zaterdag 04 juli 2020
6 minuten leestijd (1261 woorden)
Aanbevolen 

Beter doortimmerd UDI'19 snakt nog naar extra scorend vermogen

udimoer1 UDI'19 speelde gelijk. Helemaal rechts Robin Walk die een verdienstelijke rentree maakte

UDEN| Gemengde gevoelens gisteravond na de eerste competitiewedstrijd van UDI'19. Aan de ene kant was te zien dat de nieuwe trainer Lodewijk de Kruif het voor elkaar heeft gekregen dat er een beter in elkaar getimmerde organisatie op het veld staat maar tevens kwamen ook de tekortkomingen aan het licht. De Udenaren speelden met 2-2 gelijk tegen promovendus Moerse Boys en dat was eigenlijk te weinig. Toch heeft het eerste duel vooral nieuwe hoop opgeleverd.

Door: Willy Rooyakkers

Er is veel geschreven en gezegd over de 'teloorgang' van UDI'19, de val die feitelijk al tien jaar geleden werd ingezet. Het is zaak om nu weer vooruit te kijken, er moeten weer zaken worden opgebouwd. Wie de geschiedenis een beetje kent werd gisteren prettig verrast door de indruk die de Udenaren in de eerste helft maakten tegen promovendus Moerse Boys. De gastheren acteerden in een 4-3-3 met het middenveld in een 'punt naar voren'-formatie. Links acherin speelde een nieuweling, de van Jong NEC overgekomen Rick Wouters. Het moet gezegd dat hij een echte aanwinst lijkt voor de Parkzichters. Hij oogt fysiek dik in orde en aan de bal is het meer dan voldoende. Door zijn lengte zal hij zeker ook in het centrum kunnen spelen. Daar stonden nu Willem Tieben en Thijs van der Linden, eveneens een koppel met veel centimeters. Ook zij oogden in de eerste helft prima maar na de pauze kwamen er toch ook wat foutjes aan het licht. In de goal maakte Boekelaar Michiel Merks tijdens zijn eerste officiële optreden een solide indruk. Hij pakte alle voorzetten en houdbare schoten steady klem bijvoorbeeld, altijd een goed teken. Ook had hij na de pauze zelfs een sterke save in huis op een gevaarlijk schot in zijn linkerhoek. 

Snelle voorsprong

UDI'19 kreeg al snel de wind in de zeilen want binnen twee minuten stond het 1-0. Na een prima aangesneden vrije bal van linkspoot Wietse van Lankveld tekende goalgetter Sam Wassenberg met een kopbal voor zijn eerste goal van het seizoen. Van Lankveld deed het overigens naar behoren als onderdeel van een controlerend blok met Robin Walk. Hij bewaakte de organisatie en zijn passing was echt van een goed niveau. Ook Walk liet zien een aanwinst te kunnen zijn voor dit elftal, hij heeft duidelijk ook wat aan spierkracht gewonnen. Voetballen kon hij sowieso altijd al maar het is geen 'menneke' meer zeg maar. 

Heer en meester

De snelle voorsprong gaf de Udenaren vertrouwen want er werd vervolgens alleraardigst gespeeld. Moerse Boys, opterend voor opportunisme in een 5-3-2 opstelling, kwam er totaal niet aan te pas in deze fase. Op een heerlijk geprepareerd grasveld liet UDI'19 bij tijd en wijle het balletje lekker rondgaan en achterin gaf men geen spoortje van een kans weg. De nummer tien van UDI'19, Roald van Hout, liet in deze fase ook zien dat hij weer aan de beterende hand is. Maar toch, niet om te zeuren verder, als je zo naar het team zat te kijken dan bekroop je toch de vraag: wie gaat hier de goals maken? Sam Wassenberg, vorige week nog op scherp gezet door De Kruif, zal altijd minimaal 15 tot 20 doelpunten noteren maar wie nog meer? Van Hout moet dat ook kunnen maar kampte met vormproblemen, het is te hopen voor de Udenaren dat hij het net weer eens gaat vinden de komende tijd. 

Vleugels

De vleugelspitsen, Ferhat Coskun en Hidde van Dongen, hadden nog niet echt veel dreiging. Ze waren wat bleekjes al weten we dat bijvoorbeeld Coskun een aardige dribbel in huis heeft. Zij zullen ook doelpunten moeten gaan maken, dat heeft het team nodig. Kijkend naar UDI'19 dan zie je duidelijk dat er nog behoefte is aan een creatieve speler vanuit het middenveld, of het spel makend vanaf de zijkant, die goals kan maken en voorbereiden. Als trainer De Kruif nog zo'n jongen erbij kan krijgen dan zou hij een heel eind uit de brand zijn. Het is niet echt een geheim dat ze achter de schermen al een soortgelijk type in de startblokken hebben staan, het is te hopen voor alles en iedereen die UDI'19 en warm hart toedraagt dat deze speler erbij gaat komen. 

Rommelig

Het was niet voor niets dat UDI'19 weliswaar dus aardig voetbalde voor de pauze maar een standaardsituatie nodig had om te scoren. Maar er leek verder niets aan de hand want tegenstander Moerse Boys was, zoals de Engelsen zo mooi zeggen, nog 'niet op komen dagen'. Al snel veranderde de situatie echter toen Roald van Hout onnodig spelmaker Cas van den Broek onderuit haalde en scheidsrechter Vereijken uit Beek en Donk terecht naar de stip wees. Van de Broek ging zelf achter de bal staan en schoof beheerst de 1-1 binnen. Voor de pauze was deze kale nummer tien, duidelijk beschikkend over een heerlijke techniek, amper aan de bal geweest maar hij ging nu wat minder diep spelen en kwam meer tussen de linies en was dus beter aanspeelbaar. UDI'19 begon meteen te zwalken, de organisatie leek weg. Het werd even een rommeltje, dus die solide ogende organisatie van voor de pauze moest gereset worden. Waar UDI'19 voor de rust constant controle had ontaardde het duel nu in een soort van op en neergaande chaos met kansen aan beide kanten. Een gegeven dat je als Lodewijk de Kruif zijnde niet graag ziet bij je team.

Foutje

Het waren de gasten die wisten te profiteren. Het is jammer voor de verder best okay spelende centrale verdediger Willem Tieben dat we moeten schrijven dat hij op een gegeven moment totaal verkeerd instapte en daardoor de behendige invaller Jesse Mouws vrije baan kreeg richting het Udense doel. Vervolgens maakte Mouws het echter wel op fabelachtige wijze af door op schitterende wijze nog een verdediger te laten staan en ook doelman Merks 'slepend' te omspelen: 1-2. De mannen uit Klein Zundert lijken met het binnenhalen van deze speler, afkomstig van de rivalen uit Zundert, een gouden greep te hebben gedaan. Op dat moment had de thuisploeg het geluk dat het snel weer gelijk werd. Wederom vanuit een standaardsituatie was het Rick Wouters die met een klein beetje geluk de 2-2 binnen werkte.

Eindsprint

Lodewijk de Kruif wisselde. Logischerwijs haalde hij de vleugelspitsen naar de kant en kwamen Jorg Verhoeven en Raoul Oomen in de ploeg. Laatstgenoemde viel positief op door een aantal leuke acties aan de rechterkant. Wel had hij een paar keer een steekbal iets minder hard moeten geven, daar lagen grote mogelijkheden om tot kansen te komen. Positief was dat de Udenaren in de slotfase fysiek in staat waren om nog even op het gaspedaal te drukken. Met een beetje geluk, en een iets beter op elkaar afgestelde positionering voor het doel, had er meer ingezeten. Na een schitterende aanval kwam de enige echte kans op de 3-2 voor Roald van Hout maar de aanvallende middenvelder vond de doelman van Moerse Boys op zijn weg die sterk uit zijn goal was gekomen en er daardoor kort op zat. Na het laatste eindsignaal staken de fans van de bezoekers de handen in de lucht en dat zei meteen ook iets over het gevoel bij de thuisploeg: er had meer in gezeten. UDI'19 staat duidelijk nog in de steigers maar, zoals trainers altijd zo mooi plegen te zeggen: "Er zijn genoeg aanknopingspunten om met een goed gevoel naar de toekomst te kijken."

UDI'19| Merks, Koca, Van der Linden, Tieben (66. Smits), Wouters, Van Lankveld, Walk, Van Hout, Van Dongen (75. Verhoeven), Wassenberg, Coskun (66. Oomen)
Ferhat Coskun gaat passen, Roald van Hout biedt zich aan
De nadrukkelijk aanwezige trainer van Moerse Boys, Jesse Arnouts
Roald van Hout gaat uithalen
Ferhat Coskun gaat passen, Roald van Hout biedt zich aan
Bosschenaar Kees Scheepens al 13 jaar thuis bij HV...
Voetbal in 2019 op zondag niet meer heilig

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)