zaterdag 29 februari 2020
5 minuten leestijd (1095 woorden)

Thijs van Pol: "Tot nu toe geven we op belangrijke momenten niet echt thuis."

vanpolraouloomen Thijs van Pol (rechts) tijdens windkracht 10 aan het beuken tegen UDI'19. Links Raoul Oomen. (Foto: Frans Brzoskowski)

GEMERT| Het zijn belangrijke weken voor Gemert. Vanavond spelen de zwart-witten in de achtste finale van de districtsbeker tegen Groene Ster en zondag gaat de reis alweer naar SV Meerssen waar drie punten voor de reguliere ranglijst liggen te wachten. De 'grote man' bij Gemert is dit jaar toch (al zal hij dat zelf niet zeggen) weer aanvalsleider Thijs van Pol. De 27-jarige Astenaar heeft niet alleen alweer 22 keer gescoord maar tevens ontpopt hij zich als een absolute aanvoerder binnen de lijnen. Thijs van Pol: "Mijn persoonlijke statistieken zijn prima en met het team gaat het ook best goed. Alleen moet ik hierbij wel aantekenen dat we telkens op de belangrijke momenten, als er iets te halen valt, niet echt thuis geven. Bij UDI'19 konden we de periode winnen, we verloren. We moesten thuis van Baronie winnen om de koppositie over te nemen, gebeurde ook niet." (Door: Willy Rooyakkers)

Voor we verder praten over Gemert gaan we in gedachten even terug naar zijn tijd bij FC Oss. Thijs van Pol: "Ik kijk er met een wisselend gevoel op terug. Natuurlijk ben ik er een betere voetballer geworden want je traint iedere dag en dan ook nog op een hoger niveau. Ik liep meteen al tegen een pittige blessure (enkel/scheenbeen) aan. Daarvoor had ik alles gespeeld en ik leek in de basis te starten in de competitie. Door dit voorval lag ik er echter tot de winterstop uit." De altijd noest werkende spits kwam echter terug en knokte zich in het team. "Op het laatst stond ik zelfs acht tot tien wedstrijden achter elkaar in de basis, alles leek goed te komen. Toen kreeg ik echter voor de tweede keer te maken met het gegeven dat ik een herniaoperatie moest ondergaan. Toen kreeg ik het besef dat het er fysiek voor mij niet zou inzitten om op dit niveau verder te gaan. Daarbij moest ik ook aan mijn maatschappelijke loopbaan denken."

Enorm veel belangstelling

Toen bekend werd dat de linksbenige spits Oss ging verlaten kwam er veel interesse los richting zijn persoon. "De belangstelling was enorm. Van welk niveau? Verschillend. Zeg maar van zowel het niveau FC Oss als ook daar net onder. Ik heb ook met verschillende partijen om de tafel gezeten maar uiteindelijk was het vooral mijn gevoel dat me terug richting Gemert dreef. Daarbij kwam natuurlijk dat er wat onzekerheid was rondom mijn fysiek. Ik werd eind april pas geopereerd." De stap naar Gemert trof hem dus ook behoorlijk in de portemonnee? "Haha, dat kun je zeggen maar geld is voor mij niet het belangrijkste. Natuurlijk zijn meer centen altijd welkom maar ik vind het belangrijker bijvoorbeeld om alles te spelen. Liever 25 goals op mijn conto dan een paar duizend euro extra. Daarbij hoef ik ook niet die 'goeie voetballer te zijn die altijd op de bank zit'. Ik wil voetballen." Ondanks zijn rug hoefde Van Pol in Gemert uiteindelijk amper iets te missen. "Eigenlijk kon ik vanaf het begin zo goed als alles meedoen. Ik was met alles net op tijd." 

Tegenstanders voetballen niet

Gemert speelt dit seizoen enorm aantrekkelijk voetbal. Dat is ook iets waar de club 'voor staat'. De tegenstanders stellen zich hier echter op in. Zelfs UDI'19, in het verleden toch vastgebakken aan een aanvallend 4-3-3 systeem, deed hier zondag aan mee. "Ze kwamen totaal niet om te voetballen, dat was verschrikkelijk. Zo ken ik UDI'19 helemaal niet maar het zal er wel mee te maken hebben dat ze punten nodig hebben. Wij speelden eigenlijk best goed, zeker als je die wind er bij bedenkt. Door die omstandigheden konden we de hoge bal niet inzetten wat een handicap is tegen zo'n defensief ingestelde tegenstander." Het bleef dus bij 0-0 waardoor de Molenbroekers uit de laatste twee duels slechts één puntje behaalden. Daarvoor wist namelijk directe concurrent Baronie met 1-2 te winnen in Gemert. Ook de mannen uit Breda weigerden echt te voetballen. "Dat zien we elke week. Ze spelen meestal met vijf verdedigers en speculeren op een countertje tegen ons. We zullen ons daar tegen moeten wapenen." Als de deur op slot zit bij de tegenstander dan lijkt het de Gemertenaren soms te ontbreken aan een Plan B. Voorheen kwam het nog weleens voor dat bijvoorbeeld Jasper Lalisang met zijn power vijandelijke stellingen wist open te breken. "Er is een tijd geweest dat dit Plan A was haha. Nu kiezen we ervoor om met een zes te spelen, dus met de punt naar achteren. Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen natuurlijk. Nu is er soms minder aansluiting vanuit het middenveld, het is een keuze." Over trainer Reinald Boeren is Van Pol overigens zeer positief. "Hij is zeer gedreven en heeft een duidelijke visie. Ik denk dat Gemert een prima keuze heeft gemaakt." Wie tussen de regels naar Thijs van Pol luistert kan echter wel opmaken dat 'Lali' in zijn ogen een iets belangrijkere rol zou kunnen spelen. "Dat heeft hij in het verleden wel bewezen."

Vanavond en zondag

Als we Thijs van Pol spreken is het een paar uur voor het belangrijke bekerduel met Groene Ster. Drie dagen later gaat de reis naar Limburg waar SV Meerssen wacht. "De beker is cruciaal want als we de halve finale halen dan plaatsen we ons voor de voorronde van de KNVB Beker. (in de kwartfinale wacht eventueel de winnaar van Sparta'25 - Ceasar - red) We hebben in de competitie twee keer van Groene Ster gewonnen dus ze zullen wel geladen zijn. Tegen Meerssen verwacht ik een lastig duel want het is daar altijd moeilijk voor ons. We kunnen ons echter geen puntenverlies meer veroorloven. Of ik denk dat we kampioen kunnen worden? Daar gaan we wel voor maar als ik realistisch ben, gezien onze wisselvalligheid, denk ik dat plek twee of drie ook niet slecht is. We moeten echter wel de druk erop blijven houden richting Baronie, de laatste wedstrijd moeten we daar immers heen. Als ze dan nog niet kampioen zijn dan wordt het misschien nog leuk." De laatste vraag gaat over de toekomst van de spits. Hij is immers weer topfit en nog relatief jong. De belangstelling voor hem is ook nog eens niet echt verflauwd. "Ik wil in principe graag met Gemert naar de derde divisie en het zou raar zijn als één van de kapiteins dan het schip voortijdig verlaat. Ik ga er vanuit dat Gemert er alles aan doet om een zo goed mogelijke selectie samen te stellen en ik zit hier bij een fantastische club."

Donderdagavond, 20.00 uur: Gemert - Groene Ster (beker)

Zondagmiddag, 14.30 uur: SV Meerssen - Gemert (competitie)
Robbert van Lankveld is ook bij Sparta'25 nog even...
Podcast: Peerke Biemans is (weer) even klaar met 0...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)