ralfkemper Ralf Kemper alweer juichend tegen Unitas (Foto: Frans Brzoskowski)

REDACTIE| Er is in het weekend weer volop gevoetbald in de top van het amateurvoetbal, genoeg reden voor ons om wat quotes te verzamelen bij de trainers van de desbetreffende clubs. Wat betreft de regio Oost Brabant was er goed nieuws te melden vanuit Gemert waar de lokale helden koploper Unitas met 4-1 wisten te vernederen. UDI'19 en Blauw Geel speelden gelijk, O.S.S.'20 ging onderuit in een doelpuntrijk duel.

O.S.S.'20 gaf aan de uitslag (4-5) te zien vooral in defensief opzicht niet thuis tegen Quick maar trainer Bertran Krekels wilde daar tegenover tismarvoetbal niet aan: "Nee, een slechte tien minuten kost ons de wedstrijd." Defensief zwakke tien minuten? "Nee, tien minuten lang een collectief falen." De Ossenaren stonden op een gegeven moment zelfs met 1-5 achter maar konden toch nog milderen dus naar 4-5. Het geeft meteen aan dat er zeker meer had ingezeten.

Blauw Geel'38 ging zaterdagavond op bezoek bij OJC Rosmalen dat het zonder trainer Bas Gösgens moet stellen. De trainer, voorheen werkzaam bij onder meer UDI'19, kampt met lichamelijke klachten. De ploeg uit Rosmalen staat momenteel onderaan, naar verluid rommelt het er ook nogal, waardoor het voor de Veghelaren toch als een nederlaag zal voelen dat men niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Sander Egmond zorgde voor 0-1 maar daarna kwamen de gastheren dus weer op gelijke hoogte. Trainer Niels van Casteren tegen tismarvoetbal: "Voor ons voelde het inderdaad als twee punten verloren. We hebben in de tweede helft zeker niet goed gespeeld maar over de gehele wedstrijd gezien hebben we zeker drie tot vier grote kansen meer gehad dan OJC. Dus we hadden moeten winnen."

Hoofdklasse B

Gemert nam zondag keihard revanche voor de nederlaag bij UDI'19 door op eigen veld directe concurrent Unitas met 4-1 te vermorzelen. Vanaf de allereerste omwenteling van de bal maakten de zwart-witten de gasten uit Gorinchem duidelijk dat er niets viel te halen op Molenbroek. Het werd deze keer de Ralf Kemper-show want de aanvaller uit Helmond, steeds sterker ogend, scoorde liefst drie keer voordat hij een kwartier voor tijd onder luid applaus de kleedkamers mocht opzoeken. Thijs van Pol zou Thijs van Pol niet zijn als hij ook niet een goaltje had meegepikt. Trainer Reinald Boeren had zijn mannen duidelijk weer op scherp gekregen. Tegenover tismarvoetbal toont hij zich duidelijk als altijd: "We waren heel scherp en gretig op zoek om de koppositie te pakken. We speelden heel gedisciplineerd en gedreven. Ook showden we diverse hele mooie aanvallen. Al met al een hele mooie middag voor ons." 

UDI'19 haalde ondertussen een verdienstelijk punt op bij het sterke Halsteren maar eigenlijk schieten de Parkzichters daar weinig mee op gezien de stand op de ranglijst. In Halsteren werd het 0-0 na een gelijk opgaand duel. De gasten moesten het doen zonder de zieke Sam Wassenberg en de weer geblesseerde Marc Koot. Laatstgenoemde heeft momenteel last van een onwillige spier in de hamstring. Trainer Stefan Hoogsteder was logischerwijs niet ontevreden over het punt. Na een dramatische seizoenstart haalde zijn team uit de wedstrijden tegen Gemert en Halsteren vier punten wat zeker niet slecht is. Hoogsteder: "Ik denk dat een sterke teamgeest UDI'19 een punt heeft opgeleverd in dit lastige uitduel. Halsteren is toch de nummer drie van de ranglijst." 

UDI'19-coach Stefan Hoogsteder: "Een sterk collectief"