zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (570 woorden)
Aanbevolen 

‘Bestuur wilde kost wat kost trainer zonder binding met de drie clubs’

pierrevanberkel Pierre van Berkel heeft er zin in

HELVOIRT| Pierre van Berkel (53) is de eerste trainer van de nieuwe fusieclub Trinitas uit Oisterwijk, die onlangs is voortgekomen uit de voetbalverenigingen Taxandria, Nevelo en vv Oisterwijk.,,Het bestuur van Trinitas wilde kost wat kost een trainer voor de nieuwe vereniging zonder binding met die drie clubs", laat Van Berkel, vanuit zijn woonplaats Helvoirt,weten. ,Ik stap er dus helemaal blanco in, heb er ontzettend veel zin in en vind het wel iets hebben om de eerste trainer uit de geschiedenis van Trinitas te zijn."

door Kees van der Zandt

Fusies komen niet alleen voor in het bedrijfsleven maar ook in het voetbal. Zo is FC Twente voortgekomen uit Sportclub Enschede en Enschedese Boys, FC Utrecht uit DOS, Elinkwijk en Velox en FC Den Bosch uit BVV en Wilhelmina. Bij de amateurs fuseerden in Brabant ondermeer de Bossche clubs Concordia SVD en Hertogstad tot CHC en in Tilburg LONGA, NOAD en RKTVV gingen verder als FC Tilburg.Terwijl in Sint-Michielsgestel de zusterverenigingen RKVV Sint-Michielsgestel en SCI uit het buurschap Halder vorig jaar met succes samensmolten tot SCG'18. De fusies van voetbalclubs uit veelal dezelfde steden of dorpen komen meestal voort uit economische motieven,het feit dat de verenigingen veelal uit dezelfde sponsorvijver vissen en het gebrek aan vrijwilligers. Het ligt voor de hand dat er daarom de komende jaren nog veel meer fusies van voetbalclubs zullen volgen. Hoe noodzakelijk die fusies soms ook zijn:  ze zorgen wel voor de nodige emotie bij sommige clubleden. Omdat iedere vereniging toch zijn cultuur heeft.

Oisterwijk

In Oisterwijk zijn de drie plaatselijke voetbalclubs het qua ledenaantal grote Taxandria, het wat meer volkse Nevelo en het kleine vv Oisterwijk onlangs gefuseerd tot Trinitas, een grote voetbalvereniging met meer dan duizend leden. De ervaren Pierre van Berkel, die eerder werkzaam was bij ondermeer FC Drunen, Hilvaria uit Hilvarenbeek en SVSSS uit Udenhout, werd benoemd tot trainer van de nieuwe fusieclub. ,,Het bestuur van Trinitas wilde kost wat kost een trainer zonder binding of verleden met en bij de drie verenigingen die in de nieuwe club zijn opgegaan. En zodoende kwamen ze waarschijnlijk bij mij terecht", denkt Van Berkel hardop. 'Ik stap er dus helemaal blanco in, heb er ontzettend veel zin en vind het wel iets moois hebben om de eerste trainer uit de geschiedenis van Trinitas te zijn."

Goed voor de toekomst van het voetbal in het dorp

Van Berkel heeft er inmiddels een paar weken training op zitten bij de fusieclub. De trainer, die als voetballer actief was bij Essche Boys en Zwaluw VFC in zijn geboorteplaats Vught, heeft de beschikking over een selectie van 36 spelers. ,,Twee/derde van de selectie is afkomstig van Taxandria , bijna een derde van Nevelo en één speler voetbalde vorig jaar bij Oisterwijk", verklaart hij. ,,De spelers gaan prima met elkaar om en ik merk niks van kliekjesvorming van spelers uit de drie voormalige clubs. Volgens mij hebben de voetballers sowieso weinig moeite met de fusie. Die kenden meestal elkaar al van school, het uitgaan en het zaalvoetbal. Ik begrijp overigens best dat sommige oudere clubleden nog wat moeite hebben met deze fusie. Maar ik heb wel het idee dat bijna iedereen in Oisterwijk het er inmiddels over eens is dat die fusie goed is voor de toekomst van het voetbal in het dorp. We gaan in ieder geval proberen om komend seizoen zo goed mogelijk te presteren met deze nieuwe club in de derde klasse en de inwoners van Oisterwijk achter ons te krijgen." 

Blauw Geel'38 heeft aanvoerder Mark Dobbelsteen we...
TMV OP ZOEK NAAR DE ZIEL, DEEL 11: U.S. Lecce en V...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)