vrijdag 25 juni 2021
4 minuten leestijd (709 woorden)
Aanbevolen 

(+filmpje goal) Anass Aamri geeft UDI'19 weer schwung: 'Ik hoop dat we nog dé verrassing gaan worden'

anass2

UDEN| Een beetje insider wist wel dat men bij UDI'19 al sinds de zomer hoopte om Anass Aamri aan de selectie toe te voegen. De 24-jarige aanvallende middenvelder weigerde in juni alsnog bij zijn toenmalige club DUNO te blijven omdat de voorwaarden op het laatste moment werden veranderd. Aamri: "Er sprak weinig respect uit richting mij waarop ik besloot er niet op in te gaan." Op dat moment zat hij echter zonder club en de overschrijvingstermijn was verstreken. Pas sinds twee weken is hij nu speelgerechtigd en al snel bleek dat Aamri voor een kwaliteitsinjectie zorgt op Sportpark Parkzicht. 

Door: Willy Rooyakkers

Omdat Lodewijk de Kruif in de zomer inmiddels trainer was geworden bij UDI'19 ging er snel een andere deur voor de Culemborger open toen het boek DUNO definitief werd dicht geslagen. "Lodewijk vroeg of ik mee wilde gaan trainen bij UDI omdat ze behoefte hadden aan een speler zoals ik. Hij vertelde dat er een prima groep stond maar dat er nog iets ontbrak. Ik heb altijd een goede klik gehad met Lodewijk omdat hij me steevast vertrouwen gaf in de tijd dat we samenwerkten bij DUNO." Aamri was gelijk onder de indruk van de club UDI'19. "Lodewijk had al gezegd dat het een grote vereniging was, niet te vergelijken met DUNO. Toen ik hier voor het eerst kwam verbaasde me één en ander toch alsnog. Alles is hier tot in de puntjes geregeld."

Overschrijving

Er was echter steeds nog wel een probleempje: de voetbalbond weigerde lange tijd groen licht te geven betreffende een officieel debuut van de technicus in het tricolores-shirt. "Het ging allemaal heel traag bij de KNVB. Ik moest wachten, wachten, wachten. Geduld hebben." Sinds twee weken is hij nu echter toch speelgerechtigd. Tegen RKZVC begon de 'nummer tien' nog op de bank. "Ongelooflijk dat we op 0-0 bleven steken, alles zat tegen. Maar je zag al dat we groeiende waren. Tegen Halsteren lieten we zien wat we kunnen." Afgelopen zondag begon Anass Aamri namelijk voor het eerst in de basis en meteen werd er prima gespeeld en een resultaat bij koploper Halsteren behaald: 0-1. "We hebben het gehele duel druk naar voren gezet en dat pakte super uit. Zij kwamen er totaal niet aan te pas en hadden amper een kans. Ik speelde als hangende spits omdat Sam Wassenberg ziekjes was geweest." Opvallend was het flitsende samenspel met Roald van Hout, de man die uiteindelijk voor het enige doelpunt van de middag tekende. "Roald en ik hebben echt wel een klik. We liepen er af en toe heerlijk combinerend doorheen, dat zag er prima uit denk ik."

Hoofdklasse B

Ondanks dat de Udenaren inmiddels op grote achterstand van de topteams staan is Aamri nog steeds vol vertrouwen dat er één en ander mogelijk is. "Ik denk dat wij echt nog wel dé grote verrassing kunnen gaan worden. In deze klasse heb ik nog geen enkel team gezien dat er bovenuit steekt. Ze zakken eigenlijk allemaal in en kunnen niet voetballend het verschil maken. Misschien Unitas, die hebben me nog het meeste kunnen bekoren." De nieuweling verhuisde in het duel met Halsteren twee keer naar een andere positie. "Ik speelde ook nog op linksbuiten en daarna verkaste ik naar de nummer tien-plek. Mij maakt het niet zoveel uit. Ik ben sowieso een creatieve speler met een steekpass en individuele actie in de benen. Bij DUNO speelde ik vaak vanaf de zijkanten omdat ik dan minder hoefde om te schakelen." Aamri heeft het prima naar zijn zin in Uden en ziet de afstand met Culemborg niet echt als een probleem. "Ik ben wel gewend voor het voetbal te moeten reizen. Ik heb ook lang in de jeugd van RKC Waalwijk gespeeld bijvoorbeeld en DUNO lag bij Arnhem."

Maatschappelijke betrokkenheid

In zijn vrije tijd is Anass Aamri, van Marokkaanse origine, ook bezig om jongeren in Culemborg aan het sporten te krijgen. "Ja, ik probeer met jongeren van 12 tot 15 jaar te sporten. Niet alleen voetballen, dat kan van alles zijn. Dat zijn kinderen met allerlei verschillende achtergronden, ik vind dat leuk om te doen."

Hieronder de goal van Roald van Hout bij Halsteren:De Toreador scoort volop in de voetbalkantines
‘Meeste problemen met bemoeizuchtige ouders bij je...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)