zaterdag 04 juli 2020
4 minuten leestijd (873 woorden)

Amateurvoetbal Noordoost Brabant komend weekend: de krenten in de pap

IMG_6795 Hier komt u door op de rode streepjes te klikken. (bovenaan homepage)

REDACTIE| Het is eigenlijk best lekker weer om komend weekend binnenshuis de TV op Netflix, HBO of Fox Sports af te stemmen en in huispak op de bank te gaan liggen. Maar misschien kan onderstaande voetbalprogramma toch nog voor een outdoorprikkel zorgen. We kijken even of er in de regio Noordoost Brabant nog wat leuke voetbalpotjes op de rol staan.

We zien dat in de landelijke derde divisie aanstaande zaterdag al de derby tussen Blauw Geel'38 en O.S.S.'20 wordt afgewerkt. Voor de Veghelaren is dat een gelukje want de Ossenaren speelden doordeweeks nog de energieslurpende bekerkraker met de profs van TOP. Een stadsderby van jewelste met alles erop en eraan welke door de BVO krapjes met 1-2 werd gewonnen. Een last viel daarmee van de schouders van de leiding van de profs maar men kwam zeker niet slecht weg. Zo had spits O.S.S.'20- Rob van Sonsbeek zich onsterfelijk kunnen maken als hij één van zijn grote kansen had weten te benutten om de 2-1 op het bord te zetten. Zover kwam het dus uiteindelijk niet en de amateurs mogen zich weer richten op de competitie. Het team van coach Bertran Krekels is koploper en heeft dus de plicht om weer goed voor de dag te komen in Veghel. Blauw Geel'38 heeft echter ook de nodige kwaliteit in het team en weet dat men kansen heeft. Zeker ook gezien de fysieke achtergronden van afgelopen week. Aanvang: 19.30 uur.

Gemert

Ondertussen begint de ontwikkeling van Gemert dit seizoen spectaculaire vormen aan te nemen. De Molenbroekers hebben vaste voet aan de grond gekregen als promovendus via de nacompetitie, knap. Het prima beleid van de laatste jaren werpt zijn vruchten af, en dat terwijl men pareltjes als Ruben Rodrigues en Sander Vereijken alweer na één jaar moest laten gaan. Een niet te onderschatten aderlating, twee seizoenen achter elkaar. Ondertussen kan Gemert zelfs aansluiting vinden bij de subtop van de klasse maar dan moet er zondag wel bij Jong ADO Den Haag worden gewonnen. Jong ADO-uit, een niet alledaags potje voor een club als Gemert. Het is weer een keer iets anders zullen we maar zeggen. Zondag, aanvang 14.00 uur.

Hoofdklasse

UDI'19 won de laatste twee wedstrijden maar helaas geeft dat, zo heeft het verleden uitgewezen, weinig houvast voor de fans. Aanstaande zondag gaan de Parkzichters naar SV Meerssen.....als men daar nu ook weet te winnen dan praten we ergens over zullen we maar zeggen. Maar eerlijk is eerlijk: het lijkt er toch langzaam op dat de weg naar boven lichtjes is ingeslagen. De Udenaren demarreren nog niet de opwaartse lijn op maar hebben wel een iets strakker tempo onder de knie inmiddels. Meerssen staat onder de tricolores op de ranglijst dus een zege is gewenst voor UDI'19 maar dat zegt allemaal weinig. Zondag, aanvang: 14.30 uur

OJC Rosmalen is, door het dichtdraaien van een geldkraantje of drie, noodgedwongen helemaal vernieuwd met goedkopere spelers en ontvangt zondag om 14.00 uur op het eigen sportpark het wat meer draagkrachtige Juliana'31. Een zege voor OJC zou wat lucht geven voor het in opbouw zijnde elftal. 

Wat hebben we nog meer?

In de eerste klasse C, Zuid I, wist RKVV Erp vorige week verrassend met 2-3 bij HVCH te winnen. Een zeperd voor de ambitieuze mannen uit Heesch maar een vervroegd kerstcadeau voor de Erpenaren die dit seizoen indruk maken met een team dat bestaat uit een handvol Erpenaren maar vooral ook veel spelers uit de omringende plaatsen een plek biedt. Leuk is het ook om de ontwikkeling van eigen talenten als Joep Offermans (nog net geen 16), Ruud Hanenberg en Gijs van den Boom te blijven volgen. Erp ontvangt op de eigen D'n Uil middenmoter SC 't Zand, een wedstrijd waarin men wederom punten kan pakken. HVCH speelt de streekderby met Rhode, een tweede nederlaag op rij is geen optie voor het team met het fraaie blauw-wit-zwarte tenue. 

Als we verder naar beneden kijken in de voetbalpiramide dan zien we dat in de tweede klasse H (Zuid II) Heeswijk op eigen veld Volkel ontvangt. Een leuk potje voor de lokale liefhebber terwijl in de afdeling Zuid I, in 2F, het gepromoveerde Sparta'25 op weg moet naar NWC dat eveneens vorig jaar nog in de derde klasse actief was. Beide teams draaien aardig mee maar de mannen uit Beek en Donk doen het net nog iets beter. Alleen kwam de nederlaag op eigen veld tegen EFC (0-1) wel echt als een mokerslag binnen op het zo traditierijke Heereind. De club uit Beek en Donk zou zichzelf niet zijn als er ook nu niet weer een paar heerlijke jonge talenten in een groen shirt aan de aftrap verschijnen. En ze hebben er weer een paar hoor. 

Voor het volledige programma van aanstaande weekend verwijzen wij onze lezers naar hollandsevelden.nl 

Of je klikt hierboven op het blokje (de rode streepjes/ selecteer UITSLAGEN), dan kom je vanzelf in de door ons geselecteerde regio maar alle nationale amateurstatistieken van standaardelftallen zijn er te vinden. (zie ook foto hierboven) Hier zijn ook iedere zondag rond 18.00 uur alle uitslagen en standen bijgewerkt.

Onder aan deze pagina staat, wellicht ten overvloede, ook nog eens een banner van hollandsevelden.nl 

Veel plezier komend weekend.


Vanaf komende week gaan we ook de regio 073 in dit overzicht meenemen.


Via de rode streepjes kom je o.a. in het menu van de standen/programma. Klik op Uitslagen.
Nabeschouwing amateurweekend 073
'Keeperstraining is niet zomaar op de goal rammen'
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)