dinsdag 11 augustus 2020
3 minuten leestijd (589 woorden)
Aanbevolen 

Blauw Geel'38 heeft aanvoerder Mark Dobbelsteen weer terug: "Wil weer belangrijk zijn voor het team"

markdobbelsteen Mark Dobbelsteen

VEGHEL| Het zat Mark Dobbelsteen de laatste twee seizoenen op fysiek gebied behoorlijk tegen. De 28-jarige aanvoerder van Blauw Geel'38 miste twee jaar achter elkaar zo ongeveer de tweede seizoenshelft. "Zo zou je het grofweg kunnen zeggen", laat hij desgevraagd aan ons weten, "Eerst had ik een pittige blessure boven mijn enkel onder het scheenbeen en vorig seizoen was een bovenbeenkwetsuur telkens de boosdoener. Ik begon telkens te snel waardoor het terugkwam."

Door: Willy Rooyakkers

Maar de tijd heelt meestal ook vele kwetsuren, niet alleen de gapende wonden maar eveneens de onzichtbare pijntjes aan spieren, gewrichten en pezen. Mark Dobbelsteen deed de laatste maanden veel aan krachttraining en dat betaalde zich uit. Dobbelsteen: "Ja, mijn bovenbeen is zodoende sterker gemaakt waardoor ik tijdens de voorbereiding kon aansluiten bij de groep. Tot nu toe gaat het goed, ik zit natuurlijk nog niet helemaal in mijn oude ritme maar het gaat de juiste kant op."

Vertrouwen

Het zegt veel over trainer Niels van Casteren dat hij de ex-speler van Heeswijk en Schijndel nooit heeft laten vallen als eerste aanvoerder, dus zelfs niet na die lange periodes van afwezigheid. Het vertrouwen in de bekeken linkspoot is blijkbaar groot. "Ja, zo voel ik dat ook en dat is natuurlijk prettig." De middenvelder staat soms aan de linkerkant maar het kan ook zijn dat hij de positie van 'CVM', de controlerende spelbepalende middenvelder in een punt naar achteren systeem, invult. "Het ligt eraan of we met de punt naar voren of achteren spelen maar eigenlijk maakt het ook niet zoveel uit want sowieso rouleren we vaak van positie op het middenveld. Het systeem is iets voor op papier, tijdens de wedstrijd zelf moet je toch ook een beetje bekijken hoe het loopt en je daar op aanpassen."

Goede start

De Veghelaren vlamden vorige week vanuit het Grand Départ van de nieuwe Derde Divisie B weg: het sterke SV UNA werd met 3-0 van het veld geveegd. "We hadden het erg lastig hoor in de eerste twintig minuten maar uiteindelijk konden we een mooi resultaat neerzetten. Of wij nu beter zijn dan UNA? Nou nee, ik denk dat zij nog steeds verder zijn dan Blauw Geel, zeker als je kijkt naar de diepte van de selectie." Het is weer zoeken momenteel in Veghel want er ging een half dozijn spelers weg terwijl er ongeveer een zelfde aantal nieuwelingen kwamen aanlopen. Is men er beter op geworden? "Dat weet ik niet, dat is moeilijk te zeggen altijd. Natuurlijk is het vertrek van Brahim Zaari een aderlating, ik doe niemand tekort als ik zeg dat hij een keeper is van unieke kwaliteit. Voor de rest denk ik dat het allemaal nog een beetje in elkaar moet gaan vallen. We proberen nog wat verschillende veldbezettingen uit, dat is altijd even experimenteren met zo'n vernieuwde groep."

Belangrijk

Mark Dobbelsteen moet er zelf om lachen als er gevraagd wordt naar zijn persoonlijke doelstelling dit jaar. Het zijn namelijk altijd van die standaardclichés die er dan volgen. "Haha, maar het is wel écht zo dat ik fit wil blijven en weer belangrijk wens te worden voor het team. Het is gewoon de waarheid." Zondag reist het Veghelse keurkorps naar Den Haag, naar Quick beter gezegd. Een soort van neo-angstgegner voor de trots van Food City. "We hebben daar al drie keer redelijk kansloos verloren dus het wordt tijd voor een resultaat. Schijnbaar liggen zij ons niet zo goed, ik weet niet waarom. Ja ze kunnen goed voetballen dat is zeker." Dan maar zondag een sneaky 0-1? "Nou een nulletje of vier voor ons zou nog beter zijn haha."

Tony de Groot: "Als ik vakantie heb verlang ik sne...
‘Bestuur wilde kost wat kost trainer zonder bindin...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)