2 minuten leestijd (492 woorden)
Aanbevolen 

'Best Vooruit is een ploeg met veel rek en potentie'

Miguel van den Dungen (59) uit Rosmalen heeft het als trainer prima naar zijn zin in zijn eerste seizoen bij Best Vooruit. Hij won de eerste periodetitel met de de eersteklasser en verlengde zijn aflopende contract al voor de winterpauze. ,,Best Vooruit is een mooie, nette en grote dorpsclub met 1300 leden, een prachtige accommodatie en veel talentvolle jeugd", constateert de ervaren coach tevreden. ,,Een beetje vergelijkbaar met Nuenen, waar ik in het verleden heb getraind. Het is heerlijk werken als trainer in Best. "

door Kees van der Zandt

Het was in de eerste klasse C van het zondagvoetbal lange tijd niet de vraag of HVCH kampioen zou worden, maar wanneer de platte kar besteld kon worden. Want de ploeg uit Heesch stond immers als koploper een straatlengte voor op de rest. Maar HVCH verliest de laatste weken plotseling punten aan de lopende band. Best Vooruit is de koploper op de ranglijst inmiddels op drie punten, en een wedstrijd meer gespeeld. ,,Terwijl we 12 punten op ze hebben achter gestaan", laat trainer Van den Dungen van Best Vooruit weten. ,,Natuurlijk wil ik zo goed mogelijk presteren en prijzen pakken. Maar je zult mij niet horen zeggen dat we HVCH nu zomaar eventjes gaan passeren of kampioen gaan worden."

Volgens de trainer ligt er in Best geen enkele druk van bestuur, sponsors of supporters op hem en de spelers om te promoveren. ,,Niemand heeft het hier over hoofdklasse. Het enige wat ze willen is dat we een stabiele eersteklasser worden. En dat is ook mogelijk hier. Want we hebben een ploeg met veel rek en potentie. Zo wonnen we al de eerste periodetitel dit seizoen. Maar de ploeg is nog heel jong en daardoor ook wisselvallig." Roel van Sande, voormalig betaald voetballer van ondermeer TOP Oss, is de enige routinier in de formatie van Van den Dungen. ,,Roel is echt het verlengstuk van mij in het veld qua coaching en heeft altijd rust aan de bal".

Van den Dungen draait als speler en trainer al bijna 40 jaar mee in de hogere regionen van het amateurvoetbal. ,,Het niveau is nu echt een stuk minder dan toen ik zelf voetbalde", zegt hij zeker te weten. ,,Ik speelde met BVV en SV TOP destijds hoofdklasse en dat was het allerhoogste niveau bij de amateurs. Nu komen daar nog de tweede en derde divisie boven. Dus jij kunt wel nagaan dat het minder is. " Desalniettemin heeft de Rosmaler nog veel plezier in het geven van training en het coachen van wedstrijden. ,,De mentaliteit van de spelers is anders als toen ik zelf voetbalde. Soms moet je weleens op je lippen bijten om daar niet iets van te zeggen. Maar het is een andere tijd en er is veel meer voor ze dan alleen voetbal in onze tijd. Ik zal weliswaar niet tot mijn zeventigste actief blijven als trainer. Maar heb er nu nog veel lol in en wil het nog wel een paar jaar volhouden." 

Ervaren Frans Vissers (78) fluit laatste Bossche s...
'Wie kan zeggen ooit met 3-0 van Barcelona te hebb...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)