Het is goed voor mijn ontwikkeling als we een klasse hoger gaan."

jeremy1 Jeremy Raaijmakers op een fraaie actiefoto van zus Carmen

BEEK EN DONK| Er zitten heel veel leuke kanten aan het voetbal. Eén daarvan is het ontwaren van ontluikend talent, zeker als het met een brutale en avontuurlijke inslag gepaard gaat.  Jeremy Raaijmakers voldoet volledig aan dat profiel. Inmiddels is de aanvaller sinds een maand of twee 18 geworden maar hij speelt al anderhalf jaar in het eerste elftal van Sparta'25, toch niet de kleinste club hier uit de regio. Hij spreekt, desgevraagd, zijn ambities uit: "Natuurlijk wil ik meer uit mezelf halen. Daarom hoop ik ook dat we dit jaar kunnen promoveren naar de tweede klasse, dat is goed voor mijn ontwikkeling. Nog een jaar derde klasse zou echt minder zijn."

Door: Willy Rooyakkers

Het is altijd lekker om op Sportpark 't Heereind in Beek en Donk te komen. Er hangt nog een ouderwetse voetbalsfeer en het hoofdveld is samen met dat van Gemert het mooiste en meest sfeervolle in de hele regio. Het is niet voor niets dat er in een grijs verleden vaak beslissingswedstrijden werden gespeeld. Ook speelde het 1e elftal in de jaren'70 en '80 op het hoogste landelijke niveau. De contouren van deze prachtige historie zijn nog steeds voelbaar binnen de geledingen van de club, zeker ook bij de jeugd. De kille realiteit is echter dat die jaren allang voorbij zijn, Sparta'25 moet nu eerst maar eens uit de derde klasse zien te komen. Gelukkig heeft men altijd weer aanwas van talent en dat is momenteel niet anders. Jeremy Raaijmakers is daar een exponent van maar er lopen nog wel een paar leuke jonge spelers rond op 't Heereind. Raaijmakers: "We spelen zeker te laag. Ik vind het ook jammer dat we daardoor geen mooie derby's hebben op het moment. Het zou toch prachtig zijn als we tegen Gemert zouden moeten, de mensen praten hier nog steeds over. Over de grote derby's tegen Gemert uit het verleden. Nu heb je in Laarbeek alleen bijvoorbeeld Mariahout tegen Lieshout. Of ik hogerop wil? Nou ja, ik hou wel van 'een niveautje' om het zo eens te zeggen. Ik denk dat je dan als voetballer zelf automatisch ook beter gaat voetballen. Je gaat mee in het niveau." 

Spartaantjes

Jeremy Raaijmakers blijkt niet in Beek en Donk te zijn geboren. "Nee, ik kom officieel uit Tilburg. Na de scheiding van mijn ouders ging mijn moeder in Beek en Donk wonen waarna ik dus bij Sparta'25 ging spelen, bij de 'Spartaantjes'. In de beginjaren was ik nog wel vaak in de wijk De Reeshof in Tilburg te vinden omdat mijn vader daar nog was achtergebleven. Ondertussen woont hij ook in Beek en Donk en dat is fijn voor iedereen. Nu hoef ik de fiets maar te pakken om naar mijn vader te gaan. Met hem praat ik veel over voetbal, hij heeft zelf vroeger in de jeugd van Willem II gespeeld." Vorig seizoen debuteerde de snelle aanvaller dus al in het 1e elftal, op 16-jarige leeftijd. "Ze zaten mager in de aanvallers waardoor ik er al vast bij kwam, ik kwam rechtstreeks vanuit de 017. Ik speelde meteen alles maar later kwam ik ook even op de bank. Dat was echter maar tijdelijk." Hij acteerde op dat moment voornamelijk vanaf de linkerkant maar dit seizoen heeft hij een andere positie binnen het team gekregen. "Ja, vorig jaar was ik echt linksbuiten maar dit seizoen is het systeem veranderd van 4-3-3 naar 5-3-2. Nu sta ik samen met Elco van Schijndel voorin. Elco is meer de balvaste spits terwijl ik er lekker omheen kan bewegen." Tismarvoetbal zag Raaijmakers ook al eens voetballen, als linksbuiten toen, en spotte een snelle speler met veel flair. Daarnaast bleek Raaijmakers zowel met links als rechts uitstekend te kunnen trappen en zocht hij de kortste weg naar de goal. Het is allemaal nogal wat. "Haha, dat klopt dat ik snel ben en tweebenig. Explosief. Wat ik nog moet verbeteren? Ik denk dat ik bij balverlies nog veel moet bijleren en dat ik soms wat meer aan mijn overzicht moet werken." Het is vaak de laatste stap voor een snelle en makkelijk passerende aanvaller: in de eindfase het overzicht bewaren. "Daar moet ik aan werken maar daar zijn we mee bezig." Wat vindt hij eigenlijk van de nieuwe trainer Patrick Methorst? "Hij zorgt voor een enorme teambuilding, dat doet hij heel goed. Ik denk dat we daarin stappen hebben gemaakt ten opzichte van vorig seizoen al moet ik zeggen dat Willem Aarts ook prima met ons bezig was. Na de winterstop ging het echter steeds meer een beetje minder. Op de laatste speeldag konden we kampioen worden maar misschien was de druk te groot. Het is niet aan mij om daar echt iets over te zeggen, ik ben vergeleken met sommige anderen natuurlijk behoorlijk onervaren." Wat dat betreft is aanvoerder Robbert van Lankveld wel geladen met veel kilometers op de teller. Raaijmakers: "Ja, dat is zeker zo. Robbert was al mijn trainer in de B1, ik leerde toen veel van hem. Hij speelt nu nog steeds met enorme passie en vliegt er hard in af en toe."

Goals maken

Als linkerspits maakte Jeremy Raaijmakers in zijn debuutjaar meteen acht goals in het eerste elftal van Sparta'25. "Ja, maar nu wil ik er meer maken. Halverwege sta ik nu op zes goals en daarnaast ook wat assists. Ik lig dus op schema haha. In dit systeem heb ik meer opties natuurlijk als ik de bal krijg en de weg naar de goal is korter. Ik denk dat we het team hebben om zo te spelen, na al die jaren 4-3-3 was Sparta misschien ook wel een keer toe aan iets anders." Heeft Sparta dan ook opkomende backs? "Aan de rechterkant hebben we met Joost Ankersmit inderdaad iemand die enorm opstoomt. Op links is Ron Brouwers meer de echte verdediger maar ook hij past enorm goed in het team. We moeten echt proberen om kampioen te worden, of in ieder geval te promoveren." Of hij nog foto's van zichzelf heeft? "Dat moet geen probleem zijn want mijn zusje maakt er altijd heel veel. Ik stuur je zo wat toe."

Richard van der Venne: "Als die Adelaarshorst gaat...
Freek Laurijssen is een 'Veghelse autist met zelfs...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)