3 minuten leestijd (687 woorden)
Aanbevolen 

Anwar Tuithof kijkt na zware periode weer naar de toekomst: “Ik zal niet ineens 180 graden veranderen”

anwar-tuithof Foto twitter Tuithof

UDEN| Een bijzonder kind is hij, Anwar Tuithof. Enfant terrible, vrijbuiter, gevoelsmens, creatieveling. Een persoonlijk drama deed hem een nieuwe blik op zijn toekomst werpen. Onlangs maakte de 28-jarige Udenaar bekend weer terug naar oude liefde UDI'19 te verkassen. Tuithof: "Dit implementeert goed met mijn huidige situatie."

Door: Willy Rooyakkers

Dit is een website over voetbal maar soms hebben zaken uit de privésfeer veel invloed op alles. In het geval als je moeder uit het leven stapt mogen we dit best een eufemisme noemen. Anwar Tuithof (28) moest dit verschrikkelijke nieuws afgelopen januari op één of andere manier gaan verwerken, een zware tijd volgde. Tuithof: "Dan ga je wel nadenken inderdaad. Wat wil ik met het voetbal, wat wil ik met mijn werk? Ondertussen denk ik alles goed op een rijtje te hebben." Tuithof is eigenaar van een eigen stukadoor-/ schildersbedrijfje maar wil ook nog graag voetballen.

TOP

Anwar Tuithof had vorig jaar best weer een goed seizoen bij SV TOP. "Ja, ik scoorde een keer of vijftien, het ging lekker." In Oss voelde het voor de gevoelige Udenaar altijd al als een warm bad. Vooral ook door trainer Chris van den Dungen, de Bosschenaar waarvoor de aanvallende middenvelder door het vuur ging. "Ja, Chrisje is mijn maatje." Van den Dungen, zelf vroeger een kwikzilverachtige grillige linksbuiten, voelde aan hoe met de onvoorspelbare Tuithof om te gaan. "Ik ben wie ik ben, zal nooit ineens 180 graden veranderen. Dat zal ik nu ook niet doen nu ik terug bij UDI'19 ben." Toch heeft hij ook een zekere structuur nodig, zo geeft hij zelf aan als hij terugkijkt op zijn vorige periode op Parkzicht. "Ik kwam toen net terug uit Amerika. Bij Daytona was ik gewend zes keer in de week te trainen en we waren daar altijd bezig met formaties en patronen. In Uden was dat vervolgens niet zo, ik ergerde me er vooral aan dat we iedere wedstrijd met een andere opstelling speelden en zelfs het systeem telkens aanpasten."

Weg

In zo'n situatie, een ontevreden Anwar Tuithof, kan het lastig worden voor de rechtspoot zelf en zijn omgeving. "Ik moest naar het 2e van Tiny Verhoeven en op een gegeven moment mocht ik daar ook niet meer meedoen. Er waren wat dingen voorgevallen volgens hem. Ik wil het daar niet meer over hebben, ik kijk positief vooruit." Een vertrek naar Dongen, destijds een topamateurclub, leek soelaas te brengen. "Een mooie club maar de reisafstand bleek onoverkomelijk." Chris van den Dungen ving hem daarna met open armen weer op, zijn empatische schouder deed opnieuw wonderen. Maar nu dan toch een derde termijn ("Tweede keer terug he") UDI'19.. "We oefenden tegen UDI waarna trainer De Kruif me daarna belde en aangaf mij er graag bij te hebben. Dan ga je nadenken, met alles wat er gebeurde de laatste maanden in je achterhoofd. Wat wil ik nog? Ik besloot erop in te gaan, dat voelde het beste."

Vrije rol

Inmiddels heeft hij alweer in Uden meegetraind. "Ja, lekker. Heb er echt enorm veel zin in, wat in het verleden is gebeurd telt niet meer, de toekomst is belangrijk." Via zijn vriend Marc Koot bleef hij al die jaren op de hoogte van het wel en wee op Parkzicht. "Hij zei dat ze iemand misten als ik, de passjes waren allemaal veel 'te zeker' volgens hem. Jammer genoeg kan Marc zelf niet meer meedoen, hij heeft een chronische blessure." Wat voor rol heeft hij zelf in gedachten? "Ik denk een vrije rol, dat ligt mij het beste." Dus de fans in Uden kunnen weer ouderwets gaan genieten van solo's en opportunistische schoten vanaf grote afstand? "Haha, natuurlijk. Ik zei bijvoorbeeld in Oss ook tegen spits Aram Pusters dat als de bal voor mij klaar lag dat hij er niet meer op hoefde te rekenen dat ik hem nog afgaf." De gedachten van de schrijver van dit stukje gaan ineens terug naar de weergaloze goal die Tuithof op Parkzicht eens maakte door vlak voor tijd bij een 0-1 achterstand ineens vanaf 20 meter een bal met buitenkant rechts over de vertwijfelende doelman te stiften/draaien. "Ja, dat was tegen UNA. Moest er laatst zelf ook aan denken." 

Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...
Sharif Lopes en Jordy Thomassen naar BVV

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)