zaterdag 29 februari 2020
7 minuten leestijd (1374 woorden)
Aanbevolen 

[met filmpje goal] 019-keeper Sem Verhoeven kan UDI'19 net niet redden bij fortuinlijk Baronie: 2-1

IMG_4001 Sem Verhoeven werd bijna de grote held

Hier links filmpje goal Tim Wolf.

BREDA| Het leek deze zondag de middag te worden van Sem Verhoeven. De doelman van UDI'19 019 was na een half uur ingevallen, uit bij Baronie, voor de met rood weggestuurde Nick van der Horst en bleek schier onpasseerbaar. Toen de gasten inmiddels met negen man kwamen te staan werd het ook nog 0-1 en leek het jongensboek voor de 18-jarige Verhoeven al onderweg naar de drukker. In de ultieme slotfase wendde Baronie echter een gigantische blamage af door alsnog twee keer te scoren: 2-1.

Door: Willy Rooyakkers

De redactie van deze website wenst zich niet te verplichten aan het wekelijkse opstellen van wedstrijdverslagen. Die tijden hebben we wel even gehad. Maar als het zo uitkomt is het ook wel weer een keer leuk een potje mee te pakken. We kozen voor het klassieke duel tussen Baronie en UDI'19 omdat beide teams belangen hadden. De gastheren doen nog mee voor de titel terwijl de Udenaren bezig zijn aan een matig seizoen en zelfs achterom moeten kijken om niet in degradatienood te geraken. Daarnaast houden wij van oude klassieke sportparken waar in de regel ook nog eens historische volksclubs woonachtig zijn. Baronie is zo'n club, de vereniging uit Breda speelde in een grijs verleden betaald voetbal en resideert nog steeds aan De Blauwe Kei. Nu is de accommodatie helaas wel gemoderniseerd. In plaats van die sfeervolle betonnen trapjes en houten tribunes ligt er nu zo'n verschrikkelijk rubberen veld en heeft de Gemeente Breda gemeend alles af te moeten zetten met zielloos zwart hekwerk. De Bredase tongval is echter nog onmiskenbaar gezellig aanwezig langs het veld en de leiding van de club doet er alles aan om er een beetje sfeer in te krijgen. Nu valt dat echter niet mee als er maar zo'n honderd toeschouwers komen opdagen maar in ieder geval proberen ze het wel. Trainer Jurriaan van Poelje liet overigens onlangs optekenen dat bij Baronie de spelers vooral komen 'voor de entourage'.


Nizar Mekkaoui

In ieder geval was het wél genieten geblazen van linksbuiten Nizar Mekkaoui. Vooral in de eerste helft speelde hij, in een verleden ook nog een jaartje actief bij Blauw Geel, de rechterkant van de Udense defensie helemaal zoek. Deze 22-jarige speler verhuist volgend seizoen naar Kozakken Boys maar wie hem bezig ziet vraagt zich af of misschien NAC ook niet eens moet komen kijken. De gasten probeerden achterin compact te staan maar als de bal naar voren ging had men geen enkel plan. Er was geen enkele schimp op te vangen van een vlotte combinatie of iets wat leek op zoiets als positiespel of tussen de linies in balbezit komen. De gastheren hadden maar één denkwijze: zo snel mogelijk met diepe ballen, of snel gespeelde crosspasses, Mekkaoui aan het werk zetten. Hangende spits Jorik Mijnhijmer was hierin een belangrijke schakel met zijn sterke linkerbeen. UDI'19 had het enorm lastig en kwam zelf amper over de middenlijn. De bank van UDI'19 greep gek genoeg niet in en liet alles zo staan waardoor het iedere keer levensgevaarlijk werd als de linksbuiten aan de bal kwam. 

Rood

Na een half uur spelen leek de situatie uitzichtloos te worden. Na een ongevaarlijk ogende opportunistische bal door het centrum kwam Jens Wirix door maar doelman Nick van der Horst leek te kunnen redden . Uitgekomen uit zijn goal raakte hij echter toch in de problemen en deed toen iets enorm doms: hij sloeg buiten de zestien meter ineens met zijn vuist naar de bal. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een rode kaart trekken. UDI'19-trainer Stefan Hoogsteder wilde daarop Raoul Oomen ten faveure van reserve-keeper Sem Verhoeven wisselen maar Thijs van der Linden gaf tegelijk aan niet verder te kunnen. Langs de kant riepen jolige Baronie-fans: "Hij kan niet bij de lat ! Schieten!." Het werd echter al snel stiller toen Verhoeven meteen twee keer knap redde. Vervolgens moest hij gaan uittrappen: "Hij kan niet schieten, vang op die bal." Toen dat echter ook goed ging was het definitief afgelopen met de onderbroekenlol. Sem Verhoeven groeide in de wedstrijd maar dat kwam ook omdat hij meteen al een opmerkelijke dosis zelfvertrouwen aan de dag legde. 

Onpasseerbaar

Omdat Baronie al grote kansen onbenut had gelaten leek UDI'19 na de pauze alsnog rijp voor de slacht maar toen Verhoeven ook nog eens ging redden op inzetten met hoofd en voet vanaf twee meter voor de goal nam de frustratie bij Baronie toe. Het is dat de gasten lange tijd in balbezit de domste dingen deden. Men vergat te voetballen en ramde telkens de bal blind weg. Ongelooflijk! Daar waar er heel veel ruimte op het veld lag, ondanks de numerieke minderheid. Naarmate de tweede helft vorderde nam het geloof op een goed resultaat echter toe en gingen de hard werkende bezoekers ook eindelijk beter spelen als men de bal in bezit had. Maar toen sloeg het noodlot alsnog weer toe. De man in het zwart speelde hierin een dubieuze rol want nadat hij eerder pittige overtredingen met de mantel der liefde bedekte, zelfs niet eens geel trok, vond hij het nu ineens nodig om Jaap Kerkhof direct rood te geven na een tackle op de benen van Mekkaoui. Ok, het was zeker een behoorlijke overtreding maar gezien de wedstrijd en de eerdere overtredingen was dit eigenlijk te zwaar gestraft. Zuur voor Kerkhof en zijn voor iedere centimeter rubber knokkende ploeggenoten.

Doelpunt Tim Wolf

De thuisploeg bakte er ondertussen echter helemaal niets meer van. Ondanks dat UDI'19 maar met negen man speelde ging men steeds stroever acteren. Het passtempo lag veel te laag om de Udenaren nog echt in de problemen te brengen. Er kwamen dan ook nog amper kansen voor de steeds verder wegglijdende gastheren. En aan de andere kant was ineens Sam Wassenberg er vandoor. De snelle spits kreeg een goede kans maar in plaats van met het linkerbeen beheerst binnen te schuiven probeerde hij het met buitenkant rechts en dat was net even te moeilijk. Even later was het echter toch ineens raak. Tim Wolf nam een vrije trap, draaide deze in, waarna Sidney Gakpo probeerde te verlengen maar het leder uiteindelijk tergend langzaam rechtstreeks vanaf de nemer tegen het net zag verdwijnen: 0-1. De Udenaren sprongen juichend op elkaar, een heroische zege leek eraan te komen.

Alexander Haas

In de ultieme slotfase dan echter toch de koude douche. Het was invaller Alexander Haas die in de laatste minuut een bal goed aannam en vanuit de draai in de korte hoek alsnog een keiharde blamage wist af te wenden: 1-1. Wat er vervolgens gebeurde was echter onrechtvaardig voor de bezoekers. Na een volgende aanval ontstond er een kleine scrimmage waarna Haas wederom inzette en het geluk had dat zijn schotje van richting werd veranderd en daardoor de dappere Verhoeven kansloos maakte: 2-1. Natuurlijk: Baronie was ook met elf tegen elf de betere ploeg geweest en UDI'19 bakte er in balbezit veel en veel te weinig van maar door de grote inzet, het fantastische keepen van youngster Verhoeven en het feit dat men door een dubieuze tweede rode kaart zelfs met negen man kwam te staan was het sneu dat er niet minimaal een punt mee naar huis kon worden genomen. UDI'19 moet nog vol aan de bak in de komende weken. Gelukkig was het gunstig dat IFC verloor. 

UDI'19| Van der Horst, Koca, Van der Linden (32. Verhoeven), Van Dijk, Kerkhof, Van Lankveld, Wolf, Oomen, Gakpo, Wassenberg, Koot (65. Van Hout)

32. Van der Horst (rood)
70. Kerkhof (rood)

83. Wolf 0-1, 89. Haas 1-1, 90. Haas 2-1.

Roald van Hout blijft, Gakpo weg

Overigens viel Roald van Hout pas na ruim een uur in omdat hij net herstellende is van een liesblessure. Hij liet ons wel weten dat hij ook volgend jaar op Parkzicht actief is. Sidney Gakpo zal echter, net als Rinke Pennings, gaan vertrekken. Tim Wolf gaat stoppen. De vraag is nog of Sam Wassenberg doorgaat. Ondertussen zijn er met Michiel Mercks, Willem Tieben en Robin Walk drie versterkingen bekendgemaakt. Walk tekende afgelopen week, hij keert terug na een periode van twee jaar bij Prinses Irene.

Er was amper publiek in Breda
Nizar Mekkaoui was voor de pauze onhoudbaar
Nick van Dijk (links) aan de bak
Nick van der Horst heeft net rood gezien
Sem Verhoeven moet zondag weer keepen: "Na de eers...
Theo van den Boogaard is terug en mag volgend jaar...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)