2 minuten leestijd (377 woorden)
Aanbevolen 

Aichorn met Oranjeshirt en Oostenrijks petje voor tv

Gerard Aichorn, de diehard FC Den Bosch-fans kennen hem nog maar al te goed. Tomeloos opkomend langs de zijlijn, het shirt uit de broek, en nog kunnen voetballen ook. Het duel tussen Nederland en Oostenrijk is voor hem speciaal.

door Kees van der Zandt

Voor de geboren Oostenrijker Gerard Aichorn (67) , oud-speler en icoon van FC Den Bosch met bijna 400 gespeelde wedstrijden, en al het grootste deel van zijn leven woonachtig in Nederland, is donderdag de EK wedstrijd van Oranje tegen het nationale team uit zijn geboorteland een heel speciaal duel . ,,Ik ga de wedstrijdvolgen met een Oranjeshirt aan en een Oostenrijks petje op", laat hij lachend weten. ,,Ik hoop natuurlijk dat Oostenrijk zo goed mogelijk presteert. Maar ik woon inmiddels al tientallen jaren in Nederland, waarvan het grootste gedeelte in Rosmalen en heb jarenlang bij de PTT gewerkt. Zodat ik nu toch inmiddels wel meer binding heb met Nederland dan met Oostenrijk."

De voormalige linksback met de geweldige pass en voorzet mag dan nmiddels een grotere bandmet Nederland hebben. Aichorn komt nog graag en regelmatig in het idylische land van de schnitzels en de Weense Wals. Ook de wedstrijd Nederland - Oostenrijk donderdagavond zal hij er met vrienden in zijn vaderland donderdag met veel interesse en plezier op televsie bekijken.Oranje is in de ogen van Aichorn favoriet. ,,Ik denk dat Oranje met 2-1 gaat winnen", blikt hij vooruit ,,Omdat ze toch wat meer kwaliteit hebben. Maar het Nederlands Elftal mag Oostenrijkbeslist niet onderschatten met ervaren spelers als Sabitzer,Alaba en Arnautovic in de gelederen. Hoewel Oranje wel zal winnen van Oostenrijk denk ik niet dat ze Europees kampioen gaan worden. Ik houd het op Frankrijk of Belgié."

Hoewel Aichorn in de jaren tachtig bij FC Den Bosch gold als één van beste linksbacks van de eredivisie werd hij nooit geselecteerd voor het Oosenrijks Elftal. ,,Ik weet niet of ik zo goed was . Maar de Oosenrijke bondscoach kwam destijds eenvoudigweg niet scouten bij voor hem onbekende clubs als FC Den Bosch', weet hij nog. ,,Wel heb ik ooit een uitnodiging ontvangen voor Jong Oranje. Maar toen ze er in Zeist achterkwamen dat ik Oostenrijker was hebben ze die uitnodiginguiteraard snel ingetrokken. Haha. Dus daarom volgen we interlands van Oostenrijk en Nederland dan maar op televisie. Ook gezellig." 

'Mijn zoon draagt nu mijn Oranje-shirt'
Voetbalcelebs geven namens TMV advies aan Frank de...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)