zondag 16 mei 2021
4 minuten leestijd (754 woorden)

Bossche zaalvoetbalvrienden scoren op Oeteldonkse podia

36e94117-844e-42ce-b39c-d82481d38892

DEN BOSCH| Met het aanstekelijke nummer ' Ut Rôôd wit gele goud' won CV Pompe en Verzuipe verrassend maar niet onverdiend het afgelopen Kwèkfestijn, het festival waar het Oeteldonkse carnavalslied voor 2020 werd gekozen. De winnende carnavalsclub bestaat uit een grote vriendengroep uit Den Bosch van veertigers en vijftigers die al tientallen jaren samen zaalvoetballen bij BZC, wat staat voor Bossche Zaalvoetbal Club. ,,Daardoor staan we de komende weken op vele podia in Oeteldonk", blikt zanger Maarten de Laat met hoorbaar plezier vooruit.

door Kees van der Zandt

Paul Coret, de broers Maarten en Remi de Laat, de keepers Ronnie van Gaal en Patrick Stoop, Joey en Han Mulders, Mark Pompe , Patrick Belzer, Geert Jan Schuring en Patrick van Mil vormen al tientallen jaren de vaste kern van het Bossche zaalvoetbalteam BZC. Een deel van het Bossche vriendenteam voetbalde daarnaast in het verleden op het veld ook nog op hoog niveau in de eerste elftallen van BVV, Wilhelmina, OJC Rosmalen en SCI. Joey Mulders was zelfs een jaar contractspeler bij FC Den Bosch en werd ook nog, onder anderen samen met ploegmaat Paul Coret, landskampioen zaalvoetbal bij FC Schoenenreus in Veghel. De Bossche zaalvoetbalvrienden ondernamen de afgelopen decennia volop gezamenlijke activiteiten met hun aanhang. Variërend van wintersportvakanties tot het vieren van Nieuwjaar en met de hele ploeg carnaval vieren in Oeteldonk.

Op 16 september 2016 besloten de leden van BZC op het terras van hun stamcafé Klassiek aan de Korte Putstraat in Den Bosch, waar voormalig OJC 'er Marcel van Veldhoven als eigenaar de scepter zwaait, spontaan om een carnavalsclub op te richten. ,,Omdat we toch al veelal gezamenlijk carnaval vierden leek het ons wel leuk om voortaan een eigen clubke te vormen ", verklaart Maarten de Laat. ,,Als naam werd gekozen voor Pompe en Verzuipen. De naam is bedacht door de organisator van de Dungense Zeskamp, waar wij begin jaren negentig met ons zaalvoetbalteam aan meededen. Een collega van ons teamlid Mark Pompe had ons zonder naam opgegeven. Hij heeft er toen maar Pompe of Verzuipen van gemaakt. Voor een carnavalsclub vonden wij Pompe EN Verzuipen een betere naam."In 2018 debuteerde de nieuwe club met een vierde plaats uitermate verdienstelijk met 'Femmwillene Fatale' op het Kwèkfestijn. ,,Met veel dank aan onze zanger en componist Maarten de Laat. Hij is creatief en Oeteldonkse muziek zit van kinds af aan in zijn genen. Ook de inbreng van zijn broer Remie, die ook zingt, is heel belangrijk ", laat Ronnie van Gaal, doelman van BZC, weten.

Stunt

In november vorig jaar zorgde Pompe en Verzuipe voor een enorme stunt door verrassend maar niet onverdiend het Kwèkfestijn te winnen in een bomvol Theater aan de Parade. Het pakkende 'Ut Rôôd Wit Gele Goud, een stijlvol eerbetoon aan de Oeteldonkse driekleur, is derhalve over ruim drie weken hét carnavalslied in de Brabantse hoofdstad. De overwinning op het Kwèkfestijn was voor de zaalvoetballers een complete verrassing.,,Met voetbal willen we altijd zoveel mogelijk wedstrijden winnen, maar meedoen aan het Kwèkfestijn is voor ons toch vooral er een gezellige dag van maken. Winnen staat niet centraal", zegt Maarten de Laat zeker te weten, ,,Desalniettemin was het natuurlijk wel enorm kicken en een enorme verrassing toen we te horen kregen dat we de Kwèk hadden gewonnen en ons nummer nog een keer mochten zingen voor zo'n 3000 man in de Pleinzaal van het Theater aan de Parade. Als je op de gewonnen beker kijkt wie in het verleden hebben gewonnen is dit toch wel een geweldige eer."

Door de overwinning op het Kwèkfestijn staat Pompe en Verzuipen de komende weken op vele podia in Oeteldonk . Van ondermeer het Grand Gala du Kwèk, het concert van de Heineken Fanfare tot de aankomst van Amadeiro op carnavalszondag op het Stationsplein van Oeteldonk Centraol.,,Als we straks op het Stationsplein zingen voor de aankomst van de Prins en iedereen zwaait met de rood, wit, gele, gouden sjaal dan houd ik het niet droog', weet zanger Remi de Laat nu al zeker. ,,Dat wordt echt Oeteldonks geluk en volop genieten voor mij."Als titelverdediger doet het clubke van de Bossche zaalvoetballers in november weer mee aan het Kwèkfestijn.,,Omdat we vorig jaar hebben gewonnen zullen de verwachtingen hoog zijn", denkt Maarten de Laat. ,,Maar we hebben geen last van druk hoor. Als we dertigste worden vinden we ook het prima. Gezelligheid is voor ons het belangrijkste en dat moet vooral zo blijven. Maar eerst gaan we de komende weken natuurlijk volop genieten van de vele optredens in Oeteldonk." Thijs van Pol heeft onprettig nieuws voor Gemert: ...
Koen van Deurzen is in Erp uitgegroeid tot een ste...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)