dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (698 woorden)

(+Filmpje winnende goal!) Sparta'25-trainer Patrick Methorst: 'Deze club ademt voetbal, dat wil je als trainer'

patrickmethorst

BEEK EN DONK| Patrick Methorst was als speler van onder meer FC Eindhoven, Geldrop en een rits aan goede Belgische clubs altijd al een zeer fanatiek baasje. Dat merken de spelers van Sparta'25 nu ook. Methorst: "Elke dag is een dag dat je jezelf kunt verbeteren als voetballer. Je moet altijd trots zijn, altijd alles geven, met de borst vooruit. Dat niemand je ooit ook maar één enkel verwijt kan maken betreffende de inzet. Dat probeer ik hier ook over te brengen."

Links een filmpje betreffende de winnende goal van Rick van Heijnsbergen (afgelopen zondag in Valkenswaard, 88e minuut)

Door: Willy Rooyakkers

De inmiddels 48-jarige Methorst vindt het heerlijk werken in Beek en Donk. "Deze club ademt voetbal, dat wil je als trainer. Er ligt een prachtig hoofdveld met echt gras en er wordt goed gewerkt aan de jeugdopleiding. De historie is natuurlijk ook prachtig, zo werd men nog landskampioen in 1972. Natuurlijk ben ik ook met de jeugd bezig, ik ben een trainer die zich niet gedraagt als zomaar een passant. Dat is heel belangrijk denk ik. De jeugd heeft de toekomst. Het is belangrijk dat erin de jeugd goed gewerkt wordt en dat de boel bijvoorbeeld niet stagneert omdat er trainers zijn die zo graag kampioen willen worden."

Trainingsweekend

Ondertussen boekte Patrick Methorst vorige week met zijn manschappen een ultra-belangrijke 2-3 zege bij koploper Valkenswaard. De groen-witten zijn nu Valkenswaard nu tot op één punt genaderd maar hebben nog een duel open staan en mogen zich dus eigenlijk virtueel koploper noemen. "Het was een lastige wedstrijd waarin we goed startten maar vervolgens na een wat mindere fase ineens met 2-0 achter stonden. Ik praatte in de rust op de jongens in dat we niet minder waren, wat zij konden kunnen wij ook. We gingen wat aanvallender spelen, met iets hogere druk. Het was vervolgens onze verdedigende middenvelder Michiel Koot die twee keer scoorde. In de eindfase kun je dan kiezen om het duel op slot te gooien en tevreden te zijn met een punt. Ik zag ons echter aandringen en hun achteruit lopen. Daardoor besloot ik nog eens aanvallend te wisselen en dat pakte goed uit. De sterk ingevallen Rick van Heijnsbergen maakte nog de 2-3." Misschien kan één en ander niet los gezien worden van het trainingsweekend in Zeeland en de oefenwedstrijd bij Stiphout Vooruit. "We gingen al op 4 januari  naar Burg Haamstede om een paar dagen echt samen te zijn: te trainen en te evalueren. Daarna hebben we in Stiphout tegen Boekel Sport geoefend omdat ze daar ongeveer hetzelfde kunstgras hebben dan bij Valkenswaard." Het tekent het fanatieke baasje Patrick Methorst. "Ik geloof er heilig in dat als je er veel energie insteekt dat dan de kans groter is dat je wat terugkrijgt. Er komt in het voetbal niet zomaar iets aanwaaien, daar moet je op verschillende manieren mee bezig zijn. Ik was zelf als voetballer ook iemand die het van zijn inzet moest hebben. Ik hoop dat het onoverwinnelijke gevoel een beetje daardoor in het team sluipt. Af en toe denk ik het al terug te zien."

Zuid I

Sparta'25 speelt dit jaar niet meer in Zuid II: de afdeling waarin men vorig seizoen zo pijnlijk naast de titel greep door via een dubieuze strafschop in de 98e minuut van Vianen Vooruit te verliezen. Het lijkt alsof het voetbal in Zuid I de Beek en Donkers wat beter ligt. Methorst: "Je hebt nu kwalitatief beter voetballende tegenstanders want flink wat clubs halen spelers. In de regio Eindhoven krijg je wel allemaal teams tegen die echt willen voetballen, dat ligt Sparta wat beter. Sparta heeft het in het verleden vaak lastig gehad als er wedstrijden waren waarin amper werd gevoetbald en het vooral om spierballen ging, dat is nu anders. Maar vergis je niet in deze klasse, er zijn aardig wat kapers op de kust. Onze doelstelling is dat we het beter gaan doen dan vorig jaar toen ze geen enkele prijs pakten. Dus geen titel, maar ook geen periode." 

Hieronder de links naar de 2-1 en 2-2 tegen Valkenswaard, allebei gescoord door Michiel Koot.

https://www.youtube.com/watch?v=4WeGWgzGHlk

https://www.youtube.com/watch?v=Dme4pVMs84I

Tim Wolf heeft de knoop doorgehakt: "Dit wordt def...
KNVB wil zelfs op plastic bijveldjes spelen als er...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)