woensdag 04 augustus 2021
3 minuten leestijd (644 woorden)
Aanbevolen 

Angelo van den Heuvel zet schouders onder zaterdagafdeling SV De Braak “We moeten ze de keuze geven: zaterdag of zondag.”

HELMOND| Het is een tendens die niet meer te stoppen lijkt: steeds meer clubs richten ook voor de senioren een zaterdagafdeling op. Ook SV De Braak, de gloednieuwe Helmondse fusie tussen Helmondia'55 en MULO, gaat ermee aan de slag. Eén van de drijvende krachten achter dit project, Angelo van den Heuvel, legt uit waarom: "Spelers die vanuit de 019-1 net niet bij het eerste elftal komen hebben vaak geen zin om op zondagmorgen half tien naar bijvoorbeeld Nijnsel 4 te moeten. We merken dat we spelers daardoor verliezen, vandaar dit initiatief. Ze moeten simpelweg in ieder geval de keuze hebben op welke dag ze willen spelen."

Door: Willy Rooyakkers

Het is een prachtige nieuwe club: SV De Braak. Dat het er nog ooit van zou komen dat MULO en Helmondia'55 zouden fuseren, twee traditionsvereinen, hadden velen niet zien aankomen maar uiteindelijk was het eigenlijk onvermijdelijk. Dit seizoen is men al gestart met de jeugd en dat gaat prima. Angelo van de Heuvel is al jaren werkzaam bij MULO op technisch gebied, hij coördineert de hoogste teams bij de senioren en tevens de 019-1. De 55-jarige Helmonder is tevreden over de nieuwe fusieclub. "We krijgen een fantastische accommodatie, alles ziet er picobello uit. En het gaat prima tussen beide clubs. Zo komen ze van Helmondia al regelmatig op vrijdagavond bij ons in de kantine en andersom gaan we samen een biertje drinken als Helmond Sport thuis speelt."

Zaterdag

Doordat Angelo van den Heuvel in het kader van het updaten van zijn trainersdiploma nog weleens in contact met andere clubs komt kwam hij erachter dat je als club mee moet in de tendens van op zaterdag voetballen. "In Groningen gaat het aandeel op zondag bijvoorbeeld van 80% naar 40% en overal zie je dat het verandert. Wij moeten daar in mee. Het kan niet zo zijn dat wij straks het mooiste sportpark van Helmond hebben en dat er geen mogelijkheid is om hier op zaterdag te voetballen bij de senioren."Het is nu ondertussen een feit dat SV De Braak volgend seizoen dus niet alleen op zondag een 1e elftal heeft maar ook op de zaterdagen. "Ja, dat is zeker. Laatst las ik in de krant dat we erover nadachten. Maar ik kan je verzekeren dat het honderd procent zeker is dat we dit gaan doen. SV De Braak start met een zaterdag 1 en 2 volgend jaar."

Veranderend landschap

Sowieso is in Helmond het amateurvoetballandschap nogal aan het veranderen, vindt Van den Heuvel, dus het is nu zaak spijkers met koppen te slaan. "In de stad zijn dus MULO en Helmondia samengegaan. Daarnaast heb je nog PVV, Rood Wit'62 en HVV maar de andere grotere amateurclubs hier zitten meer buiten Helmond.Ik bedoel: Mierlo Hout,Stiphout, Brandevoorten Bruheze zijn mooie clubs maar iemand vanuit het centrum gaat daar niet gauw op het fietsje heen. En op zaterdag voetballen is natuurlijk voor veel mensen perfect. Ze kunnen dan lekker een biertje doen, op stap gaan, en zijn dan op zondag vrij. Bovendien krijg je meer binding onderling want de jeugd en veteranen voetballen ook op zaterdag. Nu kunnen de veteranen soms niet eens een biertje pakken omdat ze de enigen zijn en het dus niet loont de kantine open te doen."

Spelers

Angelo van den Heuvel, vroeger een gewaardeerd speler van diverse Helmondse clubs en DBS in Eindhoven, wordt zelf trainer van de zaterdagafdeling. Hij gaat dat samen doen met Ferdi Somers.Uiteraard moeten er wel spelers zijn die willen instromen in het project. "Ja, dat klopt haha. Ik heb goede hoop op spelers intern, dus van MULO en Helmondia. Maar ook van buitenaf zijn ze natuurlijk van harte welkom. Ze mogen me bellen! We zullen gaan spelen in de vierde klasse, dat is zeker, en zullen tegen leuke interessante clubs aan de gang gaan. Ik denk dat het erg leuk gaat worden, we gaan onze schouders eronder zetten."

Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...
'Hulshoff was een geweldige trainer en fantastisch...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)