zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (608 woorden)
Aanbevolen 

‘Bij SV Meerssen hoef je niemand te motiveren’

miquel

ROSMALEN| Miguel van den Dungen (56) is voor het tweede seizoen trainer van Meerssen. Hij beleeft met de roemruchte hoofdklasser uit Zuid-Limburg, met een puntje uit drie wedstrijden, een slechte start van de competitie.,,Maar wat zeggen nu drie wedstrijden, terwijl de competitie nog zo lang is. Er is dan ook helemaal geen paniek bij mij of bij de club, We gaan voor een plekje bij de eerste vijf en die doelstelling blijft ook zo", laat de trainer, vanuit zijn woonplaats Rosmalen, vol vertrouwen weten.

door Kees van der Zandt

Het baarde anderhalf jaar geleden nogal wat opzien in het regionale voetbalwereldje toen bekend werd dat trainer Miguel van den Dungen uit Rosmalen Nuenen ging verruilen voor mede-hoofdklasser Meerssen uit Zuid-Limburg. De meeste trainers in het amateurvoetbal zijn namelijk actief bij clubs , die niet al te ver van hun woonplaats zijn gelegen. Maar Van den Dungen bleek er geen moeite mee te hebben om voor het uitoefenen van zijn hobby steeds 130 kilometer en bijna anderhalf uur te moeten rijden. ,Ik wil als trainer op een bepaald niveau werken, dat wil zeggen minimaal eerste klasse, en dan kan het soms zijn dat je wat langer moet rijden om bij je club te komen. Zo heb ik ook ooit bij Heerjansdam in het westen van het land gewerkt", verklaart hij. ,,Bovendien werkte ik vorig seizoen nog veelal in België en lag Meerssen voor mij op de route. Nu werk ik wat meer vanaf thuis, maar problemen met de afstand heb ik nog steeds niet hoor."

Bert van Marwijk

Na een succesvolle periode bij Nuenen, waarmee hij promoveerde naar de hoofdklasse en werd genomineerd tot amateurtrainer van het jaar, is Van den Dungen nu voor het tweede seizoen werkzaam bij Meerssen.,,Nuenen is hele grote club, vergelijkbaar met OJC Rosmalen, UDI'19 of Blauw Geel, met hoog spelende tweede teams en veel jeugd. Terwijl Meerssen relatief vrij klein is met maar een paar seniorenteams, waarvan het tweede elftal heel laag speelt, en het relatief weinig jeugd heeft", somt Van den Dungen de verschillen tussen zijn huidige en vorige club op. ,,Maar Meerssen is wel een club met historie en uitstraling. Het is sinds drie jaar weer terug in de hoofdklasse, waarvoor het daarvoor bijna dertig jaar speelde en twee keer kampioen werd. Voormalig bondscoach Bert van Marwijk is bij deze club zijn trainersloopbaan begonnen. Hij woont hier nog steeds,en komt regelmatig naar onze wedstrijden kijken of doet mee aan clubactiviteiten. Dat is wel leuk om mee te maken natuurlijk. Bovendien zijn de faciliteiten en de accommodatie hier uitstekend om te trainen."

Geen paniek

Meerssen heeft in vergelijking met sommige andere hoofdklassers een vrij klein spelersbudget. De club heeft veel concurrentie van clubs uit de regio en uit België, die aan de spelers trekken. Desondanks presteerde Van den Dungen afgelopen seizoen heel behoorlijk bij de Limburgse vereniging met een jonge en hechte groep. Zijn aflopende contract werd halverwege het afgelopen seizoen dan ook met een jaar verlengd door het tevreden bestuur.,,Het mooie is bij Meerssen dat je, in tegenstelling tot sommige andere clubs, geen spelers hoeft te motiveren voor trainingen of wedstrijden. Ze gaan er altijd voor. Meerssen is qua mentaliteit, beleving en instelling vergelijkbaar met een club als Nemelaer. Spelers doen hier ook buiten het voetbal om veel dingen samen. Zo gaan ze na de competitie met de hele groep een weekje naar Mallorca.". De Rosmalense trainer is dan ook niet van slag door de slechte seizoenstart, één puntje uit drie wedstrijden, van zijn club. ,,Wat zeggen nu drie wedstrijden als de competitie nog zo lang is? Er is dan ook helemaal geen paniek bij mij of de club. We gaan voor een plekje bij de eerste vijf en die doelstelling blijft ook zo."  

Erpenaar Robin Voets (18) debuteerde maandag in ba...
Column: Allemaal in het linkerrijtje en niemand de...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)