3 minuten leestijd (646 woorden)

Bas Gösgens kijkt uit naar derby mét publiek

 Bas Gosgens kijkt uit naar derby mét publiek

Vrijdag staat TOP Oss - FC Den Bosch weer op het programma, dé derby van Noordoost- Brabant. ,,Als er publiek bij mag bij wil ik er graag bij te zijn. Want ik heb toch een binding met en gevoel voor beide clubs ", zegt Bosschenaar Bas Gösgens, oud-speler en trainer van beide clubs en tegenwoordig trainer van amateur eersteklasser SV TOP uit Oss.

door Kees van der Zandt

Amateurvoetbal dat stilligt en de profs die hun wedstrijden voor lege tribunes spelen vanwege het coronavirus. Bas Gösgens, trainer van SV TOP uit Oss ,vindt het maar niks. ,,Ik begrijp en heb respect voor de reden van deze situatie vanwege de besmettingen, maar doordat de amateurs stilliggen en de profsvoor lege tribunes hun wedstrijden moeten spelen boeit het voetbal me momenteel een stuk minder dan normaal", laat de makkelijke pratende Bosschenaar weten.,,Op mijn werk hadden we weliswaar een pooltje gehouden voor de topper PSV - Ajaxvan afgelopen zondag. Maar je zit toch met veel minder spanning op tv tnaar die wedstrijd e kijken dan wanneer zo'n wedstrijd in een kolkend en vol stadion wordt gespeeld." Gösgens zegt nog wel steeds 'met heel veel plezier' trainer te zijn van de amateurs van SV TOP. ,,Maar als in het meest extreme geval voetbalwedstrijden voortaan zonder publiek en met gesloten kantines zouden moeten worden gespeeld stopte ik meteen als trainer. Dan ging ik toch echt een andere hobby zoeken kan ik je verzekeren." A die andere

Maar inmiddels gloort er licht aan de horizon voor Gösgens en alle andere voetbalfreaks. Want het kabinet kondigt dinsdag tijdens een persconferentie versoepelingen aan in de coronaregels waardoor ondermeer het betaald voetbal vanaf komend weekend weer toeschouwers mag toelaten bij de wedstrijden en ook de amateurs weer van start kunnen. Laat vrijdag nou net TOP Oss - FC Den Bosch op het programma staan. Clubs waar Gösgens een verleden als speler en trainer heeft. De Bosschenaar wil daarom maar wat graag de derby bezoeken met zijn maatje Chris van den Dungen, momenteel technisch adviseur bij de amateurs van SV TOP en ook voormalig speler en jeugdtrainer van de betaald voetbalclubs uit Den Bosch en Oss.

Binding met beide clubs

Bij de Bossche FC maakte Gösgens zijn debuut in het betaald voetbal als aanvallende rechtsback onder trainer Rinus Israel en bij TOP Oss stond hij als speler twee jaar onder contract en trainde er de jeugd. Daarnaast was Gösgens bij Den Bosch ook jeugdtrainer en assistent van hoofdtrainer Ruud Kaiser bij het eerste elftal. ,,Ik heb daardoor een binding met en een gevoel voor beide clubs. Als geboren Bosschenaar weliswaar net iets meer met Den Bosch dan met TOP , omdat ik daar vandaan kom en ook omdat mijn broer Jan daar momenteel technisch direcreur. Maar ook met TOP en stad Oss heb ik inmidddels ook best veel gevoel. Ik heb er met plezier gevoetbald en de jeugd getraind en nu train ik al weer een paar jaar de amateurs van SV TOP, wat een echte vriendenploeg is met veel potentie en het heerlijk mee werken is. Ik heb als trainer of speler nooit gemerkt dat ze in Oss iets hebben tegen mensen uit de t Den Bosch. Ik hebme snel aangepast hier en volgens mij zien de meeste mensen me gewoon als een gezellige Bosschenaar "

TOP Oss is in de ogen van Gosgens vrijdag licht favoriet in de derby tegen FC Den Bosch. ,,Ik denk dat het kwaliteitsverschil niet groot zal zijn. Maar TOP lijkt momenteel in iets betere doen dan FC Den Bosch, dat toch Hornkamp zag vertrekken naar Willem II afgelopen weekend. Maar op termijn zal het best weer goed komen met FC. Want door de Amerikaanse overname en de transferopbrengsten van Meerveld en Hornkamp lijkt de club in financieel rustiger vaarwater en kunnen er daardoor ook sportief gezien ook weer stappen worden gemaakt." 

André de Vaan voelt zich soms net Hugo de Jonge of...
'Keuze voor 'Kruisstraat' is puur op gevoel'

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)